[bws_google_captcha]

עוגת גבינה בטעם של פעם

מאת נטע ליבנה
עוגת גבינה בטעם של פעם

כשאני חושבת על שבועות, הדבר הראשון שעולה לי בזיכרון זה ריח עוגות הגבינה שאמא שלי היתה מכינה לחג. יותר נכון, ריח הבלילות עוד לפני שהן נכנסות לאפייה, יש משהו קסום בריח הזה, משהו שתמיד יזכיר לי את הבית.

אני עדיין זוכרת את ספר המתכונים של אמא שלי, לא מחברת עם מתכונים ספר. היא היתה כותבת את כל המתכונים בתוך ספר מתכונים אמיתי. ובתוכו היו עוד עשרות דפים עם מתכונים, הערות ושטיקים שרק היא הכירה.עוגת גבינה בטעם של פעםעוגת גבינה בטעם של פעם

כשניסיתי להחליט על מתכון לעוגת גבינה מושלם שאפרסם לשבועות, התקשרתי לאמא להתייעץ, היא הרי מלכת העוגות במשפחה. אמא מיד שלחה לי צילום של מתכון בוואטסאפ בליווי הטקסט, המתכון של איריס, עוגת גבינה קפולסקי. נשמע מבטיח ויצא פצצה.

והבונוס בנוסף לקלות ההכנה אין במתכון קמח שהוא מושלם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן.עוגת גבינה בטעם של פעםעוגת גבינה בטעם של פעם

כמה הערות לפני שמתחילים:

  1. שימו לב שלפני שמתחילים בהכנה, ממלאים קערת מים חסינה לחום ומכניסים לתנור. כך תיווצר סביבת אדים מושלמת שתאפר לעוגה להאפות טוב יותר ותמנע ממנה ליפול בסיום האפייה.
  2. עוד טריק/שלב שעליו אתם לא יכולים לוותר, להשאיר את דלת התנור פתוחה חלקית ללפחות 20 דקות אחרי סיום האפייה. תאמינו לי שאם תוציאו את העוגה ישר מהתנור היא פשוט תקרוס למטה.
  3. חשוב לצנן את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה בקרם, אחרת הקרם ישנה מרקם והעוגה תהיה ממש מבאסת.
  4. תנו לעוגה זמן להתקרר במקרר לפני ההגשה. נכון, היא תהיה טעימה גם בטמפרטורת החדר, אבל כשהיא קרה היא ליגה אחרת לגמרי.

עוגת גבינה בטעם של פעם

זמן הכנה 20 דקות
משך הבישול 1 hour
סה"כ זמן הכנה 1 hour 20 דקות

מצרכים

לעוגה

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות גדושות קמח תפו"א
  • 6 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 גביע יוגורט לבן חלק 3%
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%

לקרם

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כף גביהה לבנה 5%
  • 1 כוס חלב
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל חבילה שלמה

הוראות הכנה

  1. מכניסים את הסוכר, הוניל והמים לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.

  2. כשהתערובת מתחילה לבעבע והסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את קמח התפו"א ומערבבים היטב עד שאין בכלל גושים והתערובת חלקה לגמרי. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן מעט.

  3. מפרידים את הביצים. 

  4. מניחים את החלבונים בקערת מיקסר ומקציפים עד שנוצר קצף רך.

  5. מוסיפים את התערובת המבושלת לקצף, כל פעם כף אחת, וממשיכים להקציף.

  6. מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.

  7. בקערה בינונית מערבבים היטב 4 חלמוני ביצה, יוגורט וגבינה לבנה.

  8. מקפלים את התערובת אל הקצף. ממשיכים לקפל עד לאיחוד התערובות.

  9. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה 26 ס"מ, ואופים 60 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ובתחתיתו מונחת קערת מים גדולה.

  10. מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור מעט, אני משתמשת בכף עץ שמונעת מהדלת להסגר. משאירים את העוגה בתנור מעט פתוח עוד 20 דקות.

  11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מכינים את הקרם

  1. בקערת מיקסר מניחים את השמנת, גבינה, חלב ואינסטנט פודינג.

  2. מקציפים עד לקבלת קרם יציב יחסית.

  3. מצפים את העוגה שהתקררה ומכניסים למקרר ללפחות 3 שעות לפני שמגישים.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!עוגת גבינה בטעם של פעם

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה