Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

חמאת בוטנים ביתית

מאת נטע ליבנה
חמאת בוטנים על טוסט

אני וליאו אוהבים חמאת בוטנים, כמעט על הכל!! אנחנו אפילו טובלים גזר וסלרי בחמאת בוטנים, כן יש מצב שזה קצת מוזר, אבל תגלגלו עיניים ותשפטו עד שלא תנסו את זה בבית.חמאת בוטנים ביתית

ברוח הסגר שנראה שלא יגמר לעולם וההצלחה של מתכון חמאת השקדים שעלה בשבוע שעבר, החלטתי להכין חמאת בוטנים ביתית. האמת היא שבדרך כלל אני קונה חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות והיא באמת טעימה, אבל הביתית לקחה אותה בסיבוב. ההכנה סופר פשוטה ומהירה וכמו תמיד אם מכינים בבית זה בריא יותר מכל קופסה שנקנה בסופר. חמאת בוטנים ביתיתחמאת בוטנים ביתית

כמה טיפים לפני שאתם ניגשים להכנה:

–  חשוב לקלות את הבוטנים לפני הטחינה במעבד המזון. הקליה משחררת את הטעמים העזים של הבוטנים, אל תוותרו עליה אחרת תקבלו חמאת בוטנים תפלה.

–  חשוב לצנן את הבוטנים היטב אחרי הקליה, בוטנים חמים לא נפרדים מהקליפה בקלות ויש מצב שישארו לכם כוויות בידיים.

– לגבי הטחינה, תחליט לטחון כמה שמתאים לכם ועד למרקם רצוי. אני ממש אוהבת חמאת בוטנים חלקה וטחנתי בדיוק 4 דקות בבלנדר כדי להגיע למרם ממרחי מושלם.

– אומנם החמאת בוטנים שלי טבעית והתוספת היחידה היא המלח, אבל אפשר לגמרי לשדרג את הממרח עם כף דבש או סילאן. אפשר לחכות לדקה האחרונה של הטחינה ולהוסיף פולי קפה או קוקו ניבס שיתנו טעם פאנצ'י ומרקם מעט יותר קראנצ'י.

4 from 1 vote
הדפס

חמאת בוטנים ביתית

מספר מנות 1 צנצנת של 250 מ"ל

מצרכים

  • 3 כוסות בוטנים
  • 1/2 כפית מלח שולחן

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מניחים את הבוטנים בתבנית האפייה בשכבה אחידה וקולים בתנור15-25 דקות או עד שהבוטנים מאדימים ומתחילים להזיע. חשוב לערבב מדי פעם על מנת שהקליה תהייה אחידה.

  3. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מקלפים את קליפת הבוטנים, אפשר עם הידיים בתנועת שפשוף או עם מגבת מטבח נקייה.

  4. את הבוטנים ללא הקליפה מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק מאוד.

  5. טוחנים את הבוטנים עד שמתקבל מרקם פרורי. פותחים את הבלנדר, גורפים את השאריות מהדפנות לכיוון הלהבים ומוסיפים את המלח.

  6. ממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רצוי. אני אוהבת חלק אז טחנתי כמעט 5 דקות עד לקבלת המרקם.

  7. מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה. שומרים במקרר עד חודש.

הכנתם חמאת בוטנים ביתית? שלחו לי תמונה באינסטוש ותייגו #המטבחשלנטע חמאת בוטנים ביתית

3 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

3 comments

גליה דונת לויטן 6 באפריל 2022 - 7:27

אפשר גם לקלות בוטנים ללא קליפה?

Reply
מריאנה 13 במרץ 2023 - 8:57

4 stars
איך יצאה לך חמאה כזאת נוזלית?

Reply
נטע ליבנה 29 באפריל 2023 - 20:46

פשוט טחנתי מספיק זמן בבלנדר חזק

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.