פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון ומושלמת לשבועות ובגדול בכלל. אני מתגעגעת ליוון! אין דרך אחרת להגיד את זה, לחופים, לחופש, לריח של הקיץ אבל גם לאוכל. יש משהו באוכל היווני שפשוט עושה לי את זה. אני לא בטוחה כמה ישראלים עפים על המטבח היווני אבל אני שבויה שלו. החל מהסלט המושלם ועד לגבינות והמאפים הפריכים בטרוף.
אז החלטתי לשלב בין שתי אהבות, אוכל יווני וחג שבועות. ותחסכו ממני בבקשה ששבועות זה לא חג הגבינות, אני יודעת את זה ועדיין אצלנו עושים ארוחה חלבית אז יש מתכון חלבי ומופלא לפשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון.
עכשיו כמה הפשטידה הזו קלה להכנה? קלה ברמה שליאו יכול להכין אותה ואני מזכירה לכם שהוא רק בן חמש וחצי. וכמה טעימה? עשיתי כמה טסטים וכולם חוסלו עוד באותו יום!
אז יאלה קבלו פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון שהולכת לכבוש את שולחן החג שלכם.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 4 בצל ירוק קצוצים
- 300 גרם עלי תרד שטופים
- 380 גרם גבינת פטה עיזים אפשר גם כבשים
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים טרופות
- 1/4 כוס שמן זית
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
לציפוי
- 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה
-
במחבת גדולה מאדים בשמן זית את הבצל הירוק והתרד ממש עד שהתרד מתכווץ ומאבד את רוב הנוזלים.
-
מעבירים למסננת ומניחים לתרד להגיר נוזלים מספר דקות.
-
בקערה נפרדת מערבבים פטה, חלב, ביצים וגבינה צהובה.
-
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ולמלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
-
מוסיפים את התרד המסונן מנוזלים ומקפלים פנימה.
-
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת מעט ומפזרים מעל גבינה צהובה.
-
אופים על 180 מעלות 40-45 דקות או עד שמזהיב יפה.
-
מצננים מעט לפני שפורסים ומגישים.
8 comments
בוקר טוב
אפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל לבן?
עדיף לוותר על הבצל בכלל במקרה כזה
bonjour
pourriez vous me donner les quantités en poids
הכנתי ויצאה נהדרת! גם בן השנה ו8 שלי טרף בהנאה רבה 🙂 תודה!
היי, אפשר חלב שקדים במקום רגיל?
בהחלט
אפשר קמח שקדים במקום קמח? (דיאטה קטוגנית)
מעולה.. ממש טעימה. הכנתי כבר 3 פעמים. שאלה. אפשר להחליף תרד בתירס על אותו עיקרון