אני מכריזה בזאת שמצאתי את המאפינס המושלמים בעולם! מאפינס ירקות שילדים ומבוגרים אוהבים, כאלה שמכינים בכלום זמן ומתחסלים בשניה. אבל רגע לפני שאני מתחילה לחפור עליהם, אני אספר לכם איך בכלל הגעתי להכין אותם.
לפני שבועיים נפגשתי עם נטלי הלו היא העוגייה הכי מתוקה וחטובה ברשת או בשמה השני עוגיו.נט. אם אתם עוקבים אחרי הבלוג אתם יודעים שנטלי ואני חברות כבר מליון שנים ושלשתינו יש חיבה לספורט, אוכל בריא וחיות מחמד שמנמנות. מה שאתם לא יודעים זה שלקח לנו שנה לקבוע את המפגש האחרון, כי נטלי היא בערך הבן אדם העסוק בעולם וגם כי מאז שליאו נולד הזמן שלי לחברות תחום בשעות מאוד ספציפיות והזויות.
בשנה האחרונה למדתי הרבה על חברויות, על חברים שבאים והולכים ועל כאלה שנשארים איתך לתמיד. הבנתי שבגיל 30 פלוס באמת שאפשר לספור את החברים הטובים על שתי ידיים ושאם יש לך כמה חברים שהמספר שלהם שמור בחיוג מהיר בטלפון אז זכית.
ולמה אני מספרת לכם את זה? כי היתה לי שנה מאוד מאוד עמוסה ריגשית וכי חשבתי שבדיוק כמו שאני קצת איבדתי את עצמי גם לאמהות אחרות לבייביז קטנים קורה בדיוק אותו דבר. וכי אף אחד לא באמת מספר לנו שרגע אחרי שיורדת לכולם ההתלהבות מזה שיש לך תינוק חדש, את נשארת עם החמודי הקטן לבד בבית ויכול להיות שאת מרגישה ממש לבד ושאין לך אם מי לדבר ואין לך ממש איפה לפרוק הכל, למרות שיש לך בן זוג מהמם ומשפחה תומכת סביבך.
עכשיו, יכול להיות שרק אני הרגשתי ככה, אבל לא נראה לי שאני עד כדי כך מיוחדת. ובחיי שאני מאוהבת בליאו, אבל לפעמים רק לפעמים אני מתגעגעת לתקופה שיכולתי לעשות מה שאני רוצה מתי שאני רוצה. להיפגש עם חברות לקפה בבוקר או לדרינק בלילה, בלי לחשב שעות או לחשוב על מי אוסף היום מהגן או לנסות למצוא בייביסיטר (שזה הכי נורא כי אמא שלי היא הבייביסטר שלנו והיא לא תמיד פנויה ;)).
עברו שנתיים מאז שליאו נולד ואני מתחילה לחזור לקצב ולשגרה (חדשה). אני חוזרת להיפגש עם חברות, להתאמן, לראות סדרות ברצף (פריווילגיה שלא הבנתי עד שליאו נולד) והכי חשוב אני מבינה שזו היתה תקופה. אפיזודה של שנתיים קשוחות, אולי אפילו תקופת כיול מחדש לרצונות והשאיפות שלי.
המפגש עם נטלי היה נהדר כמו תמיד, הכנו שני סוגים של מאפינים בריאים שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו לאכול. אני הכנתי מאפינס ירקות אוורירי בטירוף וטעים, עם פחות מ-100 קלוריות למאפינס. נטלי הכינה מאפינס תותים נהדרים שתוכלו למצוא בבלוג שלה ממש בקרוב!
המאפינס סופר קלים להכנה והכי כיף לשנות ולשדרג אותם. אני הכנתי עם גזר, קישוא ואפונה עדינה. אבל אפשר לשהכין אותם גם עם פלפלים צבעוניים, תירס ואפילו להוסיף להם גבינה צהובה (שמוסיפה קלוריות אבל גם סידן ;)). אתם יכולים להכין את המאפינס ולשלוח אותם כארוחת עשר לילדים או לקחת איתכם למשרד ולנשנש בצהריים לצד סלט ירקות.
מחכה לשמוע איך יצא לכם!
מאפינס ירקות שילדים אוהבים
מצרכים
- 2 קישואים בינוניים מגורדים
- 1 גזר בינוני קלוף ומגורד
- 3/4 כוס אפונה עדינה קפואה
- 100 מ"ל יוגורט 1.7% אפשר להשתמש גם ביוגורט שמן יותר
- 1/2 כוס חלב
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 2 כפיות
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
-
בקערית בינונית מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
-
בקערית נפרדת מערבבים את הירקות, יוגורט, חלב, שמן וביצים.
-
מקפלים את תערובת הקמח לבלילה הרטובה ומערבבים רק עד לאיחוד.
-
יוצקים את התערובת לתבנית השקעים.
-
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים.
-
מצננים היטב לפני ההגשה.
17 comments
הי נטע!
האם אפשר להשתמש בתחליפי חלב? סתם כי חלב רגיל זה לא משהו שיש לי בבית…
בהחלט כן! לכי על אופציה לא מתוקה כמו חלב שקדים או חלב סויה במתיקות מופחתת, כדי לשמור על המליחות של המאפינס
ומה לגבי היוגורט?
יואו הם היו מעולים! חייבת להכין!
חייבת!!! ולהזמין אותי לאכול אותם 😉
היי,
רוצה להכין את המאפינס לתינוקת בת שנה אוטוטו, אין בעיה שהיא תאכל אפונה נכון?
ולא רשמת, האם לסחוט את המים שיוצאים מהקישוא והגזר אחרי שמגרדים אותם?
אצלי לא היונוזלים, אבל אם יוצאים נוזלים כמובן שלסחוט.
לגבי התינוקת הייתי ממליצה למעוך את האפונה לפני או להמיר בברוקולי או כרובית. יש סכנת שאיפה של אפונה ותירס בתינוקות ופעוטות.
האם אפשר לאפות את חומרי המאפינס כפשטידה שלמה ? אם כן, באיזו גודל של תבנית לאפות ? והאם יש צורך בשינוי החומרים / זמן אפייה ?
אפשר להכין בתבנית, הכומת תספיק לאיגליש קייק ארוכה.
שימ לב שזמן האפייה יתארך מעט
היי נטע
דווקא הגעתי לכאן מתכון הלחם השטוח שמורכבת אף הוא מערכות אבל ללא קמח דגנים ( חיטה, גלוטן וכל החברה).
בקשתי ושאלתי היא האם תוכלי גם להוסיף למתכונייך את התחליפים/ הגרסה לרצח הרגיל? לסוכרת/ מייפל ולילה?
כלומר
אני יודעת שניתן להשתמש בכל חלב ממקור צמחי במקום חלב פרה/ עיזים, אבל מה יהיה היחס אם אחליף
רמח רגיל ב:
קמח שקדים
קמח קורוס או תערובת של הנ"ל
ואפילו קמחי כוסמת ירוקה או קינואה???
מה עם ההמתקה?
מייפל הוא ממש כמו סוכר, עבורי, עבור הסובלים מ'רנדיג ', סכרת וכד'
מה אפשר להשתמש ובאיזה יחס?
סוכר קוקוס
סטיביה ירוקה טהורה
'טרוביה/ סטיביה של 'מרמולייט' שהן תערובות של אריתריטול+ 2%סטיביה לבנה
אנא עזרתך!
תודה.
הי אורי,
לצערי אנילא יכולה להוסיף את כל התחליפים לכל מתכון. על מנת לעשות זאת עלי לנסות כל מתכון עם התחליף וזה לא תמיד אפשרי. אם אוכל אשמח ומבטיחה להוסיף.
אני יודעת ששימוש בטרוביה אמור להיות מצויין לסכרתיים, נותן את התוצאה עם כמות מופחתת משמעותית של פחמימות. לגבי סוכר קוקוס אני לא מכירה שום מחקר שמצאה שהוא עדיף לסכרתיים או בריאותית בכלל ולכן לא משתמשת ולא ממליצה או פוסלת.
רק בריאות 🙂
סליחה על השגיאות.
הגעתי מאתר המתכון של הלחם השטוח המורכב מירקות
היי האם יש תחליף פרווה ליוגורט?
מתכון מעולה!!
וויתרתי על האפונה כי אף פעם אין לי בבית, ואני משחקת עם הירקות לפי מה שיש במקרר.
התינוקת שלי טורפת אותן!!!
זה מטורף לגמרי. תודה רבה!
היי, במה אפשר להחליף את היוגורט?
האם בכוונה במתכון אין מלח ופילפל?
תודה
ביוגורט טבעוני.
אין צורך במלח ופלפל במתכו. אם את מעדיפה את תמיד יכולה להוסיף
טעים ואוורירי, התינוקת אהבה מאד