[bws_google_captcha]
סלט אורז בר והפתעות

אחת מהחלטות השנה החדשה שלי, היתה לספר לכם פעם בשבוע על רכיב מפתיע ובריא שכדאי לכם להוסיף לרשימת הקניות השבועית כדי להפוך את הארוחות שלכם לבריאות יותר.

השבוע בחרתי באורז בר שהוא למעשה קיטניה ולא דגן, עם טעם אגוזי נפלא שמעשיר כל סלט ותבשיל שמכינים איתו. סלט אורז בר והפתעות הוא אחד הלהיטים התורנים אצלי בבית בשבועות האחרונים, קל להכין אותו ועוד יותר כיף לאכול אותו. עם מרקמם קראנצ'י ושילוב של טעמים חמוצים, מתוקים ומלוחים הסלט הזה משוגע לגמרי.

במשך אני אוספת מתכונים רגילים והופכת אותם לבריאים יותר, ומשתפת אותם עם המטופלים שלי, חברים ומשפחה. כמובן שיש לי קטגוריה שלמה של מתכוני בריאות באתר המקצועי שלי. ומה יותר בריא מסלט? סלט עם קיטניות שמכילות מלא חלבון!

אני ממש אוהבת שהארוחה שלי מגיעה בקערה אחת שבה כל הרכיבים משתלבים אחד לשני, ויוצרים הרמוניה של טעמים בביס בודד. אתם יכולים להכין את הסלט הזה מראש ולקחת בקופסה לעבודה או להגיש אותו כתוספת כיפית לצד מנה עיקרית.סלט אורז בר והפתעות

סלט אורז בר והפתעות

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 40 דקות
סה"כ זמן הכנה 55 דקות
מספר מנות 3 מות

מצרכים

  • 1 כוס אורז בר
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1 פלפל צהוב בינוני קצוץ דק
  • 1 תפוז פרוס לפלחים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 100 גרם גבינה בולגרים 5% חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיג'ון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מבשלים את האורז: מרתיחים 1.5 ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית 45-55 דקות או עד שהאורז רך. מורידים מהאש, מסננים ממים ומניחים בצד להצטנן.

  2. בקערה בינונית מניחים את האורז, הירקות, השקדים, החמוציות והגבינה הבולגרית ומערבבים.

  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערית קטנה.

  4. יוצקים את הרוטב מעל לסלט, מערבבים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליךף את השקדים בפקאנים קצוצים
  • אפשר לוותר על הגבינה בסלט לגרסה טבעונית או פרווה

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה