שלושה רעיונות לקופסאות ארוחת בוקר לגן ובית הספר שתמיד יחזרו ריקות!
יש באוויר הרגשה של סוף חופש גדול, רובנו מתרגשים מהחזרה לשגרה. הילדים באקסטזה רגע לפני שהם מתחילים שנה חדשה בגן או בבית הספר. ולנו ההורים נשאר לשבור את הראש עם מה לשים לילדים בקופסאות האוכל שהם באמת יאכלו ולא יחזורו בדיוק כפי שנשלחו.
אז החלטתי לעשות פוסט בזק ולעזור לכם ובעיקר לי עם כמה רעיונות פשוטים לקופסאות שכיף ופשט להכין וכל ילד ישמח לפתוח ולאכול בהפסקת עשר.
הקו המנחה שלי כשאני חושבת על קופסא לארוחת עשר זה שהיא תכיל את כל אבות המזון: פחמימות מלאות, חלבונים, שומנים וירקות או פירות בשביל הסיבים התזונתיים. הקו המנחה של הילד שלי בן החמש זה שהקופסה תהייה מגניבה ויהיו בפנים נישנושים ובעיקר אוכל אצבעות. שנה שעברה פירסמתי את הקופסאות המושקעות בעולם, והן באמת עבדו אבל ככל שעבר הזמן הבחנתי שליאו בעיקר אוהב לנשנש אוכל שלא צריך להתעסק איתו יותר מדי.
אז השנה החלטתי שהקו המנחה יהייה כריכי שבלול או במילים אחרות טורטיה מקמח מלא במילויים שווים, שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות. ככה אין התעסקות עם כריך ענקי שלפעמים מרתיע ילדים מבכלל להתנסות או לקחת ביס.
ורגע לפני שנכנסים לקופסא עצמה הנה כמה טיפים שיחסכו לכם זמן והתעסקות עם הכנת הקופסאות ארוחת בוקר לגן ובית הספר:
- תכננו את השבוע מראש – שבו עם הילדים כל מוצ"ש או שישי ותכננו טבלה של רעיונות פשוטים לארוחות בוקר שהם ישמחו לאכול. הפעם בחרתי בכריכי שבלול אבל גם ארוחה של פסטה עם קוטג', מקלות ירק ופרי יכולה להיות ארוחה שמכינים בשניה אם נערכים לכך ערב מראש.
- כל ערב בזמן ארוחת הערב החליטו מראש מה מהאופציות שעלו בטבלה השבועית יכנס יום למוחרת לקופסה.
- הורידו לחץ – יכול להיות שבימים הראשונים של המסגרת הילדים יחזירו את הקופסא חצי מלאה או לא יגעו בה בכלל. זה הגיוני וממש בסדר, הם נמצאים במקום חדש ולא מוכר ויכול להיות שיהייה להם קשה לאכול בכזו סביבה. ההמלצה היא לפחות בהתחלה להכניס לקופסא מזונות שאתם בטוחים שהם יאכלו. מקל גבינה שהם אוכים תמיד בבית, בייגלה עם קופסא קטנה של קוטג' או פירות או ירקות שהם ממש אוהבים. קחו נשימה ואל תכנסו למשחקי כוחות בשבועיים ואפילו בחודש הראשון של המסגרת. הילדים צריכים להתרגל למרחב והמצב החדש.
- תנו לילדים להכין לעצמם את הקופסא -כמובן שערב לפני כדי שהבוקר לא יתאך וימרח. אבל אם תציבו כללים מנחים לאיך נראת קופסא מאוזנת מבחינתכם, הילדים יכולים להשתתף בהכנת הקופסא ערב לפני. כשהילדים מכינים בעצמם את הקופסא רוב הסיכויים שהם גם ישמחו לאכול ממנה בזמן המסגרת.
- אל תשלחו עם הקטנטנים חטיפים או ממתקים. אני יודעת שלפעמים נורא מפתא לחסוך בזמן ולשלוח חטיף אנרגיה מהסופר, אבל באמת שאפשר להכין פעם בשבוע חטיפי גרנולה או כדורי אנרגיה שישמרו במקרר לכל השבוע. ככה תדעו בדיוק מה אתם נותנים לקטנטנים לאכול ותמנעו מתוספות מיותרות של סוכרים וחומרים משמרים.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
קופסת כריך שבלולי ריינבו
מצרכים
- 1 טורטיה מלאה
- 2 כפות חומוס
- 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן
- 1/2 גזר כלוף בקולפן ג'וליאנים או מנדולינה לשערות דקיקות
- 1 מלפפון קלוף בקולפן רגיל או מנדולינה לפרוסות דקיקות
- 1/2 תפוח פרוס לפלחים
- עגבניות שרי פרוסות לחצאים לא חובה לפרוס תלוי בגיל ובמוכנוץ הילדים
הוראות הכנה
-
פורסים את הטורטיה על משטח עבודה.
-
מורחים מעל חומוס, מניחים מעל את פרוסות הפסטרמה וירקות ומגלגלים לגליל מהודק.
-
פורסים לחתיכות בגודל רצוי ומעבירים לקופסה עם הפלחי התפוח ועגבניות השרי.
קופסת כריך שבלולי בננה שוקולד
מצרכים
- 1 טורטיה מלאה
- 1 בננה
- 2 כפות ממרח שוקולד שקדים או נוטלה מהבלוג
- 1 ביצה קשה פרוסה לרבעים
- 1 גזר פרוס לעיגולים
הוראות הכנה
-
מניחים את הטורטיה על משטח עבודה.
-
מורחים מעל את הממרח מניחים בננה ומגלגלים לגליל הדוק.
-
חותכים לעיגולים בגודל רצוי ומכניסים לקופסא עם הביצה והגזרים.
מתכון לממרח שקדים שוקולד פה
מתכון לנוטלה ביתית פה
קופסת כריך שבלול חמאת בוטנים וריבה - טבעוני
מצרכים
- 1 טורטיה מלאה
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1-2 כפיות ריבה אני תמיד מקפידה על כזו שהרכיב הראשון ברשימה הוא פרי ולא סוכר
- 1/2 תפוח פרוס לפלחים
- 1 גזר פרוס לעיגולים
- 1/2 מלפפון
הוראות הכנה
-
מניחים טורטיה על משטח עבודה.
-
מורחים מעל חמאת בוטנים וריבה ומגלגלים לגליל מהודק.
-
פורסים לעיגולים בגודל רצוי ומניחים בקופסא עם התפוח, הגזר והמלפפון.