מכירים את הרגשת הרעב שמתחילה תמיד בארבע חמש? לא סתם רעב, רעב למתוק. התחושה הזו שאם לא תאכלו עכשיו מתוק אתם ממש הולכים להתעלף כי אין לכם עוד טיפה של אנרגיה בגוף ואתם חייבים קפה ועוגיה ע-כ-ש-י-ו!
בשביל הרגעים הקטנים האלה כדאי לכם להכין חטיפי גרנולה, כאלה שיהייה כיף לתבול בקפה או סתם לנשנש. הם גם מושלמים כחטיף לדרך בימים שאין לכם ממש זמן לשבת ולאכול ארוחת בוקר, וגם כחטיף לפני אימון.
יש מלא מתכונים לחטיפי גרנולה ברשת, אבל קשה למצוא מתכון לחטיפי גרנולה שהם בול. בול בטעם, בול במרקם, כאלה שכיף לנגוס בהם כי הם קראנצ'ים בדיוק במידה הנכונה ועדיין מעט רכים במרכז. מה שהכי כיף זה שאפשר להכין את החטיפים ולשמור במקרר למשך שבוע או בפריזר לחודש. ההכנה מעט ארוכה אבל שווה כל רגע, כי החטיפים האלה קריספיים וסופר ממכרים.
אני לקחתי מתכון מנעמי מ-bakers royal ושיניתי ושידרגתי כדי שיתאים בול למה שאני אוהבת בחטיף גרנולה. אתם יכולים להכין בול לפי המתכון או להחליף את האגוזים והחמוציות, כל עוד אתם שומרים על היחסים הנכונים החטיפים יצאו מושלמים.
אל תפספסו: מתכון לגרנולה ביתית בריאה, גרנולה מלוחה, כדורי קוואקר בננה וחמאת בוטנים
חטיפי גרנולה בריאים
מצרכים
- 2 ו-1/4 כוסות קוואקר
- 1 כוס שקדים פרוסים מולבנים
- 3/4 כוס פיסטוקים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס דבש לגרסה טבעונית אפשר להשתמש במייפל
- 2 כפות קונפיטורת פרי
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 2 כפות חמאה לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מלח גס
- 1 כוס חמוציות לא ממותקות אפשר להחליף בכל פרי יבש אחר עדיף לא ממותק
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בניירות פרגמנט.
-
משטחים את הקוואקר על תבנית אפייה וקולים בתנור 10 דקות.
-
משטחים את השקדים, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על תבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
-
מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום, החמאה והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.
-
מכניסים לקערה גדולה את הקוואקר, הפיצוחים, התבלינים והחמוציות ומערבבים.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.
-
משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים טוב טוב.
-
אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.
-
מצננים לחלוטין לפני שחותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
הערות
שומרים במקרר בקופסה אטומה למשך שבוע.
ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.
אפשר להחליף גם את החמוציות בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.
44 comments
נראים פשוט מעולה!
תודה מהממת 3>
אפשר בלי הריבה. אני מחפשת שיהיה פחות מתוק. נראה ממש טעים והייתי רוצה לנסות אבל להפחית במתוק. תודה
במקרה הזה הריבה מייצרת את הדבק. החטיפים לא יוצאים מתוקים מדי מבטיחה, אבל את יכולה להשתמש בקונפיטורה בלי תוספת סוכר.
הי
למה יש צורך לקלות את הגרעינים אם גם ככה מכניסים הכל לתנור?
הי,
הקלייה פותחת את הארומה של הגרעינים.
אפשר לוותר, אבל עדיף שלו.
וזה לא נשרף? מבחינת הטעם
ממש לא, זה יוצא מושלם!
על מה מכל הממתיקים אפשר לוותר בלי לפגוע במרקם? יש פה הרבה מתוק..
היי!
האם אפשר סילאן במקום מייפל, או במקום חלק ממנו?
וצריך קוואקר מהיר הכנה או שיבולת שועל שלמה?
אפשר סילאן במקום מייפל.
וקוואקר רגיל לא מהיר להכנה.
תודה! עוד שאלה- באיזה שלב נכנס השמן/ חמאה?
כשמערבבים הכל בקערה. וגם הוספתי למתכון, כנראה שחכתי. תודה!
הי,
אני מחפשת מתכון למטיפים קואקר מלוחים
יצא טעים מאד.,ממליצה
הי נטע, השתמשת בקוואקר או בשיבולת שועל שלמה? מהתמונה זה נראה כמו שיבולת שועל שלמה ולא קוואקר (שהוא שיבולת שועל שבורה/גרוסה)
השתמשתי בשיבולת שועל שלמה אפשר גם להשתמש בשבורה
יצא לי 15 יחדות ..פשוט מושלם
איזה כיף!!!
הי נטע, האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש/טחינה/מייפל/סילאן?
הכנתי עכשיו.
יצא מצוין. תודה!!
רץץץץץץץ להכין! הבלוג עם התמונות הכי מגרות בעולם בערך…
איזה כיף, תודה!!!!!
נטע, טרם ניסיתי, האם אפשר במקום החמאה לשים שמן כדי לקבל מתכוון פרווה?
אפשר להחליף את החמאה בנטורינה
מה אפשר לשים במקום ריבה, אין לי בבית ולא משתמשת.
את יכולה לנסות ולהמיר בדבש, אבל קחי בחשבון שזה יכול לגרום לחטיפים לא להידבק כמו במתכון המקורי
היי אפשר סוכר דמררה?יש חוסר בסוכר חום כהה .תודה
אפשר!
היי
שבוע טוב
החטיפים נראים מעולה!!!
אשמח לדעת אם את אופה בטורבו או רגיל
תודה רבה
כן, על טורבו. אני כמעט תמיד אופה הכל על טורבו.
הי נטע, דבר ראשון החטיפים טעימים בטרוףףףף ובניגוד לכל המתכונים האחרים שראיתי, שלך גם יחסית בריאים, אז תודה רבה! דבר שני, רציתי לדעת אם הם טובים בהקפאה ואם כן אז לכמה זמן?
איזה כיף, תודה!!!
האמת שאין לי מושג מעולם לא ניסיתי. אבל הם יכולים להחזיק אפילו שבועיים במקרר
היי נטע, נראה מעולה!
רציתי לשאול אם יש אופציה להחליף חלק מהפיצוחים בפצפוצי אורז.
תודה:)
הי אור,
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שיעבוד מעולה.
אל תשכחי לעדכן
נראה מדהים.מה שם הנייר שעטפת איתו באריזות אישיות חמודות?
תודה על המתכון, קל וטעים!
השתמשתי בשיבולת שועל שלמה וגם גרוסה / שבורה (להכנת קוואקר) – כי זה מה שהיה בבית.
החלפתי את האגוזים והגרעינים בתמהיל אחר של האגוזים והגרעינים המועדפים עליי – רק שמרתי כמובן על הכמויות, ובנוסף לא קליתי אותם (רק את השיבולת שועל).
יצא טעים ומוצלח מאוד!
מה שכן, הם קצת התפרקו לי בחיתוך. נתתי לזה להצטנן לחלוטין, ועדיין הרבה חתיכות נפלו / נשברו כשחתכתי.
יכול להיות שלא דחסתי את התערובת מספיק לפני שהכנסתי לתנור.
אני רגישה לקוואקר
במה אוכל להחליף אותו
יצא טעים להפליא …. רק מהריח בשעת ההכנה , השכנות ביקשו לטעום….. השתמשתי בקוואקר של כוסמין , ובכל מיני אגוזים – קשיו ,בונדק , פקאן , שקדים , קצת בוטנים ,וגרעיני חמניות. כדי לדחוס את התערובת בתבנית , השתמשתי בידיים רטובות . תודה רבה רבה . מומלץ מאד .
יצא מעולה!! תודה רבה
היי אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
בהחלט
נראה מעולה. האם אפשר להמיר את הריבה בחלבון ביצה?
לא אוכלים ריבה בבית.
באיזה שלב מוסיפים את המלח?