פורים הוא החג האהוב עלי בעולם! מה יותר כיף מלהתחפש, לאכול מלא ממתקים מהבוקר עד הערב וללכת למסיבות עם המון אלכוהול. וכן אני מהאנשים המוזרים שאוהבים להתחפש, אני כל כך אוהבת את זה שאני לפעמים מתחפשת סתם ככה גם באמצע השנה.
והשנה יש לי ממש סיבה לחגוג, כי ליאו מספיק גדול כדי להתחפש בעצמו. אז ברור שכבר יש לנו תחפושת משותפת, ואני ממש ממליצה לכם לעקוב אחרי הסטוריז שלי באינסטוש כדי לראות אותה.
השנה גם האוזני המן שלי התחפשו, לאוזני המן עם ספרינקלס שזה המקביל לכל בחורה שמקשטת את עצמה בפורים במלא נצנצים 😉
עדיין אותו בצק פריך קלאסי ונימוך, בדיוק אותו מילוי של שוקולד או חלבה אבל עם ספרינקלס צבעוניים שעושים יותר שמח.
כדאי לכם ממש להכין כמות כפולה כבר מראש, אצלנו בבית הן התחסלו במהירות על חלל.
אוזני המן עם ספרינקלס
מצרכים
- 300 גרם קמח 2 כוסות + 2 כפות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 כוס ספרינקלס
למילוי
- 1 כוס נוטלה או ממרח חלבה
הוראות הכנה
-
במעבד מזון עם להב פלדה שמים יחד קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סוכר ומעבדים יחד.
-
מוסיפים פנימה את החמאה הקרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
-
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים 1-2 כפות מים קרים.
-
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מוסיפים את הספרינקלס, מאחדים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה או עד 3 ימים.
-
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. בתוך כל עיגול מניחים כפית ממרח נוטלה או חלבה וסוגרים לצורה של אוזן המן.
-
מניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומצננים את אוזני ההמן במשך כחצי שעה לפני האפייה במקפיא. אל תוותרו על הקירור הוא מונע מאוזני ההמן להיפתח ומהמילוי לנזול החוצה.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
אופים את האוזניים במשך 10-14 דקות או עד שהן זהובות ויציבות לחלוטין.
-
מצננים לחלוטין ומגישים.