Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
לביבות קישואים אפויות

לביבות קישואים אפויות הן החיים!! אתמול הכנתי נגלה של הלביבות לליאו והן חוסלו תוך פחות משעה. אז החלטתי שזה מתכון מושלם לפרסם בבלוג, כזה שילדים ומבוגרים אוהבים. שמכינים בפחות מ-10 דקות עבודה הכי חשוב מתכון בריא וסופר טעים.לביבות קישואים אפויות

כשהייתי ילדה אמא שלי היתה מכינה לביבות קישואים מושלמות. הן היו פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים, כאלה שממלאות את הבית בריח של בישולים והכי כיף לחזור מבית ספר ולנשנש.לביבות קישואים אפויות

כמה שאהבתי את הלביבות קישואים של אמא שלי, אין שום סיכוי בעולם שאני אבזבז שעות מעל מחבת עם שמן. אז החלטתי לעשות העתק הדבק למתכון עם שינויים קלים שיהפכו אותו לבריא יותר. במקום לטגן אפיתי את הלביבות והן יצאו לא פחות ממושלמות! קריספיות במידה הנכונה ובלי להשאיר ידיים שומנית שמשאירות לכלוך בכל מקום.לביבות קישואים אפויות

אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני מזהה התמכרות קשה ללביבות קישואים אפויות. רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא פה או באינסטגרם.

–  אם אהבתם את המתכון ללביבות קישואים אפויות יכול להיות שתרצו להכין גם לביבות תירס מושלמים.

5 from 3 votes
הדפס

לביבות קישואים אפויות

מספר מנות 12 לביבות

מצרכים

  • 3 קישואים בינוניים כ-700 גרם
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס פירורי לחם אני השתמשתי בפאנקו
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מגרדים את הקישואים בפומפיה. מניחים במגבת מטבח נקייה וסוחטים היטב עד שכל הנוזלים יוצאים.

  3. מכניסים לקערה את הקישואים המגורדים והסחוטים ואת כל יתר המרכיבים. מערבבים היטב.

  4. משמנים מעט את הידיים ויוצרים 12 לביבות שוות בגודלן ומניחים על נייר האפייה.

  5. אופים בתנור 20-25 דקות או עד להזהבה. מומלץ להפוך את הלביבות באמצע האפייה כדי לקבל מרקם קריספי אחיד.

לביבות קישואים אפויות

14 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

14 comments

אליסה 19 בספטמבר 2020 - 17:29

היי, תוכלי להגיד על איזה תוכנית את שמה את התנור? ובאיזה מיקום את התבנית?
אני מבינה שזה בטח שונה מתנור לתנור אבל אשמח לקבל כיוון

Reply
נטע ליבנה 20 בספטמבר 2020 - 8:10

חום עליון תחתון במרכז התנור

Reply
יסכה 26 באוקטובר 2020 - 15:51

היי
הלביבות שבתמונה מטוגנות?
פשוט יש להן צבע של טיגון, אני אפיתי ויצא די בהיר

Reply
נטע ליבנה 27 באוקטובר 2020 - 8:45

אפויות

Reply
מאיה 12 בינואר 2021 - 14:17

אפשר לוותר על הגבינה צהובה?

Reply
נטע ליבנה 12 בינואר 2021 - 14:21

אפשר אבל לא מומלץ, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם

Reply
תום 29 בספטמבר 2021 - 22:48

אפשר לשים בולגרית/פטה במקום גבינה צהובה?

Reply
הדר 22 בפברואר 2022 - 20:11

5 stars
יצאו פשוט מעולה! טעים ובריא! שדרגתי עם כפית אבקת מרק

Reply
עפרי 21 באפריל 2022 - 8:50

5 stars
הכנתי עם מוצרלה ויצא מעולה!! תודה על מתכון נהדר וקליל

Reply
ריקי 10 בספטמבר 2022 - 12:48

5 stars
לביבות מעולות! תודה רבה על מתכון פשוט ומצוין

Reply
שחר 19 במאי 2023 - 8:44

לא מפסיק להכין אותן, פשוט מתכון מוצלח, שאפו

Reply
לימור 7 במרץ 2024 - 10:34

שלום
במה ניתן להחליף את פירורי הלחם?
תודה

Reply
אילנה 9 באפריל 2024 - 7:33

מעולה,במקום פירורי לחם שמתי קוואקר טחון

Reply
אמילי 18 בנובמבר 2024 - 20:31

משום מה אצלי 2 ביצים היו הרבה יותר מדי, אולי כי הן גדולות… יצאו לביבות עם הרבה ביצה, קצת כמו פריטטות קטנות. לנסות בפעם הבאה עם ביצה אחת? אולי להוסיף קישוא אחד? תודה!

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.