Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
עוף מוקפץ ברוטב אסייתי

בשישי האחרון פרסמתי תמונה של עוף מוקפץ ברוטב אסיתי, מנה פשוטה וסופר טעימה. נכון זו לא המנה הכי בריאה בעולם, אבל קיבלתי עשרות פניות באינסטוש שביקשו את המתכון אז החלטתי שאם יש כזו דרישה אני זורמת ומפרסמת את המתכון.

אני יודעת שהבלוג חזר למתכונת הבריאה שלו והמתכון הזה הוא לא הכי בריא בעולם, אבל בואו נודה בזה לאכול בריא כל הזמן זה לא פשוט וקצת מעייף. עכשיו זה לא שהמתכון לעוף מוקפץ הוא איזה חטא נוראי ובחיי שאם מכינים אותו פעם ב….. זה לא אסון, רק שזה לא מתכון שהייתי מקטלגת תחת המתכונים הבריאים בבלוג.עוף מוקפץ ברוטב אסייתי

אני מאמינה גדולה בחוק ה-80-20, 80% מהזמן אוכלים בריא 20% אוכלים מה שרוצים. ולמה אתם שואלים? כי אני דיאטנית ואני נתקלת כל יום בעבודה בהמון מטופלים שלמרות הרצון לאכול בריא 100% מהזמן נתקלים בקשיים לעמוד במשימה. מסטודנטים ועד למנכ"לים תאמיני לי שכולנו ניצבים מול אותם קשיים ולפעמים לא יודעים מה לעשות כשאנו ניצבים מול אוכל לא בריא. אז למדתי לשחרר ואני מלמדת את המטופלים שלי לעשות את אותו הדבר, זה בסדר לאכול לפעמים עוף מוקפץ עם המון שמן (3 כפות על קילו זה לא באמת כזה הרבה) וסוכר. כל עוד אנחנו מקפידים רוב הזמן, ארוחה אחת ממש ממש לא תהרוג אותנו או תפגע לנו בדיאטה.עוף מוקפץ ברוטב אסייתיעוף מוקפץ ברוטב אסייתי

עוף מוקפץ ברוטב אסייתי הוא לגמרי "אוכל מנחם" שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים וההוכחה כמו תמיד היא שליאו ועדי חיסלו את המנות שהגשתי להן, ליאו אפילו ביקש תוספת 😉 החלק הכי קשה ומסובך הבמתכון הוא לחתוך את הפילה עוף לקוביות ואני ממש ממליצה לכם לא לדלג על השלב הזה, ככל שקוביות העוף יותר קטנות הן סופגות יותר מהרוטב והטעמים.

אפשר להגיש את העוף המוקפץ על מצע של אורז לבן מאודה או לאכול אותו לצד סלט ירקות אם אתם חוסכים בפחמימות וסוכרים. ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא או לתייג אותי באינסטוש 3>

4.5 from 2 votes
הדפס

עוף מוקפץ ברוטב אסייתי

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

לעוף

  • 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס תערובת ציפוי נאגטס מאסטר שף אפשר גם קורנפלור
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות שמן קנולה

לרוטב

  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות קטשופ
  • 4 כפות רוטב סויה דל נתרן

להגשה

  • 3 כפות שומשום מלא אפשר גם רגיל
  • 1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים

הוראות הכנה

  1. מכינים את תערובת הציפוי לעוף, מערבבים את תערובת הציפוי עם המים.

  2. יוצקים את התערובת על קוביות העוף ומערבבים היטב, כך שכל קוביות העוף נעטפות בתערובת.

  3. מחממים את השמן במחבת גדולה או סוטאג' ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה.

  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ומוסיפים לקוביות העוף.

  5. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד לרתיחה ומנמיכים את האש.

  6. מבשלים על אש קטנה עוד חמש דקות, מפזרים מעל את השומשום ומגישים.

  7. אפשר לפזר מעל בצל ירוק פרוס.

הכנתם עוף מוקפץ ברוטב אסייתי? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!עוף מוקפץ ברוטב אסייתי

5 comments
5

בטח יעניין אתכם גם

5 comments

לילך 8 בינואר 2020 - 12:49

נראה מצויין. שאלה, גרה בחול ואין את התערובת ציפוי הזו. אם אני מחליפה בקורנפלור להתנהג אותו דבר? לערבב 3/4 כוס קורנפלור עם מים ולערבב את הקוביות עוף בתוך?

Reply
אסתר 29 במרץ 2020 - 17:48

כמה שמן לחמם כדי לטגן את העוף?

Reply
צחי 15 באוגוסט 2020 - 15:14

5 stars
סוף סוף.. זה מה שחיפשתי. יצא מעולה. מתכון מדוייק ומוצלח. ( השתמשתי בקורנפלור )

Reply
נגה 17 באוגוסט 2021 - 21:01

4 stars
יצא טעים ממממש אבל כמעט כל הציפוי ירד לי בטיגון, יש לך טיפים לאיך לעשות את זה נכון?

Reply
ורד 16 בפברואר 2024 - 12:13

יצא טעים אבל קמחי קצת ומאוד לבן. פחדתי שאם אטגן את חזה העוף (היה לי רצועות ולא קוביות), אז החזה עוף יהפוך לקשה. איך עושים שזה יצא שחום כמו בתמונה ולא קמחי מהקורנפלור? ושאלה- הכף שמן היא לטיגון או לתערובת של הקורנפלור והמים?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.