[bws_google_captcha]

חלת דבש חגיגית

מאת נטע ליבנה
חלת דבש חגיגית

וואוווווו אלוהים איזו שנה זו היתה!! אם חשבתי שהשנה של הקורונה היתה קשה אז השנה החולפת הוכיחה לי ששנת הקורונה היתה פשוט בדיחה. מה לא היה לי? בעיות בריאותיות שלי ושל המשפחה, בלאגן בגן, פרוייקטים משוגעים וכל פעם שחשבתי שהנה זה נגמר התחיל עוד משהו.
שלא תבינו אותי לא נכון, זו לא היתה סתם שנה קשה זו היתה שנה משוגעת.חלת דבש חגיגית

חלק מהעניין הוא שמרוב שהשנה היתה משוגעת כמעט שהגעתי לראש השנה בלי לעלות מתכון אחד אפילו. אני בן אדם שפוי, לפני שבוע החלטתי שאני מוותרת, נחה קצת לפני שמתחילה שנה חדשה. אבל, אתמול בבוקר פשוט דגדג לי. הייתי חייבת להיכנס למטבח ולהכין חלה מיוחדת לחג. לא הצלחתי להירגע עד שלא סיימתי וצילמתי.חלת דבש חגיגיתחלת דבש חגיגית

עכשיו אולי כבר מאוחר מדי לעלות מתכון לבלוג, יום שבת היום ומחר כבר ערב חג. אבל החלטתי שזה מתכון מעולה ואני חייבת לעלות אותו לראש השנה. מקסימים תכינו אותו ליום כיפור או סוכורת. אז קבלו אותה, חלת דבש חגיגית מושלמת. היא טעימה בטרוף, לא מתוקה מדי ורכה שלמות.

כמה הערות לפני שמתחילים להכין חלת דבש חגיגית:

– מכניסים את כל החומרים ביחד לקערת המיקסר ולשים. אל תלושו פחות מ-8 דקות, אחרת לא תיווצר רשת גלוטן והחלות לא יהיו כיפיות ולא יתחו כמו שצריך.
– הבצק שצריך  להתקבל אמור להיות רך וגמיש. אם הוא קשה מדי אפשר להוסיף עוד כף מים. אם רטוב מדי עוד כף קמח.
– חשוב לשים 2-3 קוביות קרח בתחתית התנור לפני שמכניסים את החלות התפוחות לאפייה. הקרח מייצר מהן תנור אדים שנותן לחלה קראס מושלם.

וזהו! מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה!

רוצו להכין אותם ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

חלת דבש חגיגית

מספר מנות 1 חלה גדולה

מצרכים

  • 600 גרם קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 5 גרם מלח
  • 60 גרם דבש
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות טחינה

להברשה

  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כפית מים

לקישוט

  • 1/4 כוס שומשום

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל החומרים, בקערה עם וו לישה.

  2. לשים במשך 10 דקות.

  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את גודלו כ-40 דקות.

  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מכדררים לכדורים זהים ומרדדים כל עיגול לגליל באורך שווה.

  5. קולעים את החלה כפי שקלעתי בסרטון ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.

  6. מכסים במגבת ונותנים לחלה לתפוח עוד 10 דקות.

  7. מברישים את החלה בביצה טרופה עם דבש ומים ומפזרים מעל שומשום.

  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-18-22 דקות או עד שהחלה מזהיבה.

חלת דבש חגיגית

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה