אחת המסקנות שלי מהסגרים האחרונים, זה שכל מה שאנחנו באמת צריכים בימים אלו זה רעיונות לארוחות מהירות, מזינות וכמה שיותר טעימות. ארוחה שלמה מגולגלת בטורטייה היא ללא ספק אחת כזו!! מכינים בבית טוטיות מושלמות, בוחרים מילויים שאוהבים והופה הפכנו את הארוחה למעניינת וכיפית לכולם, ובונוס לילדים אוכלים עם הידיים. את הטורטיות עם המילויים אפשר להכין מראש, לארוז ולקחת למשרד, לבית הספר. זו ארוחה מושלמת לארוז ולקחת גם לפיקניקים.
אני יודעת שאפשר לקנות טורטיות מוכנות ולחסוך את כל עניין הבצק וההכנה, אבל אין מה להשוות בין טורטייה טריה שמכינים בבית לטורטייה קנויה ומלאה בחומרים משמרים. ולפני שאתם מתחילים עם "נו אז קצת חומרים משמרים", אני שולחת אתכם לבדוק את רשימת המרכיבים על טורטייה קנוייה. יש שם לא פחות מ-11 מרכיבים, כמה מהם אני (הדיאטנית) אפילו לא מכירה.
הכנת טורטייה ביתי דורשת 4 מצרכים! קמח, מלח, מים ומעט שמן זית, זהו!! זה כל מה שאתם צריכים כדי להכין טורטיות טעימות ומזינות בבית. ההכנה מהירה, פשוט מכניסים הכל לקערה מיקסר ולשים 10 דקות. אין לכם מיקסר, ללוש בידיים מזק מאוד את שרירי הזרוע האחורית 😉
אני הכנתי את הטורטיות מקמח לבן וקמח כוסמין מלא. אתם יכולים להכין אותם אחד לאחד או להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא ואם אין לכם, גם קמח לבן רגיל יעבוד מעולה.
עכשיו למילויים – הפעם הכנתי שלושה מילויים. אחד שכיף לאכול לארוחת ערב, אחד לערב ואפילו טורטייה טבעונית עסיסית במיוחד. אתם לא חייבים להצמד לגרסאות שלי ויכולים למלא את הטורטיות שלכם במה שיש במקרר ואתם אוהבים, למרות שבאמת שהגרסאות שלי מאוד טעימות ואני ממליצה לכם ממש לנסות אותן.
אני הכנתי בעצמי את החומוס והטטזיקי שיש בטורטיות, אני ממש ממליצה לכם להכין אותם בבית. גם כי זה ממש פשוט ובעיקר כי זה הרבה יותר טעים ובריא מכל מה שתקנו מוכן בסופר. ואני משאירה לכם את המתכונים בהמשך.
קצת מהדיאטנית שבי
– לי יצאו 7 טורטיות לפי הכמויות שבמתכון. מה שאומר שבכל טורטייה נחשבת לשתי מנות פחמימה.
– בגלל שתמיד שואלים אותי, אז קמח כוסמין מלא הוא קצת יותר בריא מקמח לבן. יש בו טיפה יותר חלבון והוא מכיל גם יותר אבץ ונחושת (מינראלים חיוניים) מקמח לבן. הוא מכיל כמות נמוכה יותר של גלוטן מקמח לבן. ועדיין אל תתבלבלו לצליאקים עדיין אסור לאכול אותו.
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
טורטייה
מצרכים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 3/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 200 מ"ל מים רותחים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר עם וו לישה.
-
לשים 10 דקות. אם תוך כדי שמים לב שהבצק דביק מדי מוסיפים עוד 1-3 כפות קמח כוסמין. הבצק אמור להתנתק מהקערה תוך כדי לישה.
-
מוציאים את הבצק מהקערה מתיזים מעל ספריי, מכסים בניילון נצמד ומגבת ונותנים לו לנוח 30-60 דקות.
-
מחלקים את הבצק ל-7 חלקים בגודל שווה. מגלגלים כם חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח.
-
מעבירים למחבת גדולה וחמה וצולים 2-3 דקות מכל כיוון. צריך להפוך את הטורטיה במחבת כשמתחילות להיווצר בתוכה בועות אוויר.
-
את הטורטיה המוכנה מעבירים למגבת כשהיא עוד חמה ומכסים היטב. חשוב לשמור את הטורטיות המוכנות במגבת כדי שלא יתייבשו.
טורטיה מגולגלת עם חביתת תרד
מצרכים
- 2 טורטיות
- ספריי שמן
- 4 כפת ביצים
- 2 חופנים תרד טרי
- 1 קורט מלח
- 2 כפות צזיקי
- 1 עגבניה פרוסה דק
הוראות הכנה
מכינים את החביתה
-
מחממים מחבת בינונית ומתיזים ספריי שמן.
-
מוסיפים את עלי התרד ומאדים עד שהם מתכווצים.
-
טורפים את הביצים ומוסיפים למחבת עם קצת מלח.
-
מטגנים עד לטקסטורה רצויה. חשוב לערבב תוך כדי הטיגון.
מרכיבים את הטורטייה
-
מורחים צזיקי בחצי התחתון של הטורטיה.
-
מניחים מעל חצי מכמות החביתה.
-
מניחים מעל עגבנית פרוסות.
-
מגלגלים חצי דרך, מכפלים פנימה את הצדדים וממשיכים לגלגל.
-
מומלץ לחתוך לחצי לפני ההגשה.
טורטיה מגולגלת עם פילה עוף ואבוקדו
מצרכים
- 4 נתחי פילה עוף
- מלח פלפל לתיבול
- ספריי שמן
- ממרח חומוס עדיף ביתי
- עלי תרד טריים
- 1/2 אבוקדו פרוס דק
- 1 עגבנייה פרוסה דק
- 2 טורטיות
הוראות הכנה
מכינים את פילה העוף
-
מתבלים את הנתחים במלח ופלפל.
-
מחממים מחבת פסים ומרססים בספריי שמן.
-
מניחים את הנתחים על המחבת וצורבים. הופכים את הנתחים כשהשוליים מתחילים להלבין וצולים עוד2-3 דקות מהצד השני.
-
מורידים מהאש, מצננים מעט ופורסים לרצועות.
מכינים את הטורטיות
-
מורחים חומוס על החצי התחתון של הטורטיה.
-
מניחים מעל פרוסות פילה, עלי תרד, אבוקדו ועגבניות.
-
מגלגלים את הטורטיה. מגלגלים חצי דרך, מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד הסוף.
טורטייה טבעונית במילוי פטריות
מצרכים
- 2 פטריות פורטבלו גדולות
- 1 מארז פטריות יער/ירדן
- מלח
- ספריי שמן
- 2 טורטיות
- ממרח חומוס עדיף ביתי
- 2 חופני עלי תרד
- 1 עגבניה פרוסה דק
הוראות הכנה
צולים את הפטריות
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומרססים בשמן.
-
מפרידים את פטריות היער ומניחים בתבנית. מרססים בשמן ומפזרים מעט מלח.
-
צולים בתנור עד להזהבה.
-
בנתיים צולים את פטריות הפורטבלו במחבת פסים עם קצת ספרי שמן. צולים עד שאין יותר נוזלים בפטריות והן מתכווצות מעט. מצננים מעט ופורסים לחצי כל פטריה.
מכינים את הטורטיות
-
מורחים חומוס בחצי התחתון של הטורטיה.
-
מניחים מעל את פטריות הפורטבלו ומעל פטריות יער.
-
מניחים מעל עלי תרד ועגבניות פרוסות.
-
מגלגלים את הטורטיה. מגלגלים חצי דרך, מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד הסוף.
*הפוסט נכתב בשיתוף כרמלה
5 comments
אפשרי רק עם קמח כוסמין מלא?
הי נטע.
לא ברור מהמתכון..
האם משלבים שני סוגי קמחים או רק כוסמין מלא?
הי אם אני רוצה להכין עפם קמחים ללא גלוטן מה יחס המים?
מעולם לא ניסיתי אז לצערי אין לי תשובה
גם אני שואלת, לא ברור נטע – שני סוגי קמחים ושתי כוסות קמח? או רק כוס קמח כוסמין אחת? אשמח לתשובה, תודה