מאז שפתחתי את הבלוג יצא לי לעשות המון שיתופי פעולה, כל פגישה עם בלוגר פותחת לי פתח לעולם וגישה חדשה לחיים. אתמול פגשתי את יהודית אביב הלו היא הלוחשת לאוכל.
האמת היא שמאז שליאו נולד אני ממש ממעטת במפגשי בישול עם בלוגרים. משהו באנרגיה שלי השתנה, אני הרבה יותר בהתכנסות ודי קשה לי להיפתח להכרויות ומצבים חדשים. עם יהודית היה לי חיבור מיידי כבר מההודעה הראשונה באינסטוש. בזמן הקורונה היא עפה על המתכון למלוואח דפי אורז שהכנתי ומאז אנחנו מקשקשות מאחורי המקלדת. מהרגע שהכרנו בסושייל היתה לי הרגשה שאנחנו חייבות להיפגש, אז עשיתי צעד ושלחתי לה הודעה והיא בשיא הספונטניות אמרה לי בואי, אז באתי.
הכנו שני מתכונים מושלמים וסופר בריאים. יהודית הכינה פופקורן כרובית שחוסל תוך כדי שעברנו לצילומי כדורי בצק עוגיות בריאים שאני הכנתי. אני מתה על כרובית! ופופקורן הכרובית של יהודית הולך לככב אצלי במטבח כבר היום בערב, גם כי יש לי כרובית טריה שרק מחכה להפוך לתוספת לארוחה וגם כי שרפתי את סיר הפופקורן שלנו השבוע אחרי שקנינו אינדוקציה חדשה ולא השתלטתי על מצבי הבישול שלה.
כדורי בצק העוגיות שהכנתי הן הנשנוש האולטימטיבי לימי הקיץ החמים. בלי להדליק תנור ובלי לעמוד שעות במטבח, כל מה שצריך זה קערה אחת וכף, ובינינו גם על הכף אפשר לוותר אם אין לכם בעיה ללכלך את הידיים. הם כל כך קלים להכנה שאפילו ילדים יכולים להכין אותם לבד בלי עזרת ההורים.
את כדורי בצק העוגיות אני מכינה עם קמח שיבולת שועל. לפני שאתם רצים לקנות אותו במחיר מופקע, אני מציעה לכם לנסות ולהכין אותו בבית. מכניסים שיבולת שועל דקה למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם של קמח. אם אין לכם בבית בלנדר מספיק חזק או מעבד מזון תאלצו לקנות קמח שיבולת שועל, כי במתכון הזה אי אפשר להמיר את סוג הקמח.
הערות:
אם אתם רוצים להכין את כדורי בצק העוגיות טבעוניים אפשר להמיר את הדבש במתכון במייפל ואת החלב בכל חלב צמחי שאוהבים.
לכדורי בצק עוגיות ללא גלוטן, השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן.
כדורי בצק עוגיות בריאים
מצרכים
- 2 כוסות קמח שיבולת שועל *הסתכלו בהערות איך להכין בבית
- 3/4 כוס חמאת בוטנים
- 4 כפות דבש או מייפל לגרסה טבעונית
- 1/2 כוס חלב או חלב צמחי
- 1 כפית מחית וניל
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה, לשים לתערובת אחידה.
-
מכדררים כדורים בגודל רצוי מהתערובת, הכי כיף שהכדורים בגודל פררו רושה. אם העיסה רכה מדי מקררים במקרררבע שעה לפני שמתחילים לכדרר.
-
שומרים את הכדורים בקופסא אטומה במקרר או בפריזר.
הערות
להכנת קמח שיבולת שועל - טוחנים קוואקר (שיבולת שועל) דקה במעבד מזון או בבלנדר חזק עד לקבלת מרקם של קמח.
10 comments
איזה כיףףף וטעים היה
תודה ליהודית שבזכותה הגעתי לבלוג שלך. אין ספק שאני הולכת לנסות הרבה מהמתכונים.
ועכשיו שאלה שאולי תדעי לענות לי עליה – עברנו לקליפורניה לפני פחות משנה ואכן מחירי הקמחים המיוחדים כאן בשמיים, מה גם שבתקופת הקורונה קשה מאוד להשיג קמח ושמרים. המדפים בסופר עדיין ריקים (מי אמר אמריקה?). חשבתי לנסות לטחון קווקר בנינג’ה שיש לי להכנת שייקים. יודעת במקרה אם זה יעבוד? יש לי גם בלנדר מוט אבל אין לי מעבד מזון. תודה!
איזה כיף לי!!!
כן, נינג'ה יעשה את העבודה מצויין
היי נטע 🙂 מה יכול להחליף את נטיפי השוקולד (לא אוהבת שוקולד) האם חמוציות למשל או אגוזי מלך יתאימו, או למשל נטיפי חמאת קקאו ושוקולדים ללא מוצרי קקאו למיניהם.
את יכולה לשנות לכל אחת מהאפשריות שכתבת בכיף
מה אפשר במקום חמאת בוטנים לאלרגים שבינינו
אם את לא אלרגית אז חמאת שקדים גם יכולה לעבוד פה
אני מכינה כדורים נהדרים ובריאים כך, כוס שיבולת שועל מלא, חצי כוס טחינה, רבע כוס סילאן או דבש, 2 כפות צימוקים, 2 כפות אגוזים קצוצים, מערבבת את הכל ומכניסה למקרר בקערה לשעה או יותר, מכינה צלחת עם קוקוס
מכדררת כדורון ומעבירה בקוקוס ומשם למנג'ט יוצאים כ 30 כדורים, מאכסנת בפריזר ומוציאה בהגשה, בתאבון.
אני חושבת שאני בבלוג שלך כל יום מאז שגיליתי אותו כל פעם מנסה משהו חדש ??? מושלם כאן !
איזה כיף!!!