ספרינג רול הוא לחלוטין אחת המנות שהכי כיף להכין ולאכול (כמובן) בקיץ!! אפשר לגוון עם שלל מילויים מטופו ועד לבקר מוקפץ, לשחק עם הירקות לפי הטעם ולהכין שוב ושוב וכל פעם בגרסה שונה.
מה שהכי כיף בספרינג רול של היום זה שזה מתכון סופר מהיר וכיפי. הוא יכול להיות פתיח לארוחה או אפילו ארוחה בפני עצמה, ותאמינו לי שאחרי 4 ספרינג רול אתם כבר מתחילים להרגיש מפוצצים. את הטופו מכינים בפחות מחמש דקות עבודה והגלגלו של הספרינג רול כל כך פשוט וממכר שזה לא להאמין.
כבר התוודאתי בסטוריז שהשלב הכי בעייתי בשבילי בהכנה הוא כשכל הירקות כבר חתוכים ומחכים בצלחת, אני תמיד מתלבטת אם להמשיך לגלגול או לאכול אותם ככה ממש כמו סלט. אבל אל תתלבטו, גלגלו את הירקות וטופו בנייר האורז, מבטיחה לכם שלא תתחרטו.
ועוד משהו, אל תוותרו על הרוטב!! הוא משדרג את הספרינג רולס בטרוף וטעים גם כרוטב לסלט אסייתי, אבל זה כבר לפוסט אחר חחח
כמובן שיש צילום של כל השלבים בערוץ וגם הופעת אורח של ליאו, שקם הבוקר עם דלקת עיניים ונשאר לעבוד איתי בבית במקום ללכת לעבודה שלו בגן 😉
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
ספרינג רול טופו וירקות
מצרכים
טופו בתנור
- 300 גרם טופו
- 1/4 כוס סויה דל נתרן
רוטב
- 1/4 כוס סויה דל נתרן
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 כפית צ'ילי
לגלגול הרולים
- 20 יחידות נירות אורז גדולים
- 5 עלי חסה ערבית שטופים וקרועים
- 2 גזרים פרוסים למקלונים דקיקים
- 2 מלפפונים פרוסים למקלונים דקים
- 1 פלפל צהוב פרוס למקלונים דקים
- 1 פלפל אדום פרוס למקלונים דקים
- 1/4 ראש כרוב סגול פרוס למקלונים דקים
- עלי נענע
- עלי כוסברה
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה
מתחילים מלהכין את הטופו
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מסננים את הטופו מנוזלים וסופגים את שאריות הנוזל עם נייר מגבת.
-
חותכים את הטופו לרצועות בעובי 1-2 ס"מ.
-
מניחים את רצועות הטופו בתבנית ושופכים מעל את הסויה. דואגים שהטופו יעטוף את כל הרצועות.
-
אופים בתנור 15 דקות או עד שהטופו מזהיב.
מכינים את הרוטב
-
מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה.
מרכיבים את הרולים:
-
מרטיבים נייר אורז במים קרים ל1-2 שניות. מניחים את הנייר על משטח עץ.
-
מסדרים בחלקו התחתון של כל עיגול נייר אורז: עלי נענע, כוסברה וחסה. מוסיפים כרוב סגול, גזר, פלפל צהוב ורצועת טופו.
-
תופסים את החלק התחתון של הנייר ומקפלים מעל לכל המרכיבים. סוגרים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל לרול מהודק. *בסרטון אני מדגימה בדיוק איך לגלגל
-
מסדרים יפה על צלחת ומגישים לצד הרוטב.