פופקורן עוף אפוי הוא בטוח אחד השיחוקים שהיו לי במטבח לאחרונה! אם אתם כמוני אוהבים שניצלים פריכים מבחוץ ועסיסים מבפנים, אתם בטוח תאמצו את המתכון הזה לליבכם. עכשיו למה שיחוק אתם שואלים? כי אין ריח של טיגון בסיום הבישול והשניצלונים לא ספוגים בשמן.
זה הכי אוכל אצבעות שילדים אוהבים, ליאו מנשנש את הפופקורן עוף משקית בדרך לגינה וגורם לי להרגיש כמו אם השנה. זה מושלם! הוא מקבל חלבון איכותי, נהנה לכרסם ולאכול עם הידיים והכי חשוב אוכל בריא ומאוזן!
איך שימחתם אותי אתמול כשבחרתם במתכון פופקורן עוף אפוי בסקר שלי בסטוריז. אני חברה בקבוצות אמהות בשכונה וגם כמה במרחב הווירטואלי ומבינה את הצורך שיש היום במתכונים בריאים, במיוחד לילדים. הרי גם אם לא נשקיע בלהכין לעצמינו אוכל בריא או לחתוך סלט (וחבל שכך), כדי שהילדים שלנו יאכלו בריא אנחנו נסכים גם לעמוד על הראש אם צריך.
פופקרן עוף אפוי הוא אחד המתכונים הכי קלים שיש. בלי לטבול בביצה ופירורי לחם, בלי לעמוד שעות מול מחבת ולהפוך שניצלון שניצלון. עשר דקות עבודה שלכם ואת היתר התנור עושה. ואם יש לכם פיצים בבית שאוכלים ותוך כדי מטיילים לסלון ונוגעים בכל מה שנקרא בדרכם, אתם הולכים להודות לי על החסכון בשמן לא רק בגלל הבריאות 😉
בקיצור אצלנו המתכון הזה להיט, אתם יכולים להכין אותו גם כשניצלים ולא פופקורן ואז לחסוך משמעותית בכמות הפחמימות. הילדים יטרפו את הפופקורן ואפילו הגדולים לא יעמדו בפיתוי.
פופקורן עוף אפוי
מצרכים
- 1 ק"ג פילה עוף חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 כוס פרורי פאנקו
- 1 כף גדושה קמח
- 2 כפיות תבלין קייג'ון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- ספריי שמן
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
בקערה גדולה מניחים את חזה העוף והשמן, מערבבים כך שכל נתחי העוך ימשכו בשמן.
-
בצלחת שטוחה מערבבים פרורי פאנקו, קמח ותבלינים.
-
מעבירים כמה קוביות פילה עוף משומן לצלחת עם תערובת הפאנקו ומצפים היטב. מניחים את הקוביות המצופות בתבנית האפייה. חוזרים עם יתר קוביות העוף.
-
מתיזים ספריי שמן על הנתחים בתבנית ואופים כ-20 דקות או עד שהנתחים מזהיבים. שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהנתחים ישארו עסיסיים.
-
מגישים חם עם רוטב שאוהבים.
4 comments
אפשר להמיר בפירורי לחם רגילים?
כן!
היי, נשמע מעולה!
אפשר לוותר על הקייגון? יד תבלין אחר מומלץ?
אפשר לוותר הטעם ישתנה