אני אוהבת קציצות!! להכין ובעיקר לאכול. ולמה אני אוהבת להכין קציצות אתם שואלים? כי זה הדבר הכי קל בעולם, מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצרים קציצות ואופים. אם אתם מתעקשים אפשר גם לטגן, אבל זה כבר לוקח מלא זמן ופחות בריא.
אתמול היה לי יום נוראי, בלאגן עם הגן של ליאו, שהרס לי את המצב רוח ובעיקר את החשק לעשות משהו פרודקטיבי. התכנון המקור שלי היה לעלות את אימון הבוקר שצילמתי לערוץ היוטוב. במקום זה ישבתי על הספה עצבנית וניסתי לסדר את המחשבות.
כמו בכל יום הגיעה שעת הצהריים ונהייתי רעבה. רמות המוטיבציה שלי להכין מתכונים מסובכים בימים כאלה שואפת למינוס עשרים. במבט מהיר בתכולת המקרר מצאתי שאריות של קינואה ובטטה מאתמול. חשק להכין משהו לא היה לי, אבל לאכול אוכל מחומם במיקרו גם לא ממש התחשק לי.
אז הכנסתי את השאריות הקרות לקערה, הוספתי תבלינים וקליפות פסיליות וקיבבתי קציצות בטטה וקינואה טבעוניות שהן לא פחות מגאונות!! לקח לי אולי 8 דקות מהרגע שהתחלתי לערבב את המרכיבים ועד שהקציצות עמדו מסודרות בתבנית האפייה. עוד 40 דקות בתנור וארוחת הצהריים שלא תכננתי הפכה לחגיגה של ממש.
רגע לפני שאתם מתחילים להכין:
במתכון השתמשתי בקליפות פסיליום. הן עשירות בסיבים תזונתיים שעושים פלאים למערכת העיכול ובמחליפים ביצה במתכון (שפשוט לא היתה לי במקרר). אם אין לכם קליפות פסיליום אתם יכולים להמיר אותם בשתי כפיות זרעי צ'יה מושרות בשתי כפות מים או ביצה אם אתם לא טבעונים ולא שכחתם לקנות כמוני.
קציצות בטטה וקינואה טבעוניות
מצרכים
- 1 כוס בטטה מעוכה
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 כפית קליפות פסיליום
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- גרידה מלימון אחד
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב, אפשר אפילו ללוש את העיסה כדי שכל התבלינים יטמעו פנימה.
-
עם ידיים טיפה משומנות יוצרים 6 קציצות בגודל שווה ומניחים בתבנית האפייה.
-
אופים בתנור 35-40 דקות או עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות. חשוב להפוך את הקציצות באמצע האפייה על מנת שיאפו שאופן שווה משני הצדדים.
-
מגישים חם, למרות שגם קרות הן ממש טעימות.
הערות
- ממליצה לא לוותר על קליפות הפסיליות, אפשר לקנות אותן בחנויות תבלינים וקיטניות או להזמין מ-iherb, מצרפת קישור פה!
- אם אין לכם קליפות פסיליום אתם יכולים להמיר אותן ב"ביצה" מזרעי צ'יה - מערבבים 2 כפיות זרעי צ'יה עם 2 כפות מים, ונותנים לזרעים לספוח את המים כחמש דקות לפני המוסיפים ליתר המרכיבים.
- אם אתם לא טבעוניים, אפשר לגמרי להחליף את קליפות הפסיליום בביצה.