[bws_google_captcha]
מאפינס דלעת בריאים

אני מתכננת לפרסם את המתכון למאפינס דלעת בריאים כבר שבועיים. בחיי שהדף עם המתכון, התיקונים והשיפוצים שעשיתי עומד לי על השולחן, מסתכל עלי ומזכיר לי איך אני מזניחה את המחוייבויות שלי לבלוג (לפעמים). אני משתדלת לעלות שני פוסטים כל שבוע, רק שבשבועות האחרונים אני עובדת על פרוייקט ענקי בעבודה או יותר נכון בעסק שלי (זוכרים שאני דיאטנית?!) ואני ממש לא מתפנה לכתוב מתכונים או לצלם 🙁מאפינס דלעת בריאיםמאפינס דלעת בריאים

היום החלטתי שאני חייבת לפרסם את המתכון למאפינס דלעת בריאים ולהראות לכם שלאכול בריא זה לא עוד סיסמה שאני מפזרת על ימין ועל שמאל. נשבעת שאורח חיים בריא יכול להיות סופר כיפי, טעים והכי חשוב פשוט וקל.

למה דווקא היום, ביום הבחירות החלטתי לספר לכם על כמה קל לנהל חיים בריאים? כי אני מאמינה שאנחנו בוחרים מה להכין בבית ומה לתת למשפחה שלנו לאכול. וגם ובעיקר כי הבוקר כשהיינו בגינה הבנתי שלאכול בריא זה אומנם בחירה אבל לא לכולם יש את הכלים והידע לעשות החלטות בריאות עבורם ועבור ילדיהם. אם אתם עוקבים אחרי העמוד העיסקי של הדיאטנית שלי, בטח נתקלתם אתמול בפוסט שכתבתי על עוגת הקצפת בגן של ליאו ומה אני חושבת על זה. פחות מ-24 שעות אחרי ואני נתקלת בחזית נוספת בגינה כשאחת האמהות מגישה לליאו במבה, אני מסרבת בנימוס, מקבלת פרצוף חמוץ, מנסה להסביר את עמדתי ותוך כדי ילד אחר מכבד את ליאו בבמבה בלי ששמתי לב.מאפינס דלעת בריאים

בחיי שאני לא אמא פנאטית, אני הכי משחררת ונותנת לליאו להתנסות. אני מאמינה שלכל אחד יש את הזכות לעשות מה שהוא רוצה עם הילדים שלו, וברור לי שכל הורה עושה את הכי טוב שהוא יכול. מה שמציק לי זה הקונצנזיוס שיש פה שילד שלא מקבל ממתקים הוא מסכן, ילד שלא נותנים לו בבית יחפש בחוץ ויזלול ממתקים בהזדמנות הראשונה שתהיה לו.

ואתם יודעים מה יכול להיות שזה נכון וילדים שלא נותנים להם באמת יחפשו חטיפים וממתקים, אבל כמו שאני לא מתערבת לכם בחינוך ובמה אתם נותנים לילדים שלכם, אני ממש אשמח אם אתם לא תרעילו את הילד שלי עם מזון סופר מעובד ומתועש. אני מתכננת לכתוב פוסט ארוך ומפורט על ההשפעות הבריאותיות של התזונה ב-1000 הימים הראשונים לחיים באתר הדיאטנית שלי, ואשמח לשלוח אותו לכל מי שיבקש.מאפינס דלעת בריאים

עד אז קבלו מתכון למאפינס בריאים, מהירים וסופר קלים להכנה. כאלה שאפשר לתת לקטנטנים לנשנש בגינה בלי טיפת רגשות אשם. בלי חומרים משמרים ומייצבים, דלים בשומן והכי חשוב טעימים בטרוף. את מאפינס הדלעת אפשר להקפיא לתקופה ארוכה ופשוט להפשיר כשמתחשק משהו טעים ובריא.

יש גם המון אופציות לשדרוגים. אני הכנתי חצי מהמאפינים עם פצפוצי שוקולד מריר (לעדי) ואת החצי השני בלי כלום (לליאו). ברור שאפשר לחליף את השוקולד באגוזים מכל סוג ולהכין לפי מה שהכי אוהבים.

5 from 1 vote
הדפס

מאפינס דלעת בריאים

מספר מנות 12 מאפינים בינוניים

מצרכים

  • 1 כוס מחית דלעת
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה שקית
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לא חייבים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ומשמנים בספריי שמן.

  2. בקערה גדולה מערבבים מחית דלעת, שמן, ביצים, סירופ מייפל ותמצית וניל.

  3. בקערה נפרדת מערבבים את היבשים קמח, אבקת אפייה, מלח ותבלינים.

  4. מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד. בשלב זה אפשר להוסיף את התוספות שאתם אוהבים.

  5. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים ואופים 20-23 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.

  6. מצננים היטב לפני שמגישים.

הערות

  • המאפינס נשמרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדש 4 ימים.
  • אפשר לשמור במקרר עד 7 ימים.
  • אם אתם אוהבים לפתוח את הבוקר עם מאפיניס, אחרי שהמאפינס מצוננים לחלוטין עוטפים כל מאפין בניילון נצמד ושומרים בשקית זיפלוק בפריזר.

הכנתם מאפינס דלעת? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!מאפינס דלעת

4 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

4 comments

נעמה 3 במרץ 2020 - 12:04

היי נראה מעולה – בהוראות רשום ביצים אבל הם לא רשומים במרכיבים….

Reply
נטע ליבנה 3 במרץ 2020 - 12:13

צודקת!
תיקנתי, תודה רבה <3

Reply
פרד 5 בנובמבר 2022 - 11:24

5 stars
שלום,
רשום 2 כפיות אבקת אפייה שקית,
אז זה 2 כפיות או… שקית שלמה?
תודה.

Reply
נטע ליבנה 4 בדצמבר 2022 - 13:21

2 כפיות אבקת אפייה= 10 גרם שזה שקית 🙂

Reply

השאר תגובה