אני וליאו אוהבים חמאת בוטנים, כמעט על הכל!! אנחנו אפילו טובלים גזר וסלרי בחמאת בוטנים, כן יש מצב שזה קצת מוזר, אבל תגלגלו עיניים ותשפטו עד שלא תנסו את זה בבית.
ברוח הסגר שנראה שלא יגמר לעולם וההצלחה של מתכון חמאת השקדים שעלה בשבוע שעבר, החלטתי להכין חמאת בוטנים ביתית. האמת היא שבדרך כלל אני קונה חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות והיא באמת טעימה, אבל הביתית לקחה אותה בסיבוב. ההכנה סופר פשוטה ומהירה וכמו תמיד אם מכינים בבית זה בריא יותר מכל קופסה שנקנה בסופר.
כמה טיפים לפני שאתם ניגשים להכנה:
– חשוב לקלות את הבוטנים לפני הטחינה במעבד המזון. הקליה משחררת את הטעמים העזים של הבוטנים, אל תוותרו עליה אחרת תקבלו חמאת בוטנים תפלה.
– חשוב לצנן את הבוטנים היטב אחרי הקליה, בוטנים חמים לא נפרדים מהקליפה בקלות ויש מצב שישארו לכם כוויות בידיים.
– לגבי הטחינה, תחליט לטחון כמה שמתאים לכם ועד למרקם רצוי. אני ממש אוהבת חמאת בוטנים חלקה וטחנתי בדיוק 4 דקות בבלנדר כדי להגיע למרם ממרחי מושלם.
– אומנם החמאת בוטנים שלי טבעית והתוספת היחידה היא המלח, אבל אפשר לגמרי לשדרג את הממרח עם כף דבש או סילאן. אפשר לחכות לדקה האחרונה של הטחינה ולהוסיף פולי קפה או קוקו ניבס שיתנו טעם פאנצ'י ומרקם מעט יותר קראנצ'י.
חמאת בוטנים ביתית
מצרכים
- 3 כוסות בוטנים
- 1/2 כפית מלח שולחן
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מניחים את הבוטנים בתבנית האפייה בשכבה אחידה וקולים בתנור15-25 דקות או עד שהבוטנים מאדימים ומתחילים להזיע. חשוב לערבב מדי פעם על מנת שהקליה תהייה אחידה.
-
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מקלפים את קליפת הבוטנים, אפשר עם הידיים בתנועת שפשוף או עם מגבת מטבח נקייה.
-
את הבוטנים ללא הקליפה מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק מאוד.
-
טוחנים את הבוטנים עד שמתקבל מרקם פרורי. פותחים את הבלנדר, גורפים את השאריות מהדפנות לכיוון הלהבים ומוסיפים את המלח.
-
ממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רצוי. אני אוהבת חלק אז טחנתי כמעט 5 דקות עד לקבלת המרקם.
-
מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה. שומרים במקרר עד חודש.
3 comments
אפשר גם לקלות בוטנים ללא קליפה?
איך יצאה לך חמאה כזאת נוזלית?
פשוט טחנתי מספיק זמן בבלנדר חזק