[bws_google_captcha]
צ'יפס אפוי בתנור

תודו שאין משהו טעים כמו צ'יפס קריספי ומתפצפץ עם בפנוכו רך! אני מתה על צ'יפס, רק שעם השנים לאכול אותו נהיה ממש עונש בשבילי. כמויות השמן המוגזמות עושות לי רע. זה לא קשור לגיזרה או לקלוריות, מסתבר שככל שאני מתבגרת (מילה יפה למזדקנת) היכולת שלי להתמודד עם אוכל מטוגן יורדת.צ'יפס אפוי בתנור

מה לעשות שצ'יפס זו עדיין אהבה? אז החלטתי שאני מנסה להכין צ'יפס אפוי בתנור ותקשיבו אתם לא מבינים איזה מעולה זה יצא. צ'יפס פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, כזה שמתחסל ישר מהמגש אפילו בלי קטשופ. ואם תגישו אותו ליד שניצל אפוי בתנור הרי שניצחתם את המערכת פעמיים.

אין זה פשוט ממכר!! אתם לא מבינים כמה זה טעים ועם פחות מרבע כמות השומן שיש בצ'יפס מטוגן, צ'יפס אפוי בתנור הולך לככב אצלכם בארוחות. כי למה לטגן אם אפשר לאפות? בעיקר כשהתוצאה כל כך טובה ומוצלחת.צ'יפס אפוי בתנור

עכשיו זה לא שצ'יפס אפוי בתנור זה אוכל בריאות, אבל בינו לבין המטוגן אני תמיד אבחר בגרסה האפויה. מה גם שבעיני, לפחות, הוא הרבה יותר טעים, לא מטנף את הבית בהכנה ודל משמעותית בכמות השמן והקלוריות, רק 3 כפות שמן לכל התבנית. מה עוד אפשר לבקש מתוספת?צ'יפס אפוי בתנור

ילדים יעופו על הגירסה האפויה, היא גם קצת מזכירה את הפוטטוס של מקדונלדס במרקם ובטעם. אם אתם לא אוהבים צ'יפס מתובל אתם יכולים לגמרי לוותר על התבלינים הנוספים ולהוסיף רק מלח, אבל תאמינו לי שהתיבול משדרג את תפוחי האדמה מצ'יפס רגיל לצ'יפס ליגה (שזה המילה החדשה שליאו למד בגן השבוע חחחח).

 
מקווה שתכינו את דגים אפויים בתנור ומחכה לתיוגים שלכם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
5 from 2 votes
הדפס

צ'יפס אפוי בתנור

מצרכים

  • 700 גרם תפוחי אדמה כ-2 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שום גבישי או אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

  1. פורסים את תפוחי האדמה למקלות צ'יפס בעובי של כ-1 ס"מ ומייבשים עם נייר מגבת.

  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בכף שמן.

  3. מוסיפים לתתבנית את תפוחי האדמה הפרוסים, מערבבים כך שכל שהקורנפלור יעטוף את כל תפוחי האדמה.

  4. מתבלים במלח, שום, פפריקה ושמן ומערבבים היטב.

  5. מסדרים את הצ'יפסים על התבנית בשכבה אחידה ומשתדלים שלא יגעו אחד בשני.

  6. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום, הופכים את הצ'יפסים ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

  8. מוציאים מהתנור ושוב הופכים את הצ'יפסים.

  9. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

  10. מגישים חם.

צ'יפס אפוי בתנור

3 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

3 comments

נטלי לוין 18 במרץ 2021 - 12:31

5 stars
זה נראה חלומי!

Reply
נטע ליבנה 18 במרץ 2021 - 12:32

זה מושלם!!!

Reply
Gali 18 בפברואר 2023 - 11:44

5 stars
ניסיתי כבר מלא פעמים !! כל פעם זה שוס!! תודה רבה

Reply

השאר תגובה