[bws_google_captcha]

ניוקי בטטה לעצלנים

מאת נטע ליבנה
ניוקי בטטה לעצלנים

ניוקי בטטה לעצלנים, המתכון הכי קל ופשוט שיש! בחודשיים האחרונים אני מבלה במטבח יותר מאי פעם. בהתחלה זה היה כיף ומסיח דעת ואחר כך נהיה סוג של מטלה מעצבנת. להיות כלואה בבית ולתפקד כאמא במשרה מלאה, מנקה, כובסת, מבשלת וצוות הווי ובידור שחק לי את החיים.

לפני כמה שבועות אחרי שליאו נרדם ועדי נזכר שלא אכל כלום כל היום, אילתרי כדורי ניוקי משאריות בטטה שליאו לא אכל. בחיי שזה היה מתכון קישקוש, עירבבתי בטטה עם תבלינים, קמח וביצה הכנסתי למים רותחים ואחרי זה טיגנתי עם שמן זית, חמאה וקצת תבלינים.ניוקי בטטה לעצלנים

הגשתי על צלחת יפה ואמרתי לעדי "קבל ניוקי". הוא גלגל את העיניים, התחיל נאום של כמה אישתו לא משקיעה בו, נעץ מזלג בכדור ניוקי, לקח ביס, עצם עיניים והתחרט שבכלל בזבז זמן להגיד משהו לפני שטעם.

אמרתי שזה ניוקי לעצלנים? הוא לא בצורת ניוקי, כי אחרי יום שלם עם ליאו ממש לא היה לי כוח או רצון להתחיל ללכלך את השיש עם קמח ולעצב ניוקי חתיכים. במקום השתמשתי בשתי כפיות ופשוט העברתי כדורי עיסה למים מבעבעים. התוצאה אולי לא יפה אבל תסמכו עלי שמאז הכנתי את המנה כבר חמש פעמים והיא חוסלה כל פעם.ניוקי בטטה לעצלנים

בגלל שמוותרים על צורת הניוקי המקורי יש במתכון פחות קמח מבניוקי רגיל. האמת היא שהעיסה שמתקבלת מאוד דביקה ואין סיכוי לעבד את אותה לניוקי מעוצבים. אני עפה על הגירסה העצלנית, אני אפילו חושבת שיש לה חן שאין לניוקי מפונפן רגיל. אבל אם אתם רוצים לעצב מהעיסה ניוקי אמיתי תצטרכו להוסיף עוד קמח.

ניוקי בטטה לעצלנים

מספר מנות 3 מנות

מצרכים

  • 4 בטטות בינוניות 2 ו-1/2 כוסות מחית בטטה
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 ביצה

לרוטב חמאה

  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף חמאה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כפיות תערובת תיבול איטלקית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. שוטפים את הבטטות ועוטפים כל אחת בנייר אלומינים. מניחים בתבנית האפייה ואופים כשעה וחצי או עד לריכוך מלא של הבטטות.

  3. מצננים את הבטטות ומסירים את הקליפה.

  4. בקערה גדולה מניחים את הבטטות הקלופות ומועכים. מוסיפים את הקמח, התבלינים והביצה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

  5. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים קורט מלח גס. מחממים על אש גבוה.מביאים לרתיחה ומנמיחים כך שהמים יבעבעו אבל לא ירתחו.

  6. בעזרת שתי כפיות יוצרים ניוקי בגודל רצוי ומכניסים למים המבעבעים. מכניסים כל פעם כ-10-15 ניוקי.

  7. כשהניוקי מתחילים לצוף נותנים להם עוד שתי דקות בישול ומוציאים מהמים בעזרת כף מסננת. מניחים בצלחת וממשיכים עם הנגלה הבאה.

  8. בנגלה האחרונה של הניוקי מתחילים להכין את הרוטב. מחממים שמן זית במחבת רחבה. כשהנגלה האחרונה של הניוקי מוכנים מוסיפים למחבת את החמאה ומיד מוסיפים את הניוקי המוכנים.

  9. מתבלנים במלח גס ותערובת התבלינים האיטלקית.

  10. מטגנים את הניוקי תוך כדי ערבוב או הקפצה עד לקבלת מעטה קריספי על רוב הניוקיז.

  11. מגישים חם. מומלץ לגרד מעל פרמזן או כל גבינה קשה וחריפה שאוהבים.

הכנתם ניוקי בטטה לעצלנים? שלחו לי תמונה באינסטוש ותייגו #המטבחשלנטע

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

ליאת 14 באוקטובר 2023 - 23:12

מה אפשר לשים במקום הקמח? )ללא גלוטן(

Reply

השאר תגובה