אם יש מאכל ילדות שאני מתגעגעת אליו זה שניצל תירס, אבל למה ילדות בואו נאמר את האמת, את התואר הראשון שלי העברתי מתודלקת בשניצל תירס ומדי פעם גם ברוקולי. זה היה מזמן, הרבה לפני שהבנתי משהו בתזונה ובעיקר הרבה לפני שהבנתי שכל הגרסאות הקנויות הן סופר מעובדות ולא בריאות לנו.
אבל אי אפשר להתווכח עם זיכרון ילדות ואתמול ממש התחשק לי שניצל תירס, אז נכנסתי למטבח הוצאתי גוש טופו והתחלתי לאלתר. וואוווו אתם לא מבינים איזה טעים יצא. נכון לא אכלתי את המקור כבר המון שנים, אבל מבחינת זיכרון שניצל תירס טבעוני עמד לגמרי במבחן הטעם וגם המראה. מה שכן חשוב לציין שהוא לא השאיר לי שאריות שמנוניות על הידיים (כן שניצל תירס אני אוכלת עם הידיים), כך שמבחינתי זה ווין ווין.
ומה עוד? ארזתי כמה שניצלים לבריכה לבדוק אם ליאו ירש ממני את האהבה לשניצל תירס ונחשו מה? הוא ליקק את האצבעות וסיים שני שניצלים כבר על הדשא ועוד אחד בדרך הביתה. אז כן, הגרסה של שניצל תירס טבעוני עוברת גם את מבחן הטעימות של הפיצים והיא דרך נהדרת להוסיף חלבון סופר איכותי לתפריט היומי של הקטנטנים.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
שניצל תירס טבעוני ביתי בריא
מצרכים
- 300 גרם טופו קשה
- 2 כוסות גרגרי תירס
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כוס קמח מצה/רגיל/כוסמין/תירס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כוס פירורי לחם מוזהבים
הוראות הכנה
-
למעבד מזון מכניסים טופו, 1 כוס גרגרי תירס, חרדל וטחינה גולמית. מעבדים עד לקבלת עיסה חלקה.
-
את העיסה מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר גרגרי התירס, קמח מצה, אבקת שום ומלח.
-
מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
-
בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים שניצלים וטובלים כל אחד בפירורי לחם כך שיצפו אותו מכל הצדדים.
-
מניחים את השניצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 35-40 דקות בתנור שחומם מאש ל- 180 מעלות.