[bws_google_captcha]

קרקר שיפון ושיבולת שועל

מאת נטע ליבנה
קרקר שיפון ושיבולת שועל

אני מכורה לקרקרים וקרקר שיפון ושיבולתץ שועל הוא אחד הממכרים שיש ומשום מה עדיין לא עלה לבלוג. אז רגע לפני יום העצמאות מעלה פה את המתכון לקרקרים הכי כיפים וקלים להכנה שיש. הם טעימים ביום יום עם גבינה או כל ממרח ויכולים לקשט את שולחן העל האש שלכם ולשמח טבעונים וקרניבורים כאחד. קרקר שיפון ושיבולת שועל

האמת היא שהכנתי קרקר שיפון ושיבולת שועל לראשונה לפני המון המון שנים, אני זוכרת שמאז אני מכינה את הקרקרים האלה בבית על בסיס חודשי ובשבעות האחרונים אפילו על בסיס שבועי. אני ממליצה עליו למטופלות שלי שסובלות מסכרת הריון כדרך לאיזון הסוכר בארוחת לילה ובאופן כללי לכל מי שרוצה לאכול קרקר בריא יותר. קרקר שיפון ושיבולת שועל

עם המון סיבים תזונתיים מקמח השיפון ושיבולת השועל ושומנים טובים מהזרעים הקרקרים האלה הם בחירה מעולה למי שרוצה לאכול בריא יותר ולצייד את המזווה בנישנוש מזין ועשיר בוויטמינים ומינראלים.

כשאתם מכינים אל אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

קרקר שיפון ושיבולת שועל

מספר מנות 2 תבניות אפייה גדולות

מצרכים

  • 1 כוס קמח שיפון מלא אפשר גם כוזמין
  • 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/3 כוס זרעי פשתן
  • 2/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס זרעי חמניה מקולפים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח
  • 1 כף אבריט'ינג בלנד/זעתר/פפריקה מתוקה
  • 500 מ"ל מים

לפיזור מעל

  • שומשום שחור

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקרקרים למעט הטופינגס.

  2. מערבבים עד לאיחוד.

  3. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים לשחבה דקה ואחידה.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 15 דקות.

  5. מוציאים מהתנור ומסמנים קרקרים בגודל רצוי בעזרת גלגלת פיצה או סכים חדה.

  6. מחזירים לתנור להמשך אפייה וייבוש ל- 40-50 דקות.

  7. שומרים בקופסא אטומה על השיש.

קרקר שיפון ושיבולת שועל

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה