עוגיות מגולגלות תמרים ופקאן שמכינים בצ'יק ואפשר אפילו לגוון עם המילויים!
פורים בשבילי זה עוגיות ביתיות! כל שנה שמגיע פורים סבתא שלי ואמא שלי נכנסות למטבח ואופות כמויות של עוגיות שלא מביישת מאפיות תעשיתיות. מנהג הכנת העוגיות עבר גם אלי ואפילו שאין לי באמת למי לתת משלוחי מנות מוגזמים, אני תמיד מקפידה להתחיל ולמלא את הבית בעוגיות קצת לפני פורים.
יש בבלוג המון מתכוני עוגיות וגם אוזני המן, אבל אני לא מסוגלת לוותר על עוד מתכון לעוגיות מגולגלות שמכינים מבצק שהוא חלום ומילוי תמרים שאפשר לקנות בכל סופר או כל מילוי אחר שאוהבים.
עכשיו בחיי שזה הבצק הכי כיפי שאי פעם הכנתי, כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים בקערה, ללוש דקה וזהו!! כאילו, מה יותר פשוט מזה? ועוד משהו, אני מכינה קמח קוואקר בבית, כי זה הדבר הכי פשוט שיש פשוט טוחנים קוואקר בבלנדר או פוד פרוססור. אתם יכולים לקנות אבל לדעתי ממש חבל על הכסף.
לגבי המילוי, אתם הרי מכירים אותי ויודעים שאני לא מחסידות ה"לקנות מוכן" אפילו נוטלה אני מכינה בבית, אבל הפעם דווקא ממש התאים לי לקנות מלית תמרים מוכנה כי היא עובדת הרבה יותר טוב מסתם תמרים טחונים וכל העניין עם העוגיות פה זה המהירות שמכינים אותן.
ובכלל מזמן גיליתי שלהכין מלית לאוזני המן זה קצת טרחה אז מלית קוניה היא אחלה קיצור דרך וזו של התמרים לא כזו נוראית, בחיי שבדקתי.
רוצו להכין אותם ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
עוגיות מגולגלות תמרים ופקאן
מצרכים
- 1 כוס קמח
- 140 גרם קוואקר ככוס וחצי
- 200 מ"ל מים רותחים
- 50 מ"ל שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי
- ממרח תמרים
- 1/4 כוס פקאנים קצוצים
הוראות הכנה
-
טוחנים קוואקר בבלנדר או מעבד מזון, עד לקבלץת מרקם דק של קמח.
-
מערבבים את קמח הקוואקר וכל יתר מרכיבי הבצק בקערה, מתחילים עם כף ואז לשים עם הידיים לכדור אחיד.
-
מניחים בצד לחמש דקות.
-
מרדדים את הבצק למלבן בעובי כמה מ"מ על משטח מקומח מעט.
-
מורחים את ממרח התמרים על כל המלבן, מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
-
חותכים את המלבן לרצועות לרוחבו, כ-2-3 ס"מ לרצועה.
-
מגלגלים לשבלולים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
-
אופים 14-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
-
מצננים היטב לפני שמגישים.
-
נשמר בקופסא אטומה על השיש לארבעה ימים לפחות
** פרסום בשיתוף קוואקר
4 comments
לגבי כוס קמח – אפשר קמח מלא?
תודה
צודקת!
כן, אפשר גם קמח מלא, אני יותר אוהבת כוסמין מלא נותן טעם אגוזי ויותר קליל ממלא רגיל.
חג שמח
למעשה אפשר גם בלי קמח בכלל!
עשיתי אתמול ויצא משגע… כל הקופסה חוסלה תוך יום…
יצא מעט רך אבל הבצק התגבש היטב והטעם מטריף, נימוח בפה וללא פחמימות מיותרות.
ממליץ לנסות!
כמה עוגיות יוצאות מכמות זו?