[bws_google_captcha]

מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

מאת נטע ליבנה
מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

אני וליאו מחכים לגשם משבת בבוקר. אתמול כשראיתי שאין אפילו ענן אחד בשמיים, החלטתי להכין מרק תירס. חשבתי שאולי כמו ריקוד גשם אינדיאני גם המרק יזמן את העננים. הגשם לא הגיעה, אבל המרק היה מושלם לארוחת ערב מוקדמת בחושך שכפה עלינו שעון החורף.מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

בינינו אני ממש לא אוהבת את החורף. מה כל כך כיף בימים קצרים ורטובים? תנו לי שמש וים, שקיעות מאוחרות, בלי שכבות של בגדים רק מכנסיים קצרים וגופייה ואני בשמיים. הדבר היחיד שמשמח אותי בחורף זה המרקים. מרק פטריות עשיר, מרק עגבניות או כל מרק עם המון ירקות שיחליף את הסלט המרענן של הקיף ויחמם לי את הבטן והלב.מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

אתמול התחשק לי להכין מרק תירס כמו במסעדה סינית, עכשיו מה הקטע? לא משנה כמה חפרתי ברשת לא מצאתי שום מתכון למרק תירס בלי אבקת מרק. השנה 2020 כל חומרי הגלם הכי איכותיים זמינים לנו בכל סופר ועדיין משום מה אבקת מרק היא חלק בילתי נפרד מהמטבח של רובנו.

בגלל שאני לא משתמשת באבקות מרק בבית, זה תמיד יוצא מלוח מדי וממש לא בריא. חשבתי שיהייה נחמד להכין ציר ירקות ועוף ביתי. בהתחלה חשבתי להשתמש רק בנוזל של המרק, אבל אז החלטתי שאין שום סיבה מוצדקת לכך. ויצא מרק טעים וסופר מזין אז מבחינתי זה ווין ווין.

מרק תירס עם תוספת ירקות ועוףאל תחששו להכין ציר עוף וירקות בבית, זה ממש קל. התוצאה טעימה פי אלף מכל אבקת מרק שתקנו בסופר וזה הרבה יותר בריא!!
זהו, שולחת אתכם להכין מרק תירס כיפי וטעים ואל תשכחו לכתוב לי בתגובות איך יצא ואם אהבתם.


מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

מספר מנות 6 מנות

מצרכים

  • 3 יחידות חזה עוף
  • 1 כף שמן
  • 1 ו-½ ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 מקלות סלרי פרוסים
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 קופסאות גרגרי תירס משומרים
  • ½ כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות קורנפלור
  • 4 ביצים טרופות

לקישוט

  • קוצצים את החלק הירוק של בצל ירוק דק

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול על אש גבוה ומוסיפים פנימה את חזות העוף. צורבים משני הצדדים ויוצקים פנימה את המים.

  2. מביאים את הסיר לרתיחה ומקפים את הקצף.

  3. מוסיפים פנימה את עלי הדפנה והירקות ומבשילים ביחד 7 דקות.

  4. מוציאים את חזות העוף מהסיר ומצננים מעט. בעזרת מזלג וסכין מפרקים את העוף לרצועות דקות.

  5. מוציאים את עלי הדפנה מהביר.

  6. מוציאים מצקת אחת של נוזל מהסיר לקערה ומוסיפים פנימה את הקורנפלור. מערבבים היטב עד שנמתקבל נוזל חלק ומעט סמיך, שופכים לסיר תוך כדי ערבוב.

  7. ממשיכים לערבב את המרק ומוסיפים לאט לאט את הביצים הטרופות.

  8. מחזירים את רצועות העוף לסיר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות.

  9. מגישים חם. מומלץ לקשט את הצלחת בבבצל ירוק קצוץ.

הכנתם מרק תירס?
אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!מרק תירס עם תוספת ירקות ועוף

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה