הרעיון לקרפים צבעוניים ממש לא חדש בבלוג. יש לי מתכון לקרפים ירוקים בריאים שהוא להיט כבר מזמן. לכבוד שבועות התחשק לי להכין משהו חדש ובעיקר לא לבן.
שיטוטים אין סופיים ברשת הובילו כל הזמן לאותה עוגת קרפ ריינבו, שהיא להיט עם כמויות מטורפות של צבעי מאכל. אז החלטתי להכין גרסה משודרגת ובריאה לסנסציה. נכון, לא ערמתי את הקרפים לעוגה צבעונית, כי אני הכי אוהבת להכין קרפים ולגלגל עם גבינות מלוחות ועלים ירוקים. ובכללי תמיד מעדיפה מלוח על מתוק.
הכנתי שלוש גרסאות צבעוניות ירוקה, צהובה וורודה. עדי עף על הורודה, ליאו טרף את הצהובה ואני אהבתי את כולם. במקום צבעי מאכל השתמשתי בתרד ירוק, מיץ סלק תפוח אדום וכורכום צהוב.
הבסיס לקרפים זהה עם רכיב אחד שמוסף או משתנה לכל צבע. ההכנה פשוטה בטרוף, מכניסים הכל לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת בלילה אחידה. ולפני שאתם שואלים אין טעות במתכון, הוא לא מכיל שמן ואני גם לא משתמשת בשמן לטיגון.
ומעבר לזה שהקרפ ריינבו יכול לקשט את שולחן שבועות שלכם, הוא ארוחת ערב כיפית וסופר בריאה שילדים תמיד שמחים לאכול.
קרפ ריינבו בריא ללא צבעי מאכל
מצרכים
לקרפים הירוקים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 חופן עלי תרד טריים
לקרפים הורודים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס מיץ סלק תפוח
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
לקרפים הצהובים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס קמח
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
להכנת הקרפים הירוקים
-
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
מניחים לתערובת לנוח עשרים דקות.
-
מחממים מחבת קרפים או מחבת רחבה טפלון או נון סטיק.
-
בעזרת מצקת בינונית יוצקים מהתערובת למרכז המחבת ובעזרת גו המצקת ובתנועה סיבובית מפזרים לקרפ שטוח ועגול.
-
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
להכנת הקרפים הורודים
-
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
מניחים לתערובת לנוח עשרים דקות.
-
מחממים מחבת קרפים או מחבת רחבה טפלון או נון סטיק.
-
בעזרת מצקת בינונית יוצקים מהתערובת למרכז המחבת ובעזרת גו המצקת ובתנועה סיבובית מפזרים לקרפ שטוח ועגול.
-
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
להכנת הקרפים הצהובים
-
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
מניחים לתערובת לנוח עשרים דקות.
-
מחממים מחבת קרפים או מחבת רחבה טפלון או נון סטיק.
-
בעזרת מצקת בינונית יוצקים מהתערובת למרכז המחבת ובעזרת גו המצקת ובתנועה סיבובית מפזרים לקרפ שטוח ועגול.
-
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
6 comments
נראה מקסים ומעורר תאבון, כמה קרפים יוצאים מכל צבע?
תודה!!!
לי יצאו 13 מכל צבע, אבל זה מאוד תלוי בגודל.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? אם כן, שאר המרכיבים והכמויות משתנים?
אפשר חצי חצי
נטע מה זאת אומרת מיץ סלק תפוח? בחוץ במסחטת מיצים סלק ותפוח?
ואם כן – יש דרך אחרת לעשות את זה? אין לי מסחטת מיצים בבית..
אני קניתי בAMPM ליד הבית.
זה היה של חברת קשת ועכשיו בדקתי יש גם בניצת הדובדבן ובסופרים רגילים (תלוי בסופר)