Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
חטיפי אנרגיה ביתיים

אני אוהבת חטיפי אנרגיה, ליאו אוהב חטיפי אנרגיה, ובגדול אנחנו בית שאוהב חטיפים לארוחת בוקר או כנשנוש ליד הקפה. מה מבאס? שכל פעם שאני נכנסת לסופר לקנות קופסא, אני הופכת אותה ומגלה רשימת מרכיבים שאפילו אני (ואני דיאטנית, כן?!!) לא תמיד מכירה.

כבר ברור לכם לאן הסיפור הזה הולך, נכון?! למטבח שלי!!! למה לקנות בסופר חטיף אנרגיה סופר מעובד עם רשימת רכיבים לא ברורה ומוגזמת, כשאפשר להכין בבית בקלות, גרסה בריאה וביננו טעימה יותר.חטיפי אנרגיה ביתייםחטיפי אנרגיה ביתיים

עכשיו ברור שבבלוג יש כבר מתכון לחטיפי גרנולה והוא מושלם. אבל החלטתי שאף פעם לא יכולים להיות יותר מדי מתכונים לחטיפי אנרגיה בריאים, כי כל העניין בהכנה ביתית זה שאפשר לשנות ולשחק עם הטעמים איך שרוצים. והפעם גם צילמתי סרטון עם כל שלבי ההכנה, כדי שתראו בעצמכם כמה זה קל ופשוט.חטיפי אנרגיה ביתיים

כמה מילים של דיאטנית לפני שמתחילים!!

– בחטיפים יש אגוזים וזרעים, אומנם קטנים אבל הם שם. לפי הנחיות ארגון בתרם לא מומלץ לתת אותם לילדים מתחת לגיל שש, מסכנה לחנק. אם אתם רוצים להכין אותם לקטנטנים, אתם יכולים לוותר על האגוזים וזרעים ולהמיר אותם בעוד כוס קוואקר.

– כבר אמרתי שאפשר לשחק עם הטעמים והמרקמים. כשאתם משנים אגוזים ופירות יבשים, חשוב לשמור על היחסים, כדי לקבל חטיף יציב אחרי האפיה ולא כזה שיתפרק לכם ביד.

– קצת על קלוריות ושומנים, החטיפים באמת בריאים! הם יותר בריאים מכל מה שתקנו מוכן בסופר, ועדיין חשוב לזכור שהם עשירים בקלוריות שמגיעות משומן שיש באגוזים. אז כמו תמיד, תאכלו ותהנו, אבל במידה.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
אל תפספסו:
 מתכון לגרנולה ביתית בריאהגרנולה מלוחהכדורי קוואקר בננה וחמאת בוטנים
3.5 from 2 votes
הדפס

חטיפי אנרגיה ביתיים

זמן הכנה 15 minutes
משך הבישול 35 minutes
סה"כ זמן הכנה 50 minutes

מצרכים

  • 2 ו-1/4 כוסות קוואקר גס
  • 1 כוס אגוזי קשיו שבורים
  • 3/4 כוס פיסטוקים מקולפים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1 כוס תמרי מהג'ול חתוכים לקוביות קטנות 6-7 תמרים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס דבש או סילאן לגרסה טבעונית
  • 2 כפות קונפיטורת תות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חמאה 30 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח מלדון או מלח גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. משטחים את הקשיו, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על תבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.

  3. מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום, החמאה והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.

  4. מכניסים לקערה גדולה את הקוואקר, הפיצוחים, התבלינים והתמרים ומערבבים.

  5. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.

  6. משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים טוב טוב.

  7. אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.

  8. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

הערות

שומרים על השיש בקופסה אטומה למשך שבוע.

ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.

אפשר להחליף גם את התמרים בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.

חטיפי אנרגיה ביתיים

11 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

11 comments

רוני 21 בדצמבר 2020 - 19:29

לא ציינת את כמות החמאה במתכון 🙂 והאם אפשר להחליף בשמן קוקוס ואם כן, באיזו כמות? תודה!

Reply
נטע ליבנה 21 בדצמבר 2020 - 20:29

הי, נכון הוספתי עכשיו תודה!
אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס

Reply
אושרת 23 בדצמבר 2020 - 13:33

5 stars
הי נטע. מתכון מעלף.
אפשר קוואקר דק במקום העבה? או משהו אחר?

Reply
נטע ליבנה 23 בדצמבר 2020 - 19:21

אפשר דק, לא יצא אותו מרקם

Reply
דנה 3 בפברואר 2021 - 15:33

2 כפות חמאה מומסת או ישר מהמקרר? סליחתי אם זו שאלה מוזרה 🙂

וממש מחכה להכין!

Reply
נטע ליבנה 3 בפברואר 2021 - 15:49

ישר מהמקרר, היא תימס בכל מקרה בסיר
מחכה לעדכון איך יצא

Reply
Noga Adani 17 בפברואר 2021 - 0:14

אפשר לשים משהו אחר במקום הריבת תות?

Reply
יעל 25 בנובמבר 2021 - 20:08

שמתי גם חמאה וגם שמן קוקוס, שמתי ריבת תפוזים מה שאני הכנתי
יצא לי מעולה, מחר אעשה עוד פעם לסבב כנרת
תודה על המתכון

Reply
חנה 9 באוגוסט 2023 - 7:52

מה אפשר במקום חמאה ושמן קוקוס כי יש לי כולסטרול גבוהה?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:10

חמאה ושמן קוקוד זה מה שנותן את היציבות לחטיפים. אין לי חלופה אליהם במתכון הזה

Reply
אורן פנקס 18 בספטמבר 2024 - 13:14

2 stars
מתכון לא הגיוני, אני לא מבין איך יצא לכם..
האגוזים נשרפו לי אחרי 7 דקות, החטיפים התחילו להישרף אחרי 18 דקות, ואני עובד עם תרמוסטט בדיוק של פלוס מינוס 2 מעלות…
בנוסף שמתי חצי מכמות הדבש וחצי מכמות התמרים וללא הסוכר בכלל ועדיין יצא מתוק מאוד.

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.