[bws_google_captcha]

עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

מאת נטע ליבנה
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

אתמול התחשק לי להכין עם ליאו עוגיות אחרי הגן. בגדול אני לא ממש אוהבת להכין עוגיות בבית, כי הן נשארות פה והסיכוי שאני אנשנש מהם בלי סוף עולה משמעותית. זה אולי נשמע לכם לא בוגר, אבל אחרי אין סוף ניסויים בבית אני אומרת לכם בוודאות שאם יש פה עוגיות אני מנשנשת אותם 😉עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזיםעוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

החלטתי להכין עוגיות מגולגלות קלאסיות במילוי תמרים, כי אין כאלה עדיין בבלוג וגם כי רציתי לאמן את ליאו על גלגול הבצק ולעזור לו להתאמן על מיומנויות מוטוריות. כדי להשקיט את המצפון על טונות החמאה במתכון החלטתי להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא ולהכין בעצמי את ממרח התמרים, כך שחסכתי את תוספת הסוכר המיותרת שיש בממרחים תעשייתים.עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

ליאו מצידו החליט שלא בא לו לעזור לי עם העוגיות ושבכלל לא בא לו עוגיות והוא מעדיף לנשנש את התמרים משקית הוואקום בדיוק כמו שהם. הילד הזה נולד עם רצונות משלו ולא משנה כמה אני מנסה לשכנע אותו לעשות דברים, הוא יודע בדיוק מה מדוייק לו ומתי, והרעיון הגאוני שלי לפעילות אחר צהריים הסתיים בזה שליאו הסתכל עלי מגלגלת עוגיות וגונב לי תמרים מהקערה.עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

תוך כדי שאני מכינה, מצלמת ומעלה את תהליך ההכנה לסטוריז באינסטוש, קיבלתי המון תגובות על החמאה במתכון ואיך זה שאני מכינה עוגיות כאלה בבית שלי. נראה לי שלא כולם הבינו עדיין שאני מכינה ואוכלת הכל! לא כל יום, במידה ועם המון חשיבה על מה אכלתי באותו יום ומה אני רוצה שליאו יראה כהתנהלות נורמלית ובריאה בבית. אז כן, יש בעוגיות האלה חמאה שהיא הרבה יותר בריאה משמן קוקוס (למי ששאל) ואי אפשר להחליף אותה בשמן צמחי (במתכון הזה ספציפית).

יאלה לכו תכינו עוגיות ותפנקו את עצמכם איתן ליד הקפה ואל תשכחו שהכל בחיים זה איזונים. היום אנחנו אוכלים עוגיות ומחר נלך להתאמן ונחלק את קופסת העוגיות לגננות בגן 😉

למתכוני עוגיות נוספים לחצו פה!

עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

מספר מנות 30 עוגיות

מצרכים

לבצק פריך

  • 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 10 גרם אבקת אפייה 1 שקית
  • 10 גרם סוכר וניל 1 שקית
  • 200 גרם חמאה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%

מילוי ממרח תמרים

  • 250 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 3 תרמילי הל טחונים
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן גרוסים לא חובה
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את מרכיבי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק רך ואלסטי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים מעט ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות (ואפשר גם לילה).

  3. בנתיים מכינים את המלית: מכניסים לקערה את התמרים, התבלינים והמים הרותחים ומערבבים בזהירות עד לקבלת משחה במרקם שניתן למרוח בקלות על הבצק. אפשר להוסיף עוד 12 כפות מים אם רוצים שהמרקם יהייה מעט יותר דליל.

  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2 ומרדדים על שיש מקומח היטב למלבן בעובי 1/2 ס”מ.

  5. מורחים שכבה אחידה של ממרח התמרים על עלה הבצק, בשלב זה אפשר לפזר אגוזים טחונים אם רוצים.

  6. מניחים את הרולדות על תבנית שרופדה בנייר אפייה ובעזרת סכין חותכים לעוגיות בגודל הרצוי אבל לא חותכים עד הסוף אלא רק עד האמצע. זה יעזור לנו לפרוס את העוגיות אחרי האפייה.

  7. אופים את העוגיות בתנור 25-30 דקות או עד שהן מזהיבות.

  8. מצננים היטב ושומרים בצנצנת אטומה.

  9. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות.

  10. העוגיות נשמרות שבועיים. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות עד חודשיים.

וכמו תמיד, אם הכנתם עוגיות מגולגלות?
אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין מלא במילוי תמרים ואגוזים

10 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

10 comments

מגי לנדאו 6 בספטמבר 2020 - 18:10

איזון זה לגמרי הכל בחיים! זאת הסיבה שהתאהבתי במתכונים שלך, את בריאה אך שפויה וזה בול מה שרציתי לי ולבייבי שלי ושתינו מאוד נהנות מהאוכל שאני מבשלת מכאן (שזה בכיף 80 אחוז ממה שאני מבשלת.)
אולי תעשי כזה מה אנחנו אוכלים בשבוע כדי לתת לנו קצת השראה על שילובים וגיוונים?

Reply
נטע ליבנה 8 בספטמבר 2020 - 11:38

יו מגי זו התגובה הכי שווה בבלוג עד עכשיו, איזה כיףך איתך <3 <3
רעיון מצויין, קצת קשה לי עם הסרטונים אבל אני ממש אנסה בקרוב לעלות משהו כזה

Reply
עילית 21 בדצמבר 2020 - 23:15

היי! אפשר להמיר לקמן כוסמין לבן?

Reply
נטע ליבנה 22 בדצמבר 2020 - 8:19

אפשר, אבל זה יהייה קצת פחות בריא

Reply
גבריאלה אבירם 28 בינואר 2021 - 16:42

הי אפשר במקום חמאה שמן קוקוס?

Reply
נטע ליבנה 29 בינואר 2021 - 14:07

בהחלט!!!

Reply
נטע 5 ביוני 2021 - 10:55

במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?

Reply
טליה 5 באוקטובר 2021 - 14:46

אפשר להשתמש בממרח אגוזים טבעי?

Reply
נטע ליבנה 5 באוקטובר 2021 - 15:08

כן, אבל אז זה יהייה מגולגלות אגוזים ולא תמרים 😉

Reply
קרן 12 בדצמבר 2021 - 16:28

היי, האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום בחמאה? אם כן, מה תיהיה הכמות וגם מצב הצבירה של השמן ( מוצק או נוזלי?)
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר פרווה?
תודה.

Reply

השאר תגובה