סלמון וירקות בתנור! כי מה יותר כיף מארוחה שלמה שמכינים במגש אחד? בלי בלאגן במטבח, בלי כלים בכיור ובצ'יק!
ימי הקיץ החמים עושים לי חשק לארוחות קלילות, כאלה שלא יעשו לי כבד בבטן ולא ייעייפו אותי אחריהן. דג הוא האופציה הכי כיפית ופשוטה בימים חמים וסלמון וירקות בתנור זה לגמרי ה-GO TO שלי. זורקים הכל לתבנית אחת ואת היתר התנור עושה.
עם ירקות פריכים וטעימים ודג שמספק חלבון מלא ואומגה שלוש, זו לגמרי ארוחת בריאות שכיף לאכול ולהגיש למי שאוהבים. אצלנו בבית ליאו אוכל את הסלמון עם המרינדה ועף על זה, אבל אם אתם מגישים לילדים שעדיין לא התנסו בטעמים, אתם יכולים להכין להם פילה סלמון עם קצת מלח ולוותר על המרינדה.
אני ממש אוהבת להכין בבית דגים בתנור, הם מכילים חלבון מלה שנספג מצויין וקל ממש להכין אותם בתנור. דג הסלמון מכיל גם כמות מכובדת של אומגה 3 מה שהופך אותו לחביב עלי במיוחד. יתרון נוסף של פילה הסלמון הוא שהוא ממש ידידותי לילדים, וקל ממש לפלט אותו ולדאוג שלא יהיו קוצים חבויים, כמובן שעדיין מומלץ לבדוק פעמיים לפני שמגישים לילדים.
והנה סרטון עם כל שלבי ההכנה של סלמון וירקות בתנור:
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
סלמון וירקות בתנור - ארוחה שלמה שמכינים במגש אחד
מצרכים
ירקות
- 4 כוסות פרחי ברוקולי שטופים ומפורקים
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 2 גזרים קלופים ופרוסים לדיסקיות
- 1 ראש שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפי פלפל שחור גרוס
- 3 גבעולי רוזמרין טרי
מרינדה
- 2 כפות דבש
- 1 כף חרדל דיג'ון
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כפית צ'ילי יבש
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
סלמון
- 4 פיסות פילה סלמון במשקל 180 גרם כל אחת
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מכניסים לתבנית את הירקות, שמן ותבלינים ומערבבים היטב. מזיזים את הירקות לצדדים ומשאירים מקום במרכז לסלמון.
-
מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים בקערית.
-
מניחים את פרוסות הסלמון במרכז התבנית ומברישים במרינדה מבל הצדדים.
-
מפזרים מעל את גבעולי הרוזמרין ואופים בתנור 20-25 דקות או עד שמרכז הסלמון הופך לורוד.
-
מגישים חם.