מכירים כוסות קוואקר? שזה בעצם דרך מאוד מפונפנת לאפות קוואקר בצורת כוסות שממלאים ביוגורט ופירות עונתיים כיפים. אם הייתם שואלים אותי לא הייתי מאמינה לכם שכל כך פשוט להכין כוסות קוואקר, כל מה שצריך זה לערבב קוואקר עם קצת דבש, שמן וקינמון ולאפות.
כוסות הקוואקר נשמרות מעולה אחרי האפייה, כך שאפשר להכין אותן מראש ולמלא ממש לפני ההגשה. זה יכול להיות קינוח לארוחת שבועות או אפילו ארוחת בוקר משודרגת לילדים ומבוגרים.
אם אתם מתכננים להכין את הכוסות לערב החג חשוב לזכור להוסיף את היוגורט והפירות ממש לפני ההגשה. הכוסות היבשים נשמרים מעולה, אבל ברגע שמוסיפים את היוגורט הקוואקר סופג את הנוזלים והופך פחות קראנצ'י. אז יוגורט ממש לפני ההגשה, כנ"ל אם אתם מחליטים להגיש כארוחת בוקר.
אתם יכולים לקחת את כוסות הקוואקר צעד קדימה, ולמלא אותן גם בגלידה. רק שאז ההגשה צריכה להיות ממש במקום, כדי שהגלידה לא תימס 😉 ועוד משהו קטן, אם אתם הולכים על גירסה ללא גלוטן, שימו לב שאתם בוחרים בקוואקר ללא חשש לזיהום בגלוטן.
לחצו פה לעוד מתכוני שבועות טעימים ובריאים!
מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
כוסות קוואקר במילוי יוגורט ופירות טריים
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קוואקר שיבולת שועל מהירה להכנה
- 2 כפות שמן
- 3 כפות דבש
- 1 כפית קינמון טחון
למילוי
- 200 מ"ל יוגורט שאוהבים
- פירות חתוכים טריים
- 1 גבעול נענע לקישוט
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
-
מערבבים בקערה קוואקר, שמן, דבש וקינמון. חשוב שכל הקוואקר יעטף ברטובים.
-
בעזרת כף יוצקים מהתערובת לשקעים.
-
משמנים גב של כף נוספת ובעזרתה יוצרים שקע במרכז, אפשר גם עם יד משומנת מעט.
-
אופים 20-25 דקות או עד שהכוסות מזהיבים.
-
מצננים היטב, ממלאים ביוגורט ומקשטים בפירות שאוהבים ועלי נענע.
הערות
את הכוסות אפשר לשמור בשקית זיפלוק או קופסא סגורה במשך שבוע (ללא המילוי).