מאז שפגשתי את עדי אני לא מפסיקה לשמוע על הטיול שלו להודו, ובכל פעם שמגיעים לחלק של דארמסלה בטיול הוא עוצם את העיניים ומחייך חיוך של חתול מרוצה ומספר לי על עוגת הגזר המופלאה שאכל בגרין הוטל. אתם לא מבינים כמה פעמים שמעתי על עוגת הגזר מדארמסלה, וכמה בקשות חוזרות קיבלתי לשחזר אותה. אני אגב זוכרת את עוגת הבאנופי של הגרין הוטל, כי למה בזבז קלוריות על עוגת גזר, אבל מילא.
אחרי 7 שנים שאנחנו ביחד החלטתי שהגיעה הזמן. כמה קשה יכול להיות להכין עוגת גזר? ובכלל עוגת גזר אמורה להיות בריאה, לא? יש בפנים גזר שזה ירק ומלא ויטמין A, כך שגם ליאו יכול לאכול אותה.
הקטע הוא שהמאמץ הכי גדול בהכנת העוגה הוא קילוף וגירוד הגזר, כל השאר זה לערבב ולאפות. והאמת היא שלא חייבים להכין מהבלילה עוגה, אפשר להכין מאפינים קטנים וחמודים שגם קטנטנים ישמחו לאכול כאוכל אצבעות.
ויש גם סרטון של כל שלבי ההכנה ביוטיוב, רוצו לצפות ולעשות לי לייק 😉
עוגת גזר מהירה
מצרכים
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינגר טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 3 כוסת גזר מגורד
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה 20 ס"מ.
-
בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.
-
בקערה נפרדת טורפיםביצים, שמן וסוכר.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים, רק עד לאיחוד.
-
מקפלים פנימה את הגזר.
-
שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.
-
מצננים היטב לפני שמשחררים מהתבנית ומגישים.
4 comments
היי נטע- נראה מעולה!
את חושבת שיש דרך להחליף את השמן בחמאה או בשמן זית?
כל המתכונים שאני מכירה לעוגות גזר הם עם שמן רגיל ואני תמיד מנסה להתחמק מזה…
הי נעמה, תודה!!!
אפשר גם וגם. תמירי ב-3/4 כוס שמן זית או חמאה מומסת.
היי נטע,
היא נראית פשוט מושלמת!!!
שאלה: כמה גזרים פחות או יותר יש לגרד כדי למלא 3 כוסות?
הכנתי את המתכון והבלילה יצאה בצקית לא נוזלית. במתכון לא רשום להוסיף את הגזר לעיסה הנוזלית לפני האיחוד…אולי כדאי לערוך את המתכון.