[bws_google_captcha]
לביבות זוקיני וגזר שאי אפשר להפסיק לאכול

לפני יומיים בעודי מרפרפת בסטוריז באינסטוש, ראיתי תמונה של לביבות זוקיני שהעלתה רינת צדוק. לפעמים תמונות עושות לי חשק ואז אני נכנסת לסוג של מאניה ולא נרגעת עד שאני מכינה את מה שבתמונה, וכך קרה גם עם הלביבות של רינת. רק שבא לי להוסיף ללביבות קצת צבע וכך נוצרו לביבות זוקיני וגזר שבאמת שלא הצלחתי להפסיק לאכול.לביבות זוקיני וגזר שאי אפשר להפסיק לאכול

האמת שרציתי להכין לביבות ספירלה כבר מזמן, זה תמיד כל כך יפה בתמונות בפינטרסט ואינסטוש. יש משהו בלביבות שמזכירות קצת תחרה שעושה לי את זה לגמרי! והעובדה שמדובר בירקות אפויים, טוב ברור שזו היתה הזדמנות מהחלומות, זה וחנוכה.לביבות זוקיני וגזר שאי אפשר להפסיק לאכול

הלביבות עדינות בטעמן, ממש קלות להכין אם יש לכן ספירולייזר ואם אין לכם אתם יכולים להשתמש בולפן ג'וליינים או לגרד על פומפייה או מנדולינה. והן מתאימות לכל השנה, לא רק לחנוכה. הן משתלבות נהדר עם לבנה וירקות ויכולות להיות ארוחת ערב ממש כיפית וצבעונית לקטנטנים ומבוגרים.

אני הכנתי 13 לביבות גדולות, אבל אפשר לשחק עם הגדלים ולהתאים אליכם. ואם אתם ממש ממש רוצים אפשר גם לטגן את הלביבות במקום לאפות, אבל למה לכם זה סתם לוקח זמן ושמן.

רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!

 

לביבות זוקיני וגזר שאי אפשר להפסיק לאכול

מצרכים

  • 2 זוקיני בינוניים
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 כוס קמח חומוס או קמח אורז
  • 1 כפית כמון
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש לא חובה
  • 1 כפית מלח
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3-4 כפות שמן זית להברשת הלביבות

הוראות הכנה

  1. שוטפים את הזוקיני, מקלפים את הגזרים ווטפים.

  2. בעזרת ספירלייזר או קולפן ג'וליינים חותכים את הגזרים והזוקיני למקלות דקיקים.

  3. מניחים את הירקות החתוכים על נייר מגבת ובעזרת נייר נוסף מייבשים היטב.

  4. מערבבים בקערה את כל היבשים.

  5. מוסיפים את הירקות ומערבבים שכך שהירקות יעטפו היטב בתערובת היבשה.

  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומשמנים עם שמן זית.

  7. עם כף יש מעט משומנת לוקחים מהתערובת ומסדרים לביבות יפות על נייר האפייה.

  8. מברישים את הלביבות בעוד שמן.

  9. ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבות.

  10. מגישים את הלביבות חמות, אפשר להוסיף לבנה לטבילה.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה