אם אתם בגילי, אתם בטוח זוכרים את הפרסומת "לפעמים המרק הוא רק התירוץ"!! וגם אם אתם לא מכירים, אין מצב שאתם ישראלים ולא אוהבים שקדי מרק. זה טעם ילדות, זה משדרג כל מרק, בחיי!! לא משנה אם זה מרק עוף צח, מרק עגבניות או מרק פטריות. בינינו אין ישראלי שלא אוהב לאכול שקדי מרק בלי מרק בכלל, זה הנישנוש האולטימטיבי.
בקיצור, הכנתי שקדי מרק בבית!! וזה לגמרי וואווו כי זה לוקח חמש דקות עבודה וזה טעים בשגעון!! ובלי צבעי מאכל בכלל. זה ממכר, שזה אולי מינוס גדול כי באמת שקשה להפסיק לנשנש אותם, אבל אם יש לכם ילדים בבית או שאתם אוהבים שקדי מרק בעצמכם, א6תם לגמרי עושים לעצמכם טובה בזה שתחליפו את הגרסה התעשייתי הלא כל כל בריאה בגרסה ביתית משודרגת.
את הצבע שקדי המרק מקבלי מהכורכום שהוא גם סופר בריא ולאחרונה ממש הפך לסופר פוד או סופר תבלין חחחחח. וכן, זה שקדי מרק ביתיים אז הם לא צהובים כמו הגרסה המתועשת, אבל הם הרבה יותר טעימי, הם אפויים ולוקח חמש דקות להכין אותם.
ייאלה משחררת אתכם למטבח, כי אני יודעת שכבר מדגדג לכם באצבעות ללכת להכין שקדי מרק ביתיים וסופר טעימים.
ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה בערוץ וממש פה למטה:
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
שקדי מרק ביתיים ללא צבע מאכל
מצרכים
- 1 כוס קמח חומוס אפשר גם קמח עדשים
- 1/2 כוס קמח כוסמין
- 1/2 כף כורכום טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
מערבבים את היבשים בקערה.
-
מוסיפים את הרטובים ומערבבים עם מזלג עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
-
לשים את הגושים עם הידיים עד שנוצר כדור אחיד.
-
משמנים נייר אפייה, מניחים עליו את כדור הבצק, משטחים לדיסקית ומשמנים.
-
מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-5 מ"מ.
-
בעזרת גלגלת פיצה חותכים שתי וערב לריבועים קטנים בגודל של שקדי מרק.
-
אופים 12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
-
שומרים בצנצנת סגורה בטמ"פ החדר.