לפני כמה שבועות דיברתי עם מטופלת שסיפרה לי שהשנה היא מתכננת להכין משלוח מנות קצת אחר. היא סיפרה על פשטידה שתכין ותשלח לאהוביה, ואני מיד הפלגתי לי לטרנדים חו"לים של צנצנות DIY להכנת עוגיות שמורכבות משכבות של מרכיבים ששופכים לקערה אחת, מוסיפים רטובים שתמיד יש בבית, מערבבים יוצרים עוגיות ואופים. בחרתי להכין כמה גרסאות של עוגיות גרנולה ואגוזים בצנצנת ולבדוק איך אפשר להפוך אותן ליותר בריאים.
עכשיו ברור שעוגיות גרנולה נשמע הרבה יותר בריא מעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל מסתבר שרוב המתכונים של צנצנות DIY להכנת עוגיות כוללים במרכיבים המוספים חמאה. אין לי שום דבר נגד חמאה אבל אם אפשר לוותר עליה ולהחליף בשמן אני תמיד בעד. בגדול כמה שפחות שומן רווי יותר טוב בעיני, בטח בעוגיות שבסוף מגישים גם לילדים.
אז חזרתי לאחד המתכונים הכי נצפים בבלוג לעוגיות גרנולה ושיפצתי ושיניתי כדי שיתאימו בול כמתנה מושלמת בצנצנת. והרי לכם עוגיות גרנולה ואגוזים בצנצנת שכל אחד ישמח לקבל כמשלוח מנות בחג פורים הקרוב ובכלל כיף לשלוח גם למי שנמצא בבידוד, כי ימי קורנה וכאלה.
הרעיון ממש פשוט מכניסים את כל המרכיבים שכבה אחרי שכבה לצנצנת. מתאימים את התוספות לטעמכם האישי. קושרים סרט יפה על הצנצנת ומוסיפים תווית עם הוראות ההכנה.
כמה מילים מהדיאטנית שבי לפני שאתם רצים לקנות צנצנות ולמלא בכל טוב:
– בשונה מרוב צנצנות ה-DIY להכנת עוגיות, מדובר בעוגיות בריאות יחסית. כאלה מכינים עם שמן קנולה או זית וללא תוספת מיותר של שומן רווי שיש בחמאה.
– אני הכנתי את הצנצנות כדי לתת משלוח מנות בריא לחברים של ליאו. אם גם אתם מתכוונים לתת את הצנצת לחברים עם ילדים מתחת לגיל 6, החליפו את האגוזים שבמתכון בחמוציות/משמשים מיובשים קצוצים/תאנים מיובשות קצוצות או כל פרי יבש אחר שאתם אוהבים.
– אם אתם ממתנים את הצנצנת לחברים טבעונים, ציינו בהוראות ההכנה שאפשר להחליף את הביצה בבננה מרוסקת או 1/2 כוס רסק תפוחי עץ.
מתכונים נוספים למשלוח מנות תמצאו פה!
DIY עוגיות גרנולה ואגוזים בצנצנת - מתנה אכילה ובריאה!
מצרכים
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כוסות שיבולת שועל גסה
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 קורט מלח
- 1 כפית קינמון
- 3/4 כוס אגוזים *ראו הערות
- 1/4 כוס חמוציות
להכנת העוגיות
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 ביצה
הוראות הכנה
-
לצנצנת בנפח 1 ליטר מכניסים קמח ואבקת אפייה. מערבבים ומשטחים לתחתית הצנצנת.
-
מוסיפים את שיבולת השועל ודוחסים.
-
מוסיפים את הסוכר החום ודחוסים.
-
מוסיפים את הסוכר הלבן ומשטחים.
-
מוסיפים את המלח והקינמון ומעל את האגוזים והחמוציות.
-
סוגרים את הצנצנת ומקשטים בנייר שמקתצ'בצ'ים ועוטפים בסרט (בסרטון יש הדגמה מדוייקת לאיך עושים את זה).
הוראות הכנה למקבלי המשלוח
-
חממו תנור ל-180 מעלות. רפדו תבנית אפייה גדולה בנייר פרגמנט.
-
בקערה בינונית טרפו היטב שמן וביצה.
-
הוסיפו פנימה את תוכן הצנצנת וערבבו עד לאיחוד.
-
בעזרת 2 כפיות או כפית גלידה קפיצית קטנה עצבו עוגיות בגודל רצוי.
-
אפו בתנור 12-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. זמן האפייה תלוי בגודל העוגיות ומתקצר ככל שהעוגיות קטנות יותר.
הערות
- אני הכי אוהבת להוסיף אגוזי לוז כמו שהם. אבל גם פקאנים קצוצים גס ואגוזי מלך שבורים משתלבים מצויין בעוגיות.
- אם אתם מכינים את הצנצנות לחברים טבעוניים, ציינו בהוראות ההכנה שאת הביצה מחליפים בבננה מעוכה או 1/4 כוס רסק תפוחים.
1 comment
העוגויות מושלמות וטעימות מאוד תודה נטע