אתמול הכרזתי לחברה "הסגר גמר אותי, בפעם הראשונה עוד הבנתי את ההגיון אבל עכשיו, אני יוצאת לגינה ורואה אנשים מתקהלים, אף אחד לא ממש מבין את ההנחיות ויש בלאגן שלם. ה"סגר" לא סגר הזה לא יעזור בכלום".
והנה שוב מתכנסת וועדת הקורונה ועוד הנחיות נופלות עלינו משמיים. אני לא רואה איך הסיפור הזה נגמר ולא מאמינה שיחזירו את הגנים בעוד שבועיים. אני יושבת בבית מתוסכלת ועייפה, חזרתי להיות אמא במשרה מלאה עם פרוייקטים שלא הצלחתי לסיים ורעיונות שאני לא מצליחה להתחיל ליישם.
סדר היום שלי תואם לסדר יום של ילד בן שנתיים ושמונה והתחושה הכללית שלי היא של עייפות ובאסה שמתחלפות בהתאם לשעה ביום. הדבר היחיד שאני כן מצליחה לעמוד בו, זה להכין ארוחות צהריים מאוזנות לליאו ולנו. והיום משתפת אתכם במתכון לסלט קינואה שאני מכינה כבר שנים על אוטומט בבית.
הבסיס לכל סלט ירקות אצלנו בבית זה תמיד עגבניות, מלפפון וגזר. אבל אתם יכולים להשתמש לגוון ולשנות לפי מה שיש במקרר, העונה ומה שאתם אוהבים. עכשיו, הקסם של הסלט הוא ברוטב ירוקים מושלם!!!! אל תוותרו על הרוטב, הוא מקפיץ את הסלט ומשדרג אותו מסתם סלט לסלט שתרצו לאכול שוב ושוב.
סלט ירקות וקינואה עם רוטב ירוק מושלם
מצרכים
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות
- 1 מלפפון גדול חתוך לקוביות
- 10 עגבניות שרי פרוסות לחצאים
- ¼ כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
לרוטב הירוק
- 1 חופן עלי פיטרוזיליה
- 1 חופן עלי כוסברה
- עלים מגבעול נענע אחד
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 פלפל אדום חריף אפשר יותר או פחות לפי העדפה
- 2 שיני שום
- 2 כפות מים
לקישוט
- 1 חופן שקדים פרוסים לא חובה
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה.
מכינים את הרוטב
-
מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עד שמקבלים מרקם חלק אחיד.
-
יוצקים את הרוטב על הירקות והקינואה ומערבבים טוב.
הערות
הסלט נשמר טוב במקררבכלי סגור 2-3 ימים.
5 comments
חייבת לומר שבדרך כלל סלטי קינואה למינהם , לא מהדברים שמסתיימים אצלינו בשולחן… ומיותר להמשיך שהסלט עם הרוטב המושלם הזה התחסל עד תומו…
איזה כיף לשמוע!! תודה❤️️
הי
ברוטב אני יכולה להשמיט את הכוסברה ולשים פטרוזיליה במקום?
כן, אבל בגדול כוסברה יותר מתאימה למתכון הזה
האם חובה ברוטב חומץ תפוחים? מה אפשר במקום? לימון?