אני אוהבת חטיפי אנרגיה, ליאו אוהב חטיפי אנרגיה, ובגדול אנחנו בית שאוהב חטיפים לארוחת בוקר או כנשנוש ליד הקפה. מה מבאס? שכל פעם שאני נכנסת לסופר לקנות קופסא, אני הופכת אותה ומגלה רשימת מרכיבים שאפילו אני (ואני דיאטנית, כן?!!) לא תמיד מכירה.
כבר ברור לכם לאן הסיפור הזה הולך, נכון?! למטבח שלי!!! למה לקנות בסופר חטיף אנרגיה סופר מעובד עם רשימת רכיבים לא ברורה ומוגזמת, כשאפשר להכין בבית בקלות, גרסה בריאה וביננו טעימה יותר.
עכשיו ברור שבבלוג יש כבר מתכון לחטיפי גרנולה והוא מושלם. אבל החלטתי שאף פעם לא יכולים להיות יותר מדי מתכונים לחטיפי אנרגיה בריאים, כי כל העניין בהכנה ביתית זה שאפשר לשנות ולשחק עם הטעמים איך שרוצים. והפעם גם צילמתי סרטון עם כל שלבי ההכנה, כדי שתראו בעצמכם כמה זה קל ופשוט.
כמה מילים של דיאטנית לפני שמתחילים!!
– בחטיפים יש אגוזים וזרעים, אומנם קטנים אבל הם שם. לפי הנחיות ארגון בתרם לא מומלץ לתת אותם לילדים מתחת לגיל שש, מסכנה לחנק. אם אתם רוצים להכין אותם לקטנטנים, אתם יכולים לוותר על האגוזים וזרעים ולהמיר אותם בעוד כוס קוואקר.
– כבר אמרתי שאפשר לשחק עם הטעמים והמרקמים. כשאתם משנים אגוזים ופירות יבשים, חשוב לשמור על היחסים, כדי לקבל חטיף יציב אחרי האפיה ולא כזה שיתפרק לכם ביד.
– קצת על קלוריות ושומנים, החטיפים באמת בריאים! הם יותר בריאים מכל מה שתקנו מוכן בסופר, ועדיין חשוב לזכור שהם עשירים בקלוריות שמגיעות משומן שיש באגוזים. אז כמו תמיד, תאכלו ותהנו, אבל במידה.
אל תפספסו: מתכון לגרנולה ביתית בריאה, גרנולה מלוחה, כדורי קוואקר בננה וחמאת בוטנים
חטיפי אנרגיה ביתיים
מצרכים
- 2 ו-1/4 כוסות קוואקר גס
- 1 כוס אגוזי קשיו שבורים
- 3/4 כוס פיסטוקים מקולפים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1 כוס תמרי מהג'ול חתוכים לקוביות קטנות 6-7 תמרים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כוס דבש או סילאן לגרסה טבעונית
- 2 כפות קונפיטורת תות
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות חמאה 30 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח מלדון או מלח גס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
משטחים את הקשיו, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על תבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.
-
מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום, החמאה והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.
-
מכניסים לקערה גדולה את הקוואקר, הפיצוחים, התבלינים והתמרים ומערבבים.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.
-
משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים טוב טוב.
-
אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.
-
מצננים לחלוטין לפני שחותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.
הערות
שומרים על השיש בקופסה אטומה למשך שבוע.
ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.
אפשר להחליף גם את התמרים בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.
11 comments
לא ציינת את כמות החמאה במתכון 🙂 והאם אפשר להחליף בשמן קוקוס ואם כן, באיזו כמות? תודה!
הי, נכון הוספתי עכשיו תודה!
אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס
הי נטע. מתכון מעלף.
אפשר קוואקר דק במקום העבה? או משהו אחר?
אפשר דק, לא יצא אותו מרקם
2 כפות חמאה מומסת או ישר מהמקרר? סליחתי אם זו שאלה מוזרה 🙂
וממש מחכה להכין!
ישר מהמקרר, היא תימס בכל מקרה בסיר
מחכה לעדכון איך יצא
אפשר לשים משהו אחר במקום הריבת תות?
שמתי גם חמאה וגם שמן קוקוס, שמתי ריבת תפוזים מה שאני הכנתי
יצא לי מעולה, מחר אעשה עוד פעם לסבב כנרת
תודה על המתכון
מה אפשר במקום חמאה ושמן קוקוס כי יש לי כולסטרול גבוהה?
חמאה ושמן קוקוד זה מה שנותן את היציבות לחטיפים. אין לי חלופה אליהם במתכון הזה
מתכון לא הגיוני, אני לא מבין איך יצא לכם..
האגוזים נשרפו לי אחרי 7 דקות, החטיפים התחילו להישרף אחרי 18 דקות, ואני עובד עם תרמוסטט בדיוק של פלוס מינוס 2 מעלות…
בנוסף שמתי חצי מכמות הדבש וחצי מכמות התמרים וללא הסוכר בכלל ועדיין יצא מתוק מאוד.