איזה כיף שפורים הגיע! אפשר להסתובב מחופשים ולשתות אלכוהול מהבוקר עד הערב, בלי לתת לאף אחד דין וחשבון 😉
רגע לפני שאתם מתחילים את חגיגות פורים ואורזים משלוחי מנות, קבלו מתכון טבעוני ובריא יותר לאוזני המן הקלאסיות. כי בינינו את פורים חוגגים שלושה ימים, אבל את הממתקים ממשלוחי המנות ממשיכים לזלול הרבה אחרי שהחגיגות נגמרות.
את המתכון לאוזני המן טבעוניות הכנתי וצילמתי כבר לפני כמה שבועות. במקור הפוסט היה אמור להיות משותף עם אולגה (שאתם בטח מכירים מהמרכיב הסודי) רק שהיא סופר עסוקה ולא מרגישה ממש טוב. אז שיצא שזה פוסט סולו ואני יכולה לחפור לכם על כמה אני מזוזעת ממשלוחי מנות בשנים האחרונות ולמה ממש כדאי לכם להכין אוזני המן טבעוניות ולא אוזני המן מבצק פריך מלא בחמאה.
סתם….. אני ממש לא אגיד לכם מה לשים או לא לשים במשלוחי המנות שלכם. אני אפילו לא אספר לכם איך הייתי צריכה לנשום כשקיבלתי מהגן הודעה על מה צריך להיות במשלוח מנות של ילדים בני שנתיים שלוש, כי בחיי שאני לא מבינה איך זה חוקי לתת לתינוקים לשתות טרופית?
אני כן אספר לכם שלהכין אוזני המן טבעוניות לוקח פחות מחצי שעה (לא כולל האפיה, כמובן). שאת הבצק מכינים מקמח כוסמין מלא והאוזניים יוצאת פריכות בטרוף אפילו שאין בהן טיפת חמאה. והכי חשוב שליאו וגם עדי חיסלו את האוזניים שהצלחתי לחלץ מאולגה (גם היא עפה עליהן ;)).
אוזני המן טבעוניות
מצרכים
- 385 גרם קמח כוסמין מלא
- 100 גרם שמן קנולה
- 1/3 כוס סוכר 66 גרם
- 1/4 כוס חלב סויה
- 1 בננה בשלה מעוכה
- מיץ מחצי לימון
- גרידת לימון מחצי לימון
- ממרח תמרים למילוי
הוראות הכנה
-
בקערה גדולה לשים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.
-
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
-
קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, עוברים על השוליים של כל עיגול עם אצבע רטובה מעט וסוגרים למשולש מהודק עם פתח קטן למלית.
-
מניחים את אוזני ההמן בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.
-
אופים כ-20 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבות ומתייצבות.
-
מצננים היטב לפני ההגשה. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
5 comments
המתכון של אזני המן נראה אששש, אבל אני לא אוהבת בננות במאפים. האם זה חובה או במה ניתן להחליפה??
תודה. רבה וחג פורים שמח ?
איזה כיף!!!
אפשר להחליף את הבננה ב-1/2 כוס רסק תפו"ע.
חג שמח 🙂
אפשר להחליף לסוכר קנים ולשמן זית/קוקוס?
אפשר להחליף קמח כוסמין מלא בבקמח לבן רגיל? בדיוק נגמר לי 🙂
אפשר 🙂