אין על ארטיקים ביתיים! בלי חומרים משמרים, בלי כמויות לא סבירות של סוכר ושומן והכי חשוב בטעמים שאנחנו אוהבים.
אני וליאו משוגעים על ארטיקים, אנחנו אוהבים להכין ולאכול אותם ביחד. בעיני הכנת ארטיקים עם הילדים היא הפעלה מצויינת לאחר צהריים קייצי, כשחם מדי לצאת לגינה. ממש שניים במחיר אחד, פעילות כיפית וחינוכית בו זמנית. נכון שזה קצת מלכלך את המטבח, אבל הרווח עולה על הבלאגן.
ליאו רק בן שנתיים וחצי אז הוא משתתף בעיקר בבחירת הפירות, העברתם למעבד מזון, יציקת הבלילה לתבנית והכי חשוב הכנסת המקל בסוף כל התהליך רקגע לפני שמכניסים למקפיא. כמובן שמידת השיתוף בתהליך ההכנה יתאים לגיל ויכולת הילד.
אתם בטח כבר יודעים מה אני חושבת על אוכל באריזות נוצצות ומבריקות. אני לא מפסיקה לספר לכולם כמה אני לא אוהבת מזון מעובד, אבל בארטיקים זה הכי מחפף אותי. למה צריך להכניס כמויות כל כך גדולות של סוכרים ומתחלבים למשהו שכל כך קל להכין טבעי ובריא בבית?
שנים שאני מכינה בבית ארטיקים וגלידות, זה לא אומר שאנחנו לא קונים מדי פעם. גם זה קורה, לא יותר מדי אבל קורה.
היום אני משתפת אתכם ב-10!! מתכונים סופר פשוטים וקלים להכנת ארטיקים ביתיים בריאים וטעימים. כמובן שאפשר לשנות את הטעמים ולשחק עם הפירות אבל אלו מתכונים סופר מוצלחים שרצים אצלנו בבית כל קיץ ובעיני הם הכי טעימים ומוצלחים.
מעלה לכם גם סרטון סופר כיפי עם כל שלבי ההכנה, ופספוסים מצחיקים שלי. אני השתמשתי בפירות טריים שהזמנתי מכרמלה, אבל הם לא תמיד זמינים במלאי ומינסיון אפשר להכין את כל הארטיקים גם עם פירות קפואים.
כמה טיפים להכנת ארטיקים ביתיים לפני שאתם מתחילים:
– השתמשו בפירות הכי בשלים שיש. ככל שהפירות בשלים יותר, הם מתוקים. מה שאומר שמוסיפים פחות ממתיק לארטיק. זיכרו שבזמן ההקפאה המתיקות יורדת, כך שאם התערובת של הארטיק צריכה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רגילים כדי שאחרי ההקפאה יתקבלו ארטיקים מתוקים ולא חסרי מתיקות.
– אני יודעת שכתוב ארטיקים בריאים וזה ישר מתחבר לללא סוכר, אבל אל תוותרו על הסוכר במתכונים. הסוכר מונע מהארטיקים לקפוא לקרח, כך שאם נוותר אליו נקבל קרח בטעמים וזה פחות כיפי.
– זמן ההקפאה של הארטיקים נע בין 4-6 שעות תלוי במרכיבים ובגודל התבנית.
– אם אתם מעדיפים את הארטיקים שלכם יותר קרמים השתמשו ביוגורט עם אחוז שומן גבוה יותר. במתכונים למטה השתמשתי ביוגורט 1.7% כי אצלנו בבית זה להיט, אבל אפשר להשתמש ביוגורט שמן יותר או להמיר כף יוגורט במתכון בכף שמנת מתוקה והארטיקים יצאו קרמים ועשירים יותר.
– אפשר להשתמש בכל תבנית ארטיקים. אני השתמשתי בתבנית שקניתי באמזון והיא מעולה, אבל יש המון תבניות סופר זולות באליאקספרס או להשתמש בכוסות חד פעמים, למרות שזה פחות אקולוגי.
– אני לא כותבת כמות ארטיקים למתכון כי הכמות תלויה בתבנית בה תבחרו להשתמש ובגודל הארטיקים. שימו לב שככל שהארטיק גדול יותר זמן ההקפאה יתארך.
ארטיק יוגורט פירות יער
מצרכים
- 400 מ"ל יוגורט 1.7% למרקם יותר קרמי השתמשו באחוז שומן גבוה יותר
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כוסות פירות יער אפשר גם קפוא אם הפירות גדולים אפשר לפרוס לחצאים
הוראות הכנה
-
מכינים את היוגורט: מערבבים בקערית יוגורט, דבש ומחית וניל עד לאיחוד מלא.
-
מניחים פירות בתחתית כל תבנית, יוצקים מעל יוגורט עד למחצית התבנית. מניחים עוד פירות ומכסים ביוגורט. שימו לב למלא את התבנית עד 1/2 ס"מ מהקצה, הארטיקים מתפשטים בזמן ההקפאה.
-
מעבירים לפריזר ל-6 שעות לפחות.
ארטיק יוגורט אפרסק
מצרכים
- 400 מ"ל יוגורט 1.7%
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כוסות אפרסק חתוך לקוביות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף דבש
הוראות הכנה
-
מכינים את היוגורט: מערבבים יוגורט, דבש ומחית וניל.
-
מכינים את מחית האפרסק: מכניסים למעבד מזון או בלנדר אפרסק, מיץ תפוזים ודבש וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
-
יוצקים את היוגורט לתחתית התבנית עד לחצי גובה. יוצקים מעל את מחית האפרסק.
-
מכניסים מקל במרכז ומעבירים לפריזר ללפחות 6 שעות
ארטיק יוגורט דובדבן
מצרכים
- 400 מ"ל יוגורט 1.7%
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כוסות דובדבנים מגולענים אפשר קפואים
- 4 כפות מי סוכר *בהערות כתוב איך מכינים
הוראות הכנה
-
מכינים את היוגורט: מערבבים יוגורט, דבש ווניל.
-
מכינים את מחית הדובדבנים: טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את הדובדבנים ומי הסוכר. טוחנים עד למרקם שאוהבים, אני אוהבת שמרקם מעט צ'אנקי עם חתיכות דובדבן. ומעבירים לקערה.
-
מוסיפים את היוגורט למחית הדובדבן ומקפלים פנימה. כדי לקבל יוגורטים יפים יותר חשוב לא לערבב יותר מדי.
-
יוצקים מהתערובת לתבניות הארטיקים ומוודאים שממלאים כל תבנית עד 1/2 ס"מ מהשפה. נועצים מקל במרכז הארטיק ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
הערות
הכנת מי סוכר: ממיסים 2 כפות סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין
ארטיק יוגורט אוכמניות סווירל
מצרכים
- 400 מ"ל יוגורט 1.7%
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות מופשרות
- 2 כפות דבש
הוראות הכנה
-
מכינים את היוגורט: מערבבים יוגורט, דבש ומחית וניל.
-
בקערה נפרדת מועכים את האוכמניות עם מזלג. מוסיפים פנימה דבש ומערבבים.
-
מקפלים את היוגורט לאוכמניות, ערבוב הכי קצר ומהיר כדי שיווצר הסויירל.
-
יוצקים את התערובת לתבנית הארטיקים, מקפידים למלא כל תבנית עד 1/2 ס"מ מהשפה, כי הארטיקים מתפשטים בהקפאה.
-
נועצים מקל במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר ללפחות 6 שעות.
ארטיק פירות ואננס
מצרכים
- 2 כוסות פירות חתוכים אני השתמשתי בפירות יער טריים אבל אפשר כל פרי שאוהבים וזמין
- 500 מ"ל מיץ אננס טבעי ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה
-
מניחים פירות בתבנית הארטיקים.
-
מוזגים מעל מיץ אננס.
-
מכניסים את הארטיקים לפריזר לחצי שעה, מוציאים ונועצים מקל במרכז כל ארטיק.
-
מחזירים לפריזר ללפחות 4 שעות.
ארטיק אננס לימון נענע
מצרכים
- 2 כוסות אננס חתוך אפשר גם קפוא או משומר
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2 גבעולי נענע מופרדים לעלים
- 2 כפות מי סוכר
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר.
-
טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
-
יוצקים לתבנית ארטיקים, נועצים מקל במרכז ומעבירים לפריזר ללפחות 4 שעות.
הערות
הכנת מי סוכר: ממיסים 2 כפות סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין
ארטיק בננה תמר
מצרכים
- 4 בננות בשלות חתוכות
- 3 תמר מעג'ול
- 2 כפות מי סוכר
- 1/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
מעבירים את המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
יוצקים לתבנית ארטיקים, נועצים מקל במרכז ומעבירים לפריזר ללפחות 4 שעות.
הערות
הכנת מי סוכר: ממיסים 2 כפות סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין
ארטיק שוקו בננה
מצרכים
- 4 בננות בשלות חתוכות
- 1 כף גדושה קקאו איכותי
- 2 כפות מי סוכר
- 1/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
-
יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים.
-
נועצים מקל במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר ללפחות 4 שעות.
ארטיק אבטיח נענע
מצרכים
- 2 כוסות קוביות אבטיח
- 2 גבעולי נענע מופרדים לעלים
- 1/4 כוס מי סוכר
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים.
-
נועצים מקל במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר ללפחות 4 שעות.
הערות
הכנת מי סוכר: ממיסים 2 כפות סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין
ארטיק קפה קר
מצרכים
- 2 כפות קפה נמס מחוזק
- 2 ו-1/2 כוסות מים
- 1/2 כוס מי סוכר
הוראות הכנה
-
מעבררים את כל המרכיבים עד לקבלת קפה.
-
יוצקים את הקפה לתבנית ארטיקים.
-
מעבירים לפריזר לחצי שעה, מוציאים ונועצים מקל במרכז כל ארטיק.
-
מחזירים לפריזר ללפחות 3 שעות.
הערות
הכנת מי סוכר: ממיסים 2 כפות סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין
הפוסט נכתב וצולם בשיתוף כרמלה
4 comments
מהמם.. איפה מוצאים תבנית ארטיקים כמו שלך ?
פה: https://amzn.to/2UMpzYJ
אלופהההההההההההההה
היי,
תודה על המתכונים:)
אפשר לעשות את הארטיק אבטיח ונענע בלי הנענע?