[bws_google_captcha]

חלת כוסמין ודבש חגיגית

מאת נטע ליבנה
חלת כוסמין ודבש חגיגית

גילוי נאות הפוסט מפורסם במימון מורפי ריצ'רדס מבית שריג היבואן הרישמיחלת כוסמין ודבש חגיגית

מה יותר ראש השנה מחלת כוסמין ודבש חגיגית? וכשמדובר בחלה שממש ממש קל להכין ומכילה קמח כוסמין מלא, זה בכלל פלא שחבל לוותר עליו.  בגדול אחד מזכרונות הילדות הכי חזקים שלי זה ריח החלות בבוקר של ערב ראש השנה. לא היתה שנה שאמא שלי לא הכינה כמויות מטורפות של חלות ולחמניות חלה לילדים לכבוד ערב ראש השנה. הריח הזה תמיד יסמל עבורי חג והתחלות חדשות ובגלל זה אני תמיד מנסה לחזור על המנהג אצלי בבית. חלת כוסמין ודבש חגיגית

אני יודעת שיש כבר מתכוני חלות בבלוג, אבל חלה עם דבש עדיין לא יצא לי להכין. וכשמורפי ריצ'רד שלחו לי את המיקסר Artist Max שלהם, ידעתי שחלות כוסמין ודבש הולכות לעלות לבלוג ולמלא את הבית שלי בריח נהדר לכבוד השנה החדשה.חלת כוסמין ודבש חגיגית

מדובר במתכון סופר פשוט ונהדר. החלוץ יוצאות אווריריות וטעימות. ואחרי כמה ניסיונות אסספר לכן שהן מצויינות גם יום ואפילו יומיים אחרי. ויכולות להפוך לפרנצ' טוסט מושלם בבוקר של אחרי הערב חג.

למתכוני חג נוספים לחצו פה!

הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

חלת כוסמין ודבש חגיגית

מספר מנות 2 חלות גדולות

מצרכים

  • 1 כף מלח
  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 ו-1/4 כוסות מים

לקישוט

  • שומשום לבן

להברשה

  • 1 ביצה טרופה עם קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט המים, לקערת מיקסר לפי הסדר.

  2. מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה עד להתמעה.

  3. ממשיכים ללוש 8-10 עד שמתקבל בצק מעט דביק ונוח לעבודה.

  4. מוציאים את הבצק מהקערה משמנים אותה מעט, מחזירים פנימה את הבצק ומכסים בניילון נצמד ומגבת.

  5. מתפיחים את הבצק כשעה או עד שהור מכפיל את נפחו.

  6. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לגליל מהודק. מכסים את הגלילים במגבת.

  7. לוקחים שני גלילים מרטיבים במעט מים ומצפים בשומשום.

  8. מניחים גליל עם שומשום ליד גליל נקי. וחוזרים על הפעולה.

  9. מלפפים את שני הגלילים על שני הגלילים האחרים עד שנוצרת חלה כמו בתמונות ובסרטון.

  10. חוזרים על הפעולה עם שאר הגלילים. מעבירים את החלות הקלועות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים חצי שעה.

  11. בנתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  12. כשהחלות תפוחות מברישים את הגלילים בלי השומשום בביצה טרופה עם מלח.

  13. מכניסים את החלות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים 45-60 דקות או עד שהחלות מזהיבות.

  14. מצננים היטב לפני ההגשה.

  15. החלות נשמרות כ-3 ימים כשהן עטופות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה