קבלו את הזודלס!!! פסטה שמכינים מזוקיני ומקפיצים במחבת עם שום, עגבניות ובזיליקום, ממש כמו פסטה רק בלי הפחמימות והגלוטן.
ומה הקסם בכל זה? זאת אומרת חוץ מזה שמדובר במנה סופר שווה בלי פחמימות! שלהכין את הזונדלס לוקחת לא יותר מרבע שעה כולל הכנת הנודלס זוקיני וההקפצה.
זודלס או פסטה זוקיני היא פתרון מושלם למי שסובל מצליאק, וכל מי שמנסה לשמור על גיזרה חטובה ודקיקה. מה שהופך את הפסטה לכל כך מושלמת בעיקר בקיץ, זה שמקפיצים אותה במחבת בצ'יק והיא מנה סופר קלילה וכיפית גם כארוחת צהריים וגם לערב.
ואגב יש לי מתכון ממש ישן לזודלס עם רוטב עגבניות מבושל באתר הדיאטנית, זה מתכון ישן שאני חוזרת אליו כל חורף. היום החלטתי לרענן קצת את המתכון הישן ולהפוך אותו ליותר קיצי ובעיקר מהיר.
איך מכינים זודלס?
פשוט!!! מכניסים זוקיני או קישואים למכשיר ספירולייזר. בחיי שזה הכי קל שיש. אם אין לכם מכשיר ייעודי להכנת זודלס אתם יכולים להשתמש בקולפן ג'וליאנים. יקח לכם טיפה יותר זמן, אבל הזודלס יצאו גם מושלמים.
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
זודלס - פסטה זוקיני
מצרכים
- 3 זוקיני גדולים
- 1 כף שמן זית
- 5 שיני שום
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות אפשר גם יותר אם אוהבים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גס
- 1 חופן עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה
-
מכינים את הזודלס: שוטפים את הזוקינים ומכניסים למכשיר ספירולייזר. אם אין לכם ספירולייזר אתם לגמרי יכולים להשתמש בקולפן ג'וליאנים.
-
מחממים שמן ושיני שום במחבת.
-
מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים 2 דקות.
-
מוסיפים את הזודלס, מלח ופלפל ומקפיצים עוד 3 -5 דקות. עד שהזודלס מתרככים מעט אבל לא רכים מדי.
-
מוסיפים בזיליקום, נותנים עוד ערבוב ומגישים.
-
אם רוצים אפשר לפזר מעל קוביות פטה 5%.