הקיץ או יותר נכון החופש הגדול הרגו אותי. אין שיגרה, אין סדר יום ואני מרגישה כמו נהג מונית שעושה הסעות לאמא שלי וחזרה כל היום. לא יודעת מה איתכם, אבל אני לא מצליחה להתאפס על עצמי, בין ייעוצים, כתיבת פוסטים, בישולים, כביסות וניסיון לסדר את הבית, יוצא שאני לא מספיקה כלום באמת ומפספסת את זמן האיכות שלי עם ליאו.
כשאני מגיע למטבח, אני נתקעת ושוברת את הראש בחיפושים אחרי מתכונים חדשים ומעניינים לליאו ולנו. לפני כמה ימים הכנתי לביבות תירס מקופסאת שימורים שליאו מצא בארון והתעקש שהוא חייב לפתוח. לא התכוונתי לפרסם את המתכון, כי לא חנוכה ובאמת שזה כל כך פשוט שזה נראה לי מיותר בהתחלה. אבל אז פירסמתי את הלביבות בסטוריז, והתיבת הודעות התחילה להתמלא עם בקשות אז החלטתי לכתוב מתכון מסודר ולעלות פוסט.
קבלו מתכון ללביבות תירס שאני מכינה נון סטופ כבר שבוע. ליאו התמכר ואני ועדי אוהבים לאכול אותם כמו בלינים קטנים עם צזיקי יווני, סלסת עגבניות, גבינות ושלל טופינגס מלוחים וטעימים.
ומה שהכי כיף בלביבות התירס הוא שלוקח פחות מחמש דקות לערבב את המרכיבים בקערה ואפשר לטגן בלי טיפת שמן על מחבת נון סטיק טובה. המתכון לא דורש ביצים ואפשר להחליף את החלב בחלב צמחי שאוהבים ולהפוך את המתכון לטבעוני ופרווה.
– אל תפספסו לביבות ירקות שילדים אוהבים | לביבות גבינה רוסיות
לביבות תירס שילדים ומבוגרים אוהבים
מצרכים
- 1 כוס חלב אפשר גם צמחי
- 1 כף חומץ
- 1 כוס קמח תירס פולנטה
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס לא חובה
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס גרגרי תירס
הוראות הכנה
-
מוסיפים את החומץ לחלב, מערבבים ומניחים בצד.
-
מערבבים בקערה את היבשים.
-
מוסיפים את גרגרי התירס והרטובים ומערבבים היטב.
-
מחממים מחבת טפלון נון סטיק ומנמיכים את החום לנמוך.
-
יוצקים פנימה כף מהבלילה ויוצרים לביבות. מטגנים את הלביבות עד שנוצרות בועות והופכים ממשיכים לטגן עוד דקה או עד שהלביבה מוכנה ומורידים מהאש.
-
מגישים חם.
הערות
מומלץ להגיש עם צזיקי אמיתי וירקות טריים חתוכים.
4 comments
היי 🙂 שאלה את השמן היה צריך להוסיף לבלילה?
כן השמן נכנס לבלילה (זה חלק מהרטובים)
היי נטע, המתכון היה ניראה מגרה מאוד,
אבל הבלילה במרקם קשה, כמו בלילה לעוגיות, ולא נוזלית כמו ללביבות. תוהה מה לא עובד
המרקפ מעט סמיך, אבל יוצא מצויין