איך אני אוהבת תרד!! יש לי זיכרון ילדות של דודה שלי מכינה אותן מתרד טרי שקנתה מתחת לבית. רק המחשבה על קציצות תרד מחזיר אותי לבית החמוד שלה, ממש מעל שוק הכרמל עם כל ההמולה והריחות. ועדיין מכל השפע שהיה תמיד בבית, בכל זאת היא גרה מעל הכרמל, מה שאני הכי זוכרת זה את הטעם של קציצות התרד שהיתה מכינה לי ובעיקר לילדים שלה שהיא קטנטנים באותם ימים. יש משהו בזיכרון ילדות, הטעמים נכנסים ללב ונחקקים במוח.
אתמול בבוקר קמתי והתחשק לי שוק!! ידעתי שלכרמל אין סיכוי שאני הולכת עם כל הנחיות הקורונה, אבל להביא את השוק אלי אני לגמרי יכולה. אז קפצתי לירקן קניתי תרד טרי ורצתי למטבח. לקח לי בדיוק רבע שעה להכין את תערובת הקציצות וזה כולל את אידוי הבצל והתרד במחבת. עוד רבע שעה בתנור והתקבלו קציצות תרד מהחלומות!!
עכשיו ברור שהטועם הראשי היה בגן ועדי לא אוכל ירקות מבושלים בשום צורה, אבל זה כבר לפוסט אחר. אז חיכיתי שליאו יחזור כדי להיות בטוחה שהקציצות מתאימות גם לילדים, ונחשו מה? הוא חיסל שתיים עוד לפני שהספיק להגיע לאוהל עם הדינוזאורים בסלון.
מסקנה:
1. טעמי ילדות חייבים לשחזר בכל הזדמנות שיש – זה עושה כיף בלב וטעים בבטן.
2. זה אוכל אצבעות מושלם לילדים – ותוספת נאה של סיבים תזונתיים לתזונה היומית שלהם.
3. אתם עדיין כאן? רוצו לקנות תרד ולהכין בבית קציצות תרד אפויות, ואל תשכחו לחזור ולדווח איך יצא!
אם אהבתם את קציצות התרד, בטוח תאהבו את המתכון ללביבות קישואים אפויות, קציצות בטטה וקינואה טבעוניות וכרובית אפויה בתנור
קציצות תרד אפויות
מצרכים
- 400 גרם עלי תרד ניוזילנדי אפשר גם קפוא הוראות בהערות למטה
- 1 בצל בינוני
- 3 כפות קוואקר דק
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 כפית שמן
- ספריי שמן
הוראות הכנה
-
קוצצים את הבצל דק, ומעבירים למחבת גדולה.
-
מוסיפים פנימה 3 כפות מים ו-1 כפית שמן ומאדים על אש בינונית. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים תוך כדי, הבצל צריך להתרכך ולהפוך שקוף.
-
קוצצים את עלי התרד ומוסיפים למחבת עם הבצל. מטגנים עוד 5-7 דקות, תוך ערבוב, או עד שהעלים מתכווצים ולא נותרים נוזלים במחבת.
-
מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן היטב.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומתיזים מעט ספריי שמן.
-
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
-
יוצרים מהתערבות 7 קציצות בגודל אחיד ומניחים על נייר האפייה. מרססים את הקציצות בספריי שמן ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
-
מגישים את הקציצות כשהן עדיין חמות.
הערות
אפשר להשתמש ב-400 גרם תרד קפוא - מפשירים אותו במיקרו וסוחטים היטב מנוזלים. מוסיפים לבצל במחבת מערבבים וממשיכים בדיוק לפי שאר השלבים במתכון.
4 comments
האם אפשר להחליף את הקוואקר בקורנפלור או קמח תפוחי אדמה?
אפשר
היי נטע,אוהבת את הסרטונים שלך והמתכונים! איך אפשר לטבען את המתכון של קציצות תרד? מה במקום הביצה?
איזה כיף!!! תודה 🙂
האמת שממש לא ניסיתי. יש לי הרגשה ש"ביצ" צ'יה תעשה את העבודה.
אבל לא בדקתי רק מנחשת