לביבות קישואים אפויות הן החיים!! אתמול הכנתי נגלה של הלביבות לליאו והן חוסלו תוך פחות משעה. אז החלטתי שזה מתכון מושלם לפרסם בבלוג, כזה שילדים ומבוגרים אוהבים. שמכינים בפחות מ-10 דקות עבודה הכי חשוב מתכון בריא וסופר טעים.
כשהייתי ילדה אמא שלי היתה מכינה לביבות קישואים מושלמות. הן היו פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים, כאלה שממלאות את הבית בריח של בישולים והכי כיף לחזור מבית ספר ולנשנש.
כמה שאהבתי את הלביבות קישואים של אמא שלי, אין שום סיכוי בעולם שאני אבזבז שעות מעל מחבת עם שמן. אז החלטתי לעשות העתק הדבק למתכון עם שינויים קלים שיהפכו אותו לבריא יותר. במקום לטגן אפיתי את הלביבות והן יצאו לא פחות ממושלמות! קריספיות במידה הנכונה ובלי להשאיר ידיים שומנית שמשאירות לכלוך בכל מקום.
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני מזהה התמכרות קשה ללביבות קישואים אפויות. רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא פה או באינסטגרם.
– אם אהבתם את המתכון ללביבות קישואים אפויות יכול להיות שתרצו להכין גם לביבות תירס מושלמים.
לביבות קישואים אפויות
מצרכים
- 3 קישואים בינוניים כ-700 גרם
- 2 ביצים
- 1/4 כוס פירורי לחם אני השתמשתי בפאנקו
- 1/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מגרדים את הקישואים בפומפיה. מניחים במגבת מטבח נקייה וסוחטים היטב עד שכל הנוזלים יוצאים.
-
מכניסים לקערה את הקישואים המגורדים והסחוטים ואת כל יתר המרכיבים. מערבבים היטב.
-
משמנים מעט את הידיים ויוצרים 12 לביבות שוות בגודלן ומניחים על נייר האפייה.
-
אופים בתנור 20-25 דקות או עד להזהבה. מומלץ להפוך את הלביבות באמצע האפייה כדי לקבל מרקם קריספי אחיד.
14 comments
היי, תוכלי להגיד על איזה תוכנית את שמה את התנור? ובאיזה מיקום את התבנית?
אני מבינה שזה בטח שונה מתנור לתנור אבל אשמח לקבל כיוון
חום עליון תחתון במרכז התנור
היי
הלביבות שבתמונה מטוגנות?
פשוט יש להן צבע של טיגון, אני אפיתי ויצא די בהיר
אפויות
אפשר לוותר על הגבינה צהובה?
אפשר אבל לא מומלץ, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם
אפשר לשים בולגרית/פטה במקום גבינה צהובה?
יצאו פשוט מעולה! טעים ובריא! שדרגתי עם כפית אבקת מרק
הכנתי עם מוצרלה ויצא מעולה!! תודה על מתכון נהדר וקליל
לביבות מעולות! תודה רבה על מתכון פשוט ומצוין
לא מפסיק להכין אותן, פשוט מתכון מוצלח, שאפו
שלום
במה ניתן להחליף את פירורי הלחם?
תודה
מעולה,במקום פירורי לחם שמתי קוואקר טחון
משום מה אצלי 2 ביצים היו הרבה יותר מדי, אולי כי הן גדולות… יצאו לביבות עם הרבה ביצה, קצת כמו פריטטות קטנות. לנסות בפעם הבאה עם ביצה אחת? אולי להוסיף קישוא אחד? תודה!