כשהייתי בת 12 סבא וסבתא שלי לקחו אותי לטיול בת מצווה בארה"ב, שם הכל גדול יותר ולפעמים טוב יותר לפחות כך מספרים. הייתי בדיסנילד, עולם המים, אולפני יוניברסל ועוד שלל אטרקציות, ביקרתי בחוף המזרחי ובחוף המערבי, אין הטיול הזה הוא טיול לארכיון!
ומה אתם חושבים שהכי זכור לי מכל האטרקציות? זה מצחיק, אבל מה שאני הכי זוכרת זה את ארוחות הבוקר האמריקאיות, כי איזה ילדה ישראלית יכלה לדמיין שבאמריקה מגישים ערמת פנקייקים לארוחת בוקר? וכשאני אומרת ערימה אני מתכוונת ערימה! יסלחו לי הבעלים של בית הפנקייק, אבל שני פנקייקים שמוגשים בצלחת ולידה סירופ מייפל מלאכותי זה לא פנקייקים שבכלל ראוי להזכיר. לעומת זאת ערימת פנקייקים חמימה מעליה קובית חמאה ותעופות של רוטב מייפל אמתית, תאמינו לי ככה מייצרים זיכרונות מתוקים.
מאז גיל 12 עברו המון שנים, והרצון לשמור על הגיזרה והבריאות הובילו לכך שעד לא מזמן בקושי הזמנתי או הכנתי פנקייקים בבית. עד לרגע שבו עליתי על רעיון לא מקורי בעליל אבל טעים להפליא, להכין פנקייקים מקמח כוסמין מלא בבית. המתכון לפנקייקים בריאים מקמח כוסמין הוא אחד המתכונים הכי פופלארים אצלי בבית בימי שבת בבוקר, הוא כל כך פשוט להכנה שאפילו בן זוגי שעד לא מזמן התגאה ביכולת להכין חביתה מצליח להכין את הפנקייים במהירות ובקלות.
אז אם אתם מחובבי ג'אנר ארוחות הבוקר המוגזמות, ועדיין מעדיפים לאכול בריא המתכון הבא הוא בול בשבילכם! רותצו להכין, ואל תשכחו לצלם לי תמונות מהממות של הפנקייקים הבריאים והטעימים שהכנתם.
פנקייקים בריאים מקמח כוסמין
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב אפשר גם חלב סויה או שקדים
- 2 כפות שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
-
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים ביחד.
-
בקערה נפרדת מערבבים את שמן הקוקוס, הביצים והחלב.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים ומערבבים עד לאיחוד.
-
מחממים מחבת ומשמנים בספריי שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה.
-
מטגנים 2-3 דקות מצד אחד עד שהוא מזהיב והופכים לצד השני לדקה נוספת. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
23 comments
היי. נראה ממש טוב ? ובא לי להכין היום. רק במה אפשר להחליף את השמן קוקוס?
תודה
הי אורלי, איזה כיף תגובה ראשונה בבלוג!!
את יכולה להחליף בכל שמן צמחי אחר, אני מעדיפה קנולה
חובה להשתמש בסוכר.?האם יש תחליף אחר לסוכרת שניתן להשתמש.?
אין בעיה לוותר על הסוכר במתכון 🙂
היי:) אפשר להחליף את הסוכר בסילאן או משהו אחר בריא וידידותי גם לתינוקות? בננה אולי?
אפשר לוותר על הסוכר לגמרי או להחליף בסילאן
האם אפשר לשדרג ולהוסיף קקאו לפנקייק או חמאת בוטנים ואם כן אם צאיך להחליף את זה במשהו או שזה בסדר בנוסף וזה לא ישנה את הבלילה?
מניחה שכן, לא ניסיתי.
תןספת של כף חמאת בוטנים או קקאו לא אמורים לשנות את הבלילה
תודה רבה !
האם אפשר להוסיף בננה מעוכה לבלילה?
הכי כן!!
פנקייקים טעימים, השמן קוקוס מתקשה בחזרה כשחוזר לבלילה ואז יש גושים ממנו. בעייני הוא מיותר
המתכון הכי מוצלח אבר! מאז שגיליתי אותו אני מכינה רק אותו. תודה.
איזה כיף!!!
תודה <3
יצא מצוין, שמתי רק כף סוכר אחת , וחלב סויה
וחייבת לומר לך שמאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה להכין ממנו מתכונים והכל יוצא מעולה, שמחה שיש סופסוף מתכונים שפויים בלי תועפות שמן וחמה
לכמה מנות המתכון?
ל- 3 אנשים, מספר הפנקייקים תלוי בגודל את המכינה
פנקייקים מעולים. יוצא ממש טעים. הכנתי כבר מספר פעמים והמתכון לגמרי נכנס לתיקיית המתכונים שלנו.
הכנתי אותו עם קמח כוסמין מלא ועם קמח כוסמין מלא 80% ויוצא פשוט נהדר.
האמת שניסיתי את כל מתכוני הפנקייק שלך והם פשוט מוצלחים אנחנו עושים רוטציה בין כל המתכונים. תודה!
איזה כיף לי!!!
תודה
מתכון מעולה.
השמן קוקוס מוסיף טעם מופלא
היי, יש דרך להוסיף קוואקר למתכון? תודה רבה
היי כמה קלוריות יוצא לפנקייק? פחות או יותר כמובן לפי הגודל שאת עשית