[bws_google_captcha]
גרנולה ביתית בצ'יק

נכון יש כבר המון מתכוני גרנולה מעולים בבלוג! ועדיין לפני שבוע הכנתי לי נגלה חדשה של גרנולה ותוך כדי שכולנו בולסים בהנאה, הבנתי שאני פשוט חייבת לעלות את המתכון לבלוג.גרנולה ביתית בצ'יק

גרנולה זה מאסט בכל מזווה ביתי בעיני, זה הרבה יותר בריא ומזין מכל קורנפלקס שתקנו. להכין בבית זה ממש שטות, תאמינו לי שאחרי שתכינו לבד בבית פעם אחת, אין סיכוי בעולם שאתם חוזרים לקנות גרנולה בסופר וגם לא בחנויות טבע. ובאמת שלא רק בגלל שזה יותר זול, זה פשוט כל כך ופשוט שאין סיבה לקנות שקית שמישהו אחר הכין.

עכשיו, למרות שגרנולה זה באמת אחלה וסופר בריא חשוב לזכור שזה לא הדבר הכי דיאטטי בעולם. זה עשיר בפחמימות ושומנים מהאגוזים. אז אם אתם רוצים לשלב את הגרנולה בתוכנית אכילה מאוזנת ממליצה להתייעץ עם דיאטנית (שזו אני בעצם ?) על איך עושים את זה הכי נכון.גרנולה ביתית בצ'יק

מבחינת ווריאציות, כמו בכל מתכון לגרנולה שיש בבלוג אני תמיד ממליצה לשחק עם הטעמים. אתם יכולים בכיף להחליף את סוג האגוזים ואולי אפילו להוריד אותם בכלל אם אתם מכינים גם לקטנטנים מתחת לגיל שש. להחליף את גרידת הלימון בגרידת תפוז ואפילו ללכת על יחס של חצי חצי שיבולת שועל לקוואקר שיתן גרנולה יותר גושית שכיף לנשנש ישר מהצנצנת.

**לגרסה ללא גלוטן השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן והקפידו לקנות מרכיבים ללא חשש לזיהום בגלוטן.

יאלה רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

גרנולה ביתית בצ'יק

מצרכים

  • 3 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס דבש או מייפל לגרסה טבעונית
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפי תמצית וניל
  • גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, אגוזי לוז, מלח, סוכר וקינמון.

  3. מוסיפים לקערה סוכר, דבש, שמן, וניל וגרידת לימון ומערבבים היטב.

  4. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לגובה אחיד.

  5. אופים 35-45 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. חשוב מאוד לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב היטב את התערובת בתבנית כדי שהגרנולה תאפה באופן אחיד.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. את הגרנולה שומרים בצנצנת סגורה על השיש.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה