[bws_google_captcha]

עטוף באהבה – ארוחות עשר בריאות לילדים

מאת נטע ליבנה
עטוף באהבה - מתארחת במדור של פסקל פרץ-רובין

לפני שבוע התארחתי במדור החגיגי של פסקל פרץ-רובין המהממת! פסקל ואני הכנו לכם שלל רעיונות לארוחות עשר בריאות ומזינות שילדים ישמחו לקחת איתם לבית הספר במהלך שנת הלימודים.

אתם לא מבינים איך התרגשתי לקראת המפגש, אני מתארחת במדור של המתכונאית הכי גדולה בישראל. אין מילים!! אז מעבר לזה שהיה סופר כיף, גם הכנו לכם כתבה מלאה בטיפים בריאים שיעזרו לכם לפתור את הדילמה שחוזרת על עצמה כל בוקר "מה לשים לילד בסנדוויץ".

אני מקווה שהספקתם לראות את המדור בלייב, כי בינינו אין כמו להעביר דפים בעיתון. ובכל מקרה החלטתי לפרסם פה למטה את כל המתכונים הנהדרים והבריאים, שישמחו את הילדים ובעיקר את ההורים.פעם היו אומרים לגזור ולשמור, אני מציעה לכם לשמור את הכתבה במועדפים 😉

טורטייה חומוס וירקות

מספר מנות 2 גלילות

מצרכים

  • 1 גזר בינוני
  • 1 מלפפון בינוני
  • 1/4 פלפל אדום/צהוב
  • 2 עלי חסה

לכריך

  • 2 טורטיות מקמח מלא בקוטר 20 ס"מ
  • 3 כפות חומוס

הוראות הכנה

  1. קולפים את הגזר. בעזרת הקולפן פורסים את הגזר לרצועות דקות וארוכות.

  2. פורסים את המלפפון לרצועות ארוכים ודקים.

  3. פורסים את הפלפל לרצועות ארוכות ודקות.

  4. מרכיבים את הטורטיה - מורחים חומוס על הטורטיה. מניחים את הירקות בשליש התחתון של הטורטיה ומגלגלים לרול הדוק.

טורטייה חזה עוף וירקות

מספר מנות 4 גלילות

מצרכים

לחזה עוף

  • 100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות או פסטרמה דבש או כתף בקר
  • 1 בפית דבש
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף רוטב סויה

למילוי הירקות

  • 1/4 פלפל אדום
  • 1 גזר
  • 1 חופן עלי רוקט
  • 1 בצל ירוק

לצלייה

  • 1 כף שמן קנולה

לכריך

  • 4 טורטיות מקמח מלא בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה

מכינים את חזה העוף

  1. מערבבים בקערה דבש, חרדל וסויה. מוסיפים את רצועות העוף, מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.

בינתיים מכינים את הירקות

  1. חותכים את הפלפל לרצועות דקות.
    מקלפים את הגזר וחותכים למקלות דקים.
    קוצצים את החלק הירוק בבצל ירוק לפרוסות דקיקות.

  2. מחממים שמן במחבת בינונית.  מוסיפים פנימה את רצועות העוף ומטגנים משני הצדדים עד שמשחימם.

מרכיבים את הטורטיה

  1. מניחים את רצועות העוף והירקות בשליש התחתון של הטורטיה, ומגלגלים לרול הדוק.

טורטיית בננה וחמאת בוטנים

מספר מנות 2 טורטיות

מצרכים

  • 2 כפות ממרח אגוזים לפי העדפה אגוזי לוז או חמאת בוטנים או שקדיה
  • 2 בננות גדולות

לכריך

  • 2 טורטיות מקמח מלא בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה

  1. מורחים שכבה אחידה של ממרח האגוזים על הטורטיה.
    *אם רוצים מפזרים שברי אגוזים או קוקוס טחון מעל.

  2. מניחים בננה בשליש התחתון של הטורטיה ומגלגלים לגליל הדוק.

הערות

למי שאוהב אפשר להוסיף שברי אגוזי מלך או קוקוס טחון

ספרינגרול עם טופו אפוי

מספר מנות 10 ספרינגרולס

מצרכים

לטופו

  • 300 גרם טופו
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום אפשר גם שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפיות אבקת שום

לספרינג רולס

  • 10 ניירות אורז ברוחב 16 ס"מ
  • 1/2 ראש כרוב סגול חתוך לרצועות
  • 1 גזר גדול חתוך לרצועות
  • 1 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
  • 1 אבוקדו בשל קלוף ופרוס לרצועות דקות
  • 6 עלי חסה חתוכים לרצועות
  • 5 גבעולי כוסברה להפריד את העלים מהגבעולים

הוראות הכנה

מכינים את הטופו

  1. סוחטים את גוש הטופו מהנוזלים. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב  בקערה בינונית.

  2. חותכים את הטופו הסחוט לרצועות בעובי 2 ס"מ, ומכניסים למרינדה. מערבבים ונותנים לטופו לנוח במרינדה כחמש דקות.

  3. מעבירים את קוביות הטופו המצופות לתבנית מצופה בנייר פרגמנט. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

מרכיבים את הספרינגרול

  1. טובלים נייר אורז בקערית מים קרים כ-20 שניות. מניחים את הנייר הרטוב על השיש או קרש חיתוך.
    מניחים  בקצה התחתון של נייר האורז את הירקות, רצועות הטופו ו- 2-3 עלי כוסברה. מקפידים לא להגיע עד לשוליים בצדדים.
    תופסים את החלק התחתון של נייר האורז ומושכים מעל המילוי, בעזרת האצבעות דוחפים את המילוי פנימה. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לספרינג רול הדוק.
    חוזרים עם שאר ניירות האורז.

 

מאפינס תירס

מספר מנות 12 מאפינים

מצרכים

  • 250 גרם קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת עדיף גבינה חריפה
  • 160 גרם גרגירי תירס משומר או קפוא מופשר
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל שמן
  • 250 מ"ל חלב
  • שמן לשימון תבמחת אפייה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים.

  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, גבינה, תירס ועירית.

  3. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן וחלב.

  4. מושיפים את התערובת הרטובה ליבשה. מערבבים רק עד לאיחוד.

  5. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינים מזהיבים.
    מצננים היטב לפני שמגישים.

הערות

ניתן לשמור את המאפינים המצוננים בשקית זיפלוק במקרר עד 4 ימים.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה