אין על גרנולה ביתית! מסכימים? עם היוגורט בארוחת בוקר, כנשנוש בין ארוחות ואפילו על הסלט לתוספת קראנצ'יות משגעת.
אני הולכת לשתף אתכם במתכון שלי לגרנולה ביתית בריאה וסופר טעימה. זה מתכון מאוד בסיסי שמתמסר לשינויים והחלפות ויכול בקלות להחליף טעמים. אני ממש אוהבת שכל ביס מהגרנולה מרגיש בפה כמו חגיגה של טעמים ומשנה את התוספות לפי המצב רוח והעונה.
אני יודעת שהיום אפשר לקנות צנצנות גרנולה במחירים סבירים, ועדיין לדעתי אין תחליף לגרסה הביתית. בלי חומרים משמרים ובלי תעופות של סוכר, כזו שתשמחו לאכול ולתת לילדים לנשנש.
אני אוהבת את הגרנולה שלי עם גושים קטנים ודחוסים, כדי לקבל את אפקט הגושים אני אופה את תערובת הגרנולה בתבנית קטנה יחסית, כך שהכל דחוס וצפוף בזמן האפייה והקרור. אם אתם לא אוהבים גושים בגרנולה, חשוב שתערבבו את התערובת מדי פעם בזמן הקירור, כך תמנעו הידבקות של צברי גרנולה אחד לשני.
במתכון למטה הוספתי גרידת תפוז, ברור שאתם לא חייבים להוסיף וזה לגמרי אופציונאלי, אמרתי לכם זה מתכון בסיס שזורם טוב עם שינויים. אבל, אני כל כך מקווה שלא תוותרו על גרידת התפוז, כי זה פשוט מקפיץ את הטעם בפה ומשדרג את כל התערובת בטרוף.
כמובן שלילדים מתחת לגיל 6 נחליף את האגוזים במתכון בחמוציות או צימוקים, כדי להמנע מסכנת חנק. משאירה לכם בהערות רעיונות לשדרוגים ושינויים.
גרנולה ביתית בריאה
מצרכים
- 3 ו-1/2 כוסות קוואקר גס
- 1 כוס אגוזי קשיו
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס דבש או מייפל לגרסה טבעונית
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1 כפית מחית וניל
- גרידה מקליפת תפוז בינוני *לא חייבים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קשיו, מלח, סוכר וקינמון.
-
מוסיפים לקערה סוכר, דבש, שמן, וניל וגרידת תפוז ומערבבים היטב.
-
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לגובה אחיד.
-
אופים 35-45 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. חשוב מאוד לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב היטב את התערובת בתבנית כדי שהגרנולה תאפה באופן אחיד.
-
מוציאים מהתנור ומצננים היטב. את הגרנולה שומרים בצנצנת סגורה על השיש.
הערות
- את אגוזי הקשיו אפשר להחליף בכל אגוז אחר.
- אם אתם פחות בעניין של בריאות, אתם יכולים להוסיף לגרנולה שוקולד צ'יפס.
- לא חייבים להוסיף את גרידת התפוז, אבל תסמכו עלי שהיא משדרגת את הגרנולה בטרוף.
- אם אתם אוהבים את הגרנולה שלכם עם גושים, הקפידו לאפות את התערובת בתבנית קטנה יחסית, כך הגרנולה תדבק ויווצרו גושים קטנים. אם אתם מעדיפים גרנולה בלי גושים אפו תבנית אפייה גדולה ודאגו שהתערובת על התבנית תהייה נמוכה ושטוחה.
4 comments
מתכון מעולה!!:)
יש דרך להפוך את זה למתכון לעוגיות?
תודה!
את יכולה להכין את המתכון לעוגיות גרנולה : http://bit.ly/2tPWBfK
אני חייבת לנסות! האם ניתן להשתמש בתמצית וניל במקום מחית וניל?
יצא מאוד טעים, תודה רבה.
לדעתי לא כדאי להוסיף מלח, לפחות לא מלח גס.
לי יצא מאוד מורגש וזה פוגם בטעם כי המלח הגס לא נמס באפיה ופשוט יוצא שאני אוכלת גרגר מלח גס וזה מאוד מלוח ולא מתאים לטעמים.