Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
לביבות בטטה נדירות

כשאני חושבת על לביבות בטטה, אני תמיד נזכרת באלה של אורנה ואלה. כל שנה אני מתכננן להכין לביבות בטטה לפי המתכון מהספר האייקוני וכל שנה מתבאסה על הטיגון בחמאה ועל הקמח שיש במתכון המקורי. בחנוכה הזה החילטתי שאני לא מוותר על לביבות הבטטה המפורסמות, רק שאני הולכת להפוך את המתכון לידידותי יותר למשפחה שלי וגם לצליאקים שאני מתכננת לארח.לביבות בטטה נדירות

איך הופכים מתכון אייקוני לטוב יותר? קודם כל מחליפים את הקמח הרגיל בקוואקר וגם מורידים את החמאה ומוותרים לגמרי על הטיגון. ואתם לא מבינים כמה הלביבות האלה טעימות, וכמה הן דומות למתכון המקורי של אורנה ואלה ואיזה כיף הולך להיות לכם כשתגישו אותן לצד הסופגניות ויתר הלביבות שתכינו בחנוכה הקרוב.לביבות בטטה נדירות

עכשיו, בלי קשר לחנוכה הלביבות בטטה האלה מושלמות גם לארוחת ערב לקטנטנים ומבוגרים. כיף להגיש אותן בבראנצ'ים והן גם אוכל אצבעות נהדר  לקטנים שרק מתחילים לאכול. הן עשירות בסיבים תזונתיים, בטא קרוטן ומינראלים, כך שזה אולי נראה כמו לביבה אבל בגדול מדובר במנה דחוסה תזונתית.לביבות בטטה בריאות

מי היה מאמין שלביבות בטטה יכולות להיום כל כך טעימות בגרסה בריאה? והן גם בלי ביצים ואפשר להכין אותן בגרסה נטולת גלוטן עם משתמשים בקוואקר ללא גלוטן!!

רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!

לביבות בטטה נדירות

מספר מנות 30 לביבות

מצרכים

  • 760 גרם בטטות כ-3 בטטות בינוניות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3/4 כוס קוואקר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

למטבל

  • 150 מ"ל יוגורט 1.7%
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הבטטות ומבשלים במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.

  2. מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קוואקר, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומברישים בשמן זית

  4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים לביבות על נייר הפרגמנט.

  5. אופים תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25-30 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.

  6. בנתיים מכינים את המטבל: מערבבים את כל מרכיבי המטבל בקערית.

  7. מגישים את הלביבות חמות לצד הרוטב.

הערות

אפשר לשמור את הלביבות 3 ימים בקופסא אטומה במקרר.

**פוסט בשיתוף קוואקר

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.