חיתוכיות שיבולת שועל בריאות ומושלמות, שמכינים בפחות מחמש דקות עבודה ואת היתר התנור עושה.
ליאו ביקש ממני קינוח לארוחת שישי. אני לא בן אדם של קינוחים, האמת היא שרק המחשבה של להכין קינוח לארוחת שישי עושה לי רע. לא כי אסור להכין קינוח, אני אוהבת קינוחים, אבל המחשבה שהילד שלי פתאום הבין שיש ארוחה ויש קינוח היא משהו שבחיים לא חשבתי שיקרה.
אני אוהבת עוגות ועוגיות, אבל קינוח תמיד נתפס אצלי כמשהו לא ברור. אם אכלנו עכשיו ארוחה מלאה למה צריך קינוח. הרי כבר התמלאנו מאוכל טעים, אנחנו מסופקים ושבעים. למה צריך עכשיו לדחוף עוד משהו? שלא תבינו לא נכון, זה הכי סבבה בעיני לאכול עוגה, עוגיות או חיתוכיות. אבל למה זה צריך להיות מיד אחרי שסיימנו ארוחה מפוצצת.
מפה לשם, לא רציתי לעשות מזה ביג דיל, והרי אני משתדלת שלא לעשות עניין מאוכל עם ליאו. כי בעיני כשלא יוצרים בעיות הן פשוט לא מופיעות, אז זרמתי והכנתי חיתוכיות שיבולת שועל בריאות. לקח לי באמת פחות מחמש דקות למעוך את הבננות ולערבב את המרכיבים והתוצאה היתה טעימה בטרוף.
ליאו עף על ה"קינוח", עדי ואני התאמצנו לא ליישר את הקצוות של התבנית. ובבוקר חיכתה לנו ארוחת בוקר סופר כיפית עם הקפה והתה. בקיצור, רוצו להכין לכם מגש של חיתוכיות שיבול שועל! רק אל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא.
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
חיתוכיות שיבולת שועל בריאות
מצרכים
- 3 בננות סופר בשלות
- 1/4 כוס חמאה מומסת לפרווה מחליפים בשמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מייפל
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1/3 כוס קמח קוואקר
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
-
מועכים את הבננות, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
-
מוסיפים תמצית וניל, ביצה ומייפל ומערבבים.
-
מוסיפים שיבולת שועל, קמח קוואקר ושוקלד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד.
-
מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה.
6 comments
הי נטע,
נראה מעולה, מתה על שיבולת שועל …
האם יש תחליף לבננות? תודה!
רסק תפוחים גם יעבוד, אבל הטעם והמרקם יהיו שונים
וואו נראה מדהים!!! מה זה קמח קוואקר?
קוואקר טחון 🙂
במה אפשר להחליף את הבננה בחיתוכיות שיבולת שועל למי שלא אוהב בננות?
איך מאחסנים? צריך קירור?