Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

אין יותר כיף מלהתעורר בבוקר ולפרוס עוגה לצד הקפה של הבוקר. ואם מדובר בבוקר חג, עוגת תפוחים פשוטה וטעימה היא לגמרי אחד מתענוגות החג. וכן, אני יודעת שאני דיאטנית ואני אמורה להטיף לכן להימנע מעוד פרוסת עוגה בבוקר, אבל אנחנו אוכלים גם בשביל הנפש. אז בעיני פרוסת עוגת תפוחים פשוטה וטעימה זו אחלה התחלה לבוקר השנה החדשה.עוגת תפוחים פשוטה וטעימהעוגת תפוחים פשוטה וטעימה

עכשיו בינינו בוקר אחרי ארוחת חג כבדה, לאף אחד אין כח לעמוד במטבח ולהתחיל להכין ארוחות בוקר מפוארות. ועדיין תמיד בא לנו משהו של חג, אז עוגת תפוחים זה בול בעיני.עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

הפעם בחרתי להכין עוגת תפוחים עם קמח כוסמין מלא כדי להרגיש קצת יותר טוב כשאני אוכלת אותה. זה לא אומר שהיא דיאטטית בשום צורה, אבל הקמח כוסמין המלא מוסיף לה קצת סיבים תזונתיים ויטמינים ומינראלים שזה אף פעם לא רע.עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

ואם בא לכם להכין את העוגה כמאפינים זו ממש לא בעיה. הכינו את המתכון בדיוק כפי שכתוב וחלקו לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים. זמן האפייה יתקצר ל- 25-30 דקות.

הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

מספר מנות 1 תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 2 תפוחים קלופים ומגורדים על פומפיה כ-420 גרם
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ו-1/2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס אגוזים אפשר לוותר אם לא אוהבים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את התפוחים המגורדים, סוכר ותבלינים ומניחים בצד.

  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואבקת האפייה.

  3. מוסיפים לתערובת התפוחים את השמן ביצים ווניל.

  4. מקפלים פנימה את תערובת הקמחים והאגוזים.

  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות 35-55 או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

  6. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.

הערות

שומרים את העוגה בקופסה סגורה היטב על השיש.
העוגה תשמר כארבע ימים על השיש.
אפשר לפרוס ולהקפיא עד חודש.

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.