[bws_google_captcha]

עוגיות דלעת פקאן מקמח כוסמין

מאת נטע ליבנה
עוגיות דלעת פקאן

עוגיות דלעת פקאן, העוגיות הכי מהירות שהכנתי בזמן האחרון! אתמול בערב גיליתי שהיום ט"ו בשבט, איך גיליתי? כמו תמיד אמא שלי שאלה אם אני רוצה פירות יבשים לחג…… חג? שכחתי לגמרי מט"ו בשבט והאמת היא שאם היא לא היתה שואלת הייתי מתעלמת ממנו לחלוטין. כי מי באמת מציין אותו, כשהייתי ילדה היינו נוטעים עצים ואוכלים פירות יבשים בגן או ביה"ס אבל בחייאת מי מאיתנו המבוגרים באמת מתייחס לט"ו בשבט?עוגיות דלעת פקאן

ואז הגננת של ליאו שלחה תמונות שלו חוגג בגן. כשאני אומרת חוגג אני מתכוונת המון זעטוטים רצים עם שתילים בידיים ועציצים על הראש, כי גם הם עדיין לא ממש הבינו מה משמעות החג 😉 מפה לשם החלטתי שאני מגייסת את כל הכוחות שיש לי ואת העובדה שהתבטל לי מחר יום צילום בגלל המזג אוויר, ונכנסת למטבח להכין עוגיות חגיגיות.עוגיות דלעת פקאןעוגיות דלעת פקאן

עכשיו פה התחילה הבעיה, אני לא סובלת פירות יבשים. לא מבינה את הקונספט של לאכול אותם בצורתם השלמה, אני משתמשת בפירות יבשים להכין כדורי אנרגיה ולפעמים אם אנחנו יוצאים לטיול ארוך מכינה מהם שקית צידה לדרך, אבל בחיים לא תראו אותי מנשנשת תמרים או אפרסקים מיובשים.

למזלי בשישי האחרון מצאתי מחית דלעת בחנות ליד הבית, אז החלטתי להכין עוגיות דלעת עם פקאנים. מהיר, בריא ולגמרי עונה על כל הקריטריונים של ט"ו בשבט.

רגע לפני שאתם נכנסים למטבח:

– אני השתמשתי במחית דלעת קנויה, אבל אפשר להכין בקלות את אותה המחית בבית. הוספתי את ההוראות הכנה במתכון.
– הפעם בחרתי להוסיף לעוגיות פקאנים קצוצים, אפשר לוותר עליהם לגמרי או להחליף באגוזי מלך, שקדים, חמוציות ואפילו שוקולד צ'יפס. לליאו הכנתי את אותן עוגיות בלי האגוזים ויצא פצצה.
– בחרתי להשתמש בקמח כוסמין מלא אבל אם אין לכם בבית אתם יכולים להשתמש בקמח לבן רגיל.

עוגיות דלעת פקאן מקמח כוסמין

מספר מנות 30 עוגיות

מצרכים

  • 300 גרם מחית דלעת אפשר קנוי או להכין בבית הוראות הכנה בהערות
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס פקאנים קצוצים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

  2. בקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת, הסוכר לבן, הסוכר חום, השמן והביצה.

  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים ופקאנים קצוצים.

  4. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים למרקם אחיד.

  5. בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של עוגיות על נייר האפייה, ושומרים על רווחים גדולים ביניהן.

  6. אופים 10־13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות ולכן חשוב לא לאפות אותן יתר על המידה ולהוציאן מיד כשיזהיבו.

  7. מצננים היטב לפני ההגשה. שומרים את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, הן נשמרות נפלא על השיש במשך 4 ימים.

הערות

הכנת מחית דלעת:

  • חותכים 300־400 גרם של דלעת טרייה לקוביות גדולות ומאדים על רשת אידוי עד שהיא רכה מאוד (אם אין ברשותכם רשת אידוי,  אפשר לבשל, לסנן את המים בסיום הבישול ולהספיג את קוביות הדלעת במגבת נייר).
  • טוחנים במעבד מזון למרקם חלק של פירה, מצננים, ומודדים כוס אחת. את המחית שנשארה זוללים לארוחת צהריים.

הכנתם עוגיות דלעת פקאן? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!עוגיות דלעת פקאן

2 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

2 comments

אורטל 2 במרץ 2020 - 16:37

אין במצרכים פקאן וכמות?

Reply
נטע ליבנה 2 במרץ 2020 - 17:16

צודקת!
מיד אוסיף במתכון 🙂

Reply

השאר תגובה