אני מתה על מתכוני פטנט! גלידת בננה מ-2 מרכיבים, שלא דורשת מכונת גלידה היא השיחק הכי שווה שיש.
אז נכון זה לא מתכון מפונפן, סה"כ בננה שטוחנים במעבד מזון או בלנדר, אבל הטעם והמרקם של הגלידה אלוהי. ההכנה כל כך פשוטה וקלה שזה פשע לא להכין לעצמכם קינוח מהיר, טעים והכי חשוב ב-ר-י-א!!
אז מה הקטע עם גלידת הבננה? לפני שנה בערך המתכון הזה הציף את הפינטרסט שלי. בגדול נשמע כמו הגלידה הכי פושטית שיש, רק שיש פה טויסט בעלילה. אפשר להכין את גלידת בננה פשוטה ולהוסיף עליה טופינג שווים. בתמונות אתם רואים את הגרסה הכי פשוטה עם חמאת בוטנים אגוזי מלך וגרידת שוקולד מריר. או להוסיף לבלנדר תוספות היסטריות כמו קקאו ושוקלד מומס או טחינה וקקאו שזה אחד השילובים הכי טעימים שיש בעולם.
היום הכנתי את המתכון בלייב בעמוד האינסטוש שלי. לצערי הלייב לא נשמר למזלכם בלייב גם עשינו סטיילינג והספקתי לצלם כמה תמונות. אז הרי לכם מתכון לגלידת גלידה מ-2 מרכיבים ובפחות מחמש דקות עבודה.
שימו לב! הכנת הגלידה באמת לוקחת פחות מחמש דקות, אבל חשוב לחתוך את הבננות ולהקפיא לפחות שעתיים לפני שמתכננים להכין את הגלידה.
גלידת בננה מ-2 מרכיבים
מצרכים
מתכון בסיס לגלידה
- 4 בננות פרוסות קפואות
- 2 כפות חלב או משקה שיבולת שועל
תוספות לגלידת שוקו בננה
- 2 כפות קקאו איכותי
- 50 גרם שוקולד מריר מומס
תוספות לגלידת בננה, טחינה ושוקולד
- 2 כפות קקאו איכותי
- 1 כף טחינה גולמית
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר.
-
טוחנים את הבננות בפולסים. בהתחלה מתקבלים פרורים, בעזרת לקקן מגרדים את הדפנות וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
-
מגישים מיד או מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בפריזר.
20 comments
איזה יופי של גלידה! ממש טעים וקל מאוד להכין.
תודה רבה על המתכון, הגלידה הזאת יוצאת נהדרת
איזה כיף!!!!
איזה מתכון גאוני!!
תודה רבה נטע ?
יווווו תודה <3
היי, האם אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים?
כן!!!! בכל נוזל גם מים יעבדו יופי
היי נטע,
אם אין לי בלנדר, בשייקר זה יכול לעבוד? מקווה שהוא מספיק חזק לזה
אם הוא מספיק חזק יעבוד יופי
היי נטע 🙂 מה הרוטב הקרמלי הזה שזילפת כאן מעל הגלידה? תודה!
חמאת בוטונים חלקה
מושלםםםםם!
אם בא לי לשחק עם הטעמים, מה היחס שאני צריכה לשמור עליו?
אני רואה שבכל שינוי טעם שכתבת יש גם תוספת של אבקה וגם משהו נוזלי….
נגיד אני רוצה רק טחינה? או רק חמאת בוטנים?
אז תוסיפי רק טחינה או חמאת בוטנים לא צריכה להיות בעיה.
אם הבלנדר לא טוחן טוב את יכולה להוסיף 1-2 כפות מים/חלב
היי, באיזה שלב מוסיפים את השוקולד המומס? זה שהוא חם לא יהרוס את המרקם?
אין שוקולד מומס במתכון.
אם את רוצה גלידת שוקולד את יכולה להוסיף כפית קקאו לפני שאת מטחילה לטחון בבלנדר
היי, אוהבת את הבלוג שלך!!!
רציתי לשאול, יש דרך להכין את זה בתבניות של ארטיקים ולצפות בשוקולד?? סטייל ארטיק שוקו בננה? ואם כן כמה זמן זה יכול להישאר במקפיא?
תודה!!!
כן, תקפיאי בתבנית ואז כשקפוא תתבלי בשוקולד מומס. יחזיק בפריזר לפות חודש
איך שתי כפות קקאו וחמישים גרם שוקולד מומס הפכו לכפית אחת של קקאו?
אני רוצה להכין את השוקו בננה. ורוצה שיצא מושלם. איך מכינים?
לא הבנתי…..
הי נטע,
עם מוסיפים קקאו 2 כפות לא יוצא מר? רוצה להכין לילדים… מה דעתך?
טעים … טיפ לאחר שהקפאתי בננות עם קליפה. תורידו את הקליפה לפני