בשבועיים האחרונים אני מרגישה כמו האמא הכי גרוע בארץ. אני בלחץ אטומי מעבודה, בסטרס מהחיים ומתנהלת בחוסר יעילות רשלני במיוחד. מה לכל זה ולאמהות? כחלק מהלחץ אני מגיעה לשעות ארוחת הערב של ליאו סחוטה וחסרת רעיונות או כוח, מה שאומר שליאו אוכל במקרה הטוב ירקות חתוכים ליד החביתה/מקל מוצרלה/מאפין/יוגורט שאני מגישה לו בחגיגיות.
אני בטוחה שאם לא הייתי דיאטנית זה ממש לא היה מזיז לי, אבל אני כן וזה יושב לי הלב וגורם לי להרגיש אמא פח. בניסיון להיות קצת יותר יצירתית ואמהית שבוע שעבר שיחקתי במטבח והכנתי קרפים ירוקים, שהם בעצם בלינצ'סים מקמח כוסמין מלא ותרד או כמו שליאו קורא להם "פנקקק רוק" (שזה פנקייק ירוק בתינוקית).
בחיי שזה מתכון סופר קל להכנה! מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מערבבים, מניחים לבלילה לנוח ומטגנים. כן, ה"טיגון" יכול לקחת קצת זמן, אבל ההתעסקות כולה לא לוקחת יותר מ-20 דקות, שבינינו זה זמן סביר להכין ארוחת ערב תוך כדי שהקטנטנים מתעסקים בפאזל או רואים טלויזיה (דיברנו כבר על סגנון האמהות המזניח שלי? ?).
רגע רציני וכמה מילים מהדיאטנית שכותבת מאחורי הבלוג:
– אני מכינה את הקרפים מקמח כוסמין מלא שנחשב יותר בריא מקמח לבן, אבל גם הוא יעבוד במתכון. רק קחו בחשבון שממבחינה תזונתית קמח כוסמין מלא מכיל כמות גבוה יותר של סיבים תזונתים ואבץ.
– תוספת התרד מעלה את כמות הסיבים התזונתיים בקרפים הירוקים לעומת מתכוני קרפים ובלינצ'סים אחרים. בזכות התרד המתכון גם עשיר בויטמין K שחיוני לגופנו.
– יש קונצנזיוס לגבי ילדים וירקות, רוב ההורים חושבים שילדים לא אוהבים אותם. אני ממש לא מסכימה, ויודעת שילדים אוכלים בדיוק מה שההורים שלהם אוכלים, כי בנינו ילדים הם כמו קופים קטנים שמחכים אותנו. אבל, אם אתם לא אוכלים יותר מדי ירקות בבית והילדים שלכם סרבני ירקות ידועים, קרפים ירוקים הם אחלה דרך לתגבר אותם בויטמינים מתרד.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא!
קרפים ירוקים סופר בריאים
מצרכים
- 1 כוס קמח כוסמין מלא לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח אורז
- 2 כוסות חלב שיבולת שועל/חלב רגיל/חלב צמחי
- 5 ביצים
- 1 חופן עלי תרד טריים
- 1 קורט מלח
- ספריי שמן לטיגון
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או מג'ימיקס ומערבלים כשלוש דקות עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
-
מניחים לתערובת לנוח 20-30 דקות.
-
מחממים מחבת שטוחה, מרססים בספריי שמן. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת ומשטחים לקרפ בגודל רצוי. מטגנים עד שנוצרות בועויות על פני הקרפ והשוליים מזהיבים, הופכים את הקרפ ומטגנים עוד 1-2 דקות.
-
חוזרים על הפעולה עם יתר הקרפים.
-
אפשר להגיש עם מלית של לבנה וסלסת עגבניות או סירופ מייפל אם מעדיפים גירסה מתוקה.