[bws_google_captcha]

קרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמין

מאת נטע ליבנה
קרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמין

בחיי שקרקרים זו אחת החולשות הכי גדולות שלי. אני יכולה לעמוד מול כל פחמימה ולא לגעת, אבל קרקרים הם הקריפטונייט שלי, ברגע שהם יוצאים מהתנור אני מרגישה את כוח הרצון שלי התרופף. זה מתחיל באחד, ואז אני סוגרת אותם בקופסה ומניחה על השיש, כאילו שזה מה שיגרום להם להישאר שם. ואז אני מוצאת כל תירוץ שיש לחזור למטבח ולנשנש עוד אחד ועוד אחד ועוד אחד….. נראה לי שהבנתם את הקטע.

קרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמיןלהכין קרקר מושלם זו משימה לא פשוטה, יש קריטריונים ברורים שהקרקר חייב לעמוד בהם. הוא צריך להיות מתובל טוב, קריספי ולא שרוף, כזה שמתפצפץ בפה אבל לא מתפורר ביד ברגע שלוקחים ממנו ביס. כן, להכין קרקר טוב זו אומנות וקשה להאמין שללמוד אותה לוקח בדיוק חמש דקות.

חשוב להשתמש בקמחים טריים, כאלה שלא ספגו לחות בכלל. ברגע שהבלילה מוכנה צריך לשטח אותה באופן אחיד על התבנית ואז לדאוג שהמסה לא תשרף בתנור. התנור צריך לייבש את כל הנוזלים שהוספנו לבלילה אבל לא לשרף את הקרקרים.קרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמיןקרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמין

אם אתם חושבים שזה נשמע מסובך אתם ממש טועים. ואם אתם חושבים שחבל להכין קרקרים בבית ואפשר לקנות מוכנים, זה הזמן לספר לכם שיש הבדל של שמיים וארץ בין קרקר קנוי לכזה שמכינים בבית. אין על קרקרים ביתיים, הם בריאים יותר, טעימים יותר ובסופו של דבר הרבה יותר זול להכין אותם מלקנות מוכן.

אז למה אתם מחכים, יאלה רוצו למטבח ותתחילו לערבב. אתם במרחק 25 דקות בדיוק מהקרקר המושלם.

3.5 from 2 votes
הדפס

קרקרים מושלמים מקמח חומוס וכוסמין

זמן הכנה 5 דקות
משך הבישול 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 25 דקות
מספר מנות 2 מגשי אפייה

מצרכים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח דק
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 1/4 כוס זרעי צ'יה
  • 1/4 כוס זרעי שומשום
  • 1 ו-1/4 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות. 

  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, התבלינים, הגרעינים והזרעים.

  3. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים היטב.

  4. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משטחים את הבלילה דק דק,  כך שתחסה את כל התבנית.

  5. אופים 10 דקות, מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה (או סכין חדה) חותכים למעויינים או לריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 12-15 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, זהובים וקצת שחומים בצדדים.

  6. מפרידים את הקרקרים אחד מהשני בעודם חמים. שומרים בקופסה אטומה.

7 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

7 comments

נט 30 באוקטובר 2019 - 15:53

איזה שמן?

Reply
נטע ליבנה 1 בנובמבר 2019 - 11:08

אני השתמשתי בקנולה, גם זית יעבוד מצויין

Reply
חני 9 במרץ 2021 - 14:38

אפשר להשתמש בכל המתכון בקמח חומוס במקום הכוסמין?

Reply
נטע ליבנה 9 במרץ 2021 - 15:29

לא ניסיתי, לא חושבת שיתן את אותה תוצאה

Reply
מהיטה הוד 28 באוקטובר 2020 - 7:29

מה עושים עם החצי השני של הבלילה?

Reply
יעל שבתאי 22 במאי 2021 - 18:13

2 stars
לי הם לא יצאו טוב, היה ממש קשה לשטח
אגב הכמות במתכון מספיקה לשתי תבניות אז תשימו מראש בשתי תבניות אחרת תתקעו כשתרצו לשטח

Reply
Sara 5 בינואר 2022 - 19:43

5 stars
הכנו ויצא מושלם!!
כלום עבודה וטעם מעבר למצופה.
יצאו לנו שלוש תבניות, עשינו קצת יותר דקים.
תודה רבה על מתכון מעולה!

Reply

השאר תגובה